Wybór karty graficznej

Doradzcie mi jaką sobie kupić karte graficzną do kompa. Chce żeby nie była bardzo droga, żeby spokojnie na niej chodziły najnowsze gry i żeby była wydajna . Obecnie mam geforce 9500gt i chce od niej lepszą ponieważ ona mnie niezadawala.

Parametry kompa:

Płyta główna: DP43TF

Pamięć RAM: 4gb

Procesor: Pentium Dual-Core CPU E5400 2.70GHz

Obecna Karta Graficzna: NIVIDIA GeForce 9500GT

Z Góry dziękuje za pomoc.

Przy twoim cpu to niewiele pomoże wymiana grafiki. Ale skoro chcesz, to na upartego:

http://www.ceneo.pl/9198831

Niczego lepszego bym nie wsadzał. Ta karta jest na topie i opłaca się ją kupować, ale przy twoim cpu i tak nie wykorzysta swoich możliwości w 100%. Napisz jeszcze jaki masz zasilacz, podaj moc, firmę i model.

Chodzi Ci o taką kartę, czy żeby Tobie chodziły najnowsze gry?

chodzi mi o taką kartę na której będzie zaje*ista grafika w grach

Zmiana grafy mało Ci da bo procek będzie nie wyrabiał.

No to będę musiał się zastanowić nad wymianą procesora i karty graficznej. A jakie procesory byście proponowali???

Jeśli procesora, to płyty głównej. A jeśli MoBo to pamięci, a do tego zasilacz…

mam na myśli pamięć (MoBo)

MoBo, inaczej MotherBoard, to płyta główna…

Jaki budżet?

Mam pytanie czy procesor intel i7 podejdzie do płyty głównej DP43TF???

Nie, płyta wygląda mi na jakąś dziwną, czy to przez przypadek nie jakiś gotowiec ;)?

Ale mogę odpowiedzieć, że nie wejdzie, bo nie ten socket.

a jaki dobry procesor by do niej podszedł???

Żaden lepszy. MoBo do wymiany w razie upgrade’u.

a ja co dopiero kupiłem kość 2 gb RAM :^o #-o I teraz muszę wymienić płytę główną i jestem 100 zł w plecy

A tak poza tym to jaką dobrą płytę mam sobie kupić

KamilxD , ■■■■■■■, a umiesz odpowiadać na pytania?

Jaki budżet?

Płyta jaką posiadasz to INTEL -najmocniejszy procek do niej to CORE 2 Quad

Do 500 zł

KamilxD , z takim budżetem możesz pomarzyć, by najnowsze produkcje działały na dobrym poziomie.

Wydajność możesz podnieść np. takim prockiem

http://allegro.pl/nowy-q8300-4x2-5-ghz- … 49998.html ,

ale nie wymienisz wtedy karty graficznej.

nie to odpada bo np gry takie jak batellfield 3 lub nfs the run już mi nie idą na tej karcie graficznej

Ale zrozum, że nie znajdziesz lepszego procesora za 400zł niż to, co dał sunbeam96 , za 500 też ciekawego na allegro nic nie ma.

Musisz wymienić procesor na C2Q, żeby móc wpakować wydają grafę. A jak kupisz jakąś pierdziawkę to nic ci to nie da, bo będzie blokowana przez procesor.