Poczekaj na SilentiumPC Regnum, ma wyjść 06.12 - zapowiada się świetnie
Nie wiem czy starczy, niech się ktoś wypowie, brałbym ZALMAN CNPS10X EXTREME - róznica 80-90zł, ale różnica w działaniu jest
Poczekaj na SilentiumPC Regnum, ma wyjść 06.12 - zapowiada się świetnie
Nie wiem czy starczy, niech się ktoś wypowie, brałbym ZALMAN CNPS10X EXTREME - róznica 80-90zł, ale różnica w działaniu jest
Ja też poczekałbym na Regnum L50 bo jednak będzie większa i praktyczniejsza
Zależy jaką sztukę procesora trafisz i przy jakim napięciu będzie musiał pracować. Mi np. bez problemu radził sobie przy OC do 4,2GHz przy napięciu 1,33 V W razie wątpliwości zawsze można tam dodać drugi wentylator i będzie jeszcze kilka stopni zapasu
Minimum brałbym OCZ ModXStream 600 a optimum to np. Fractal Design Newton 650
@ sla17
Ten Zalman jest wydajniejszy ale tylko dlatego, że jego wentylator jest dużo wydajniejszy (i dużo głośniejszy ).
Sio z tym Regnumem, wszyscy pokazują a ja żałuję, że nie zauważyłem jej zanim wziąłem Brutuska
A tak na serio - głośniejszy to wiem, ale nikt nie wspominał o OC - a gdy dodasz drugi wentylator do Fortisa to też będzie szum
@UP
Brutus a Regnum to jakieś dwie klasy różnicy
Przecież wiem, że różnica w cenie to prawie 2x, ale Fractal Design Core 3000, by do niego odpłacić nie przekonał, a Regnum z zewnątrz się prezentuje i ma wszystko, co potrzebne wewnątrz - byłbym skłonny dołożyć ;D
Witam. Chciałbym złożyć komputer do około 3 tys bez monitora. Cena może nieznacznie wykraczać poza limit. Komputer ma być przeznaczony do gier. Dziękuje za pomoc.
Bez monitora? A reszta peryferiów?
Chodzi tylko i wyłącznie o samą stacjonarkę, tzn obudowa, zasilacz, procek, dysk, karta graficzna, pamięć RAM. Monitor mam z innego kompa
Witajcie !. Otóż potrzebuję komputera do gier plus niekiedy programowanie. Kwotą jaka dysponuję to 2500 ale ,że ceny podskoczyły w górę to tak do 3000 ostatecznie tą stówkę może przeskoczyć.
Myślę ,że napęd dam stary (mam taki model: LG GH22NP20) mam nadzieję ,że nada się.
Za złożenie komputera serdecznie dziękuje.
Aaa komputer z widnowsem 7.
Nieźle, ale zmieniłbym obudowę na Regnuma - 100zł droższy ,ale będzie bardzo fajny Chyba, że skopią blachę (jutro premiera :D)
Do czego komputer? Widzę i7, lepszą płytę główną - może do tego modularny OCZ ModXStream ;)?
OCZ ModXStream Pro OCZ700MXSP-EU 700W - racja
Z obudową zawsze miałem problem, możesz coś podlinkować ?
Komputer do programowania i od czasu do czasu gier komputerowych.
Miałem na myśli tą (poczekać tylko na recenzję, ale patrząc na pozostałe produkty - będzie świetna)
http://www.silentiumpc.com/regnum-l50-pure-black/
Cena ma wynosić ok. 300 zł.
Chyba, że chcesz ciszę, to wtedy Fractal Design Define R3
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj … 11407.html
Koszt troszkę większy, ale chyba najlepiej wyciszona fabrycznie obudowa Jednak IMO gorzej się prezentuje, od Regnuma
z obudową jeszcze będę walczył…
Jeszcze mam jedno pytanie, mało związane z specyfikacja techniczną.
Zastanawiałem się, kiedy będzie lepiej kupić taki zestaw, teraz czy w styczniu?
Wydaje mi się ze w nowym roku będzie taniej…
Nie wiadomo, dyski też praktycznie z dnia na dzień podskoczyły, kilka rzeczy z tego co widzę też poszło nieznacznie w górę, ale jednak.
W styczniu ma być premiera układów HD7000 i chyba GT600, więc ceny poprzednich mogą spaść. Nowy rok, to znowu może pójść coś w górę, kryzys, euro, dolar się wahają. Ciężko powiedzieć.
Oj tam, ale w tej sytuacji 500zł za 1TB i to jeszcze WD Caviar Black na SATA III to dobra cena, nic tylko brac.
Ostatecznie tak wylądowałem http://img.pl/ueGO6MK
Ja to bym już teraz zamówił
Do tego jeszcze wsadzę ssd sata II z laptopa na sam system
gg 10.0 powinno śmigać na takim sprzęcie
GG10, ciii, to zło
Ładnie, ja tam się nie mam do czego doczepić
Witam,
Potrzebuje jednostke do 2200 zl, min 4 rdzenie, głownie zastosowania to internet, filmy, i jakies gry, lecz karta nie musi byc wypasiona, nie interesuja mnie max detale. 8 gb ramu, dysk 250-500gb, dysk ssd 60 gb, plyta glowna asus lub gigabyte,
I monitor 24 cale, led, hdmi, moze miec tuner tv do 800 zł.
Ma ktos jakies propozycje?
Thx.