Wybór komputera - Zestawy komputerowe

Poczekaj na SilentiumPC Regnum, ma wyjść 06.12 - zapowiada się świetnie :wink:

Nie wiem czy starczy, niech się ktoś wypowie, brałbym ZALMAN CNPS10X EXTREME - róznica 80-90zł, ale różnica w działaniu jest :smiley:

Ja też poczekałbym na Regnum L50 bo jednak będzie większa i praktyczniejsza :slight_smile:

Zależy jaką sztukę procesora trafisz i przy jakim napięciu będzie musiał pracować. Mi np. bez problemu radził sobie przy OC do 4,2GHz przy napięciu 1,33 V :slight_smile: W razie wątpliwości zawsze można tam dodać drugi wentylator i będzie jeszcze kilka stopni zapasu :slight_smile:

Minimum brałbym OCZ ModXStream 600 a optimum to np. Fractal Design Newton 650 :wink:

@ sla17

Ten Zalman jest wydajniejszy ale tylko dlatego, że jego wentylator jest dużo wydajniejszy (i dużo głośniejszy :wink: ).

Sio z tym Regnumem, wszyscy pokazują a ja żałuję, że nie zauważyłem jej zanim wziąłem Brutuska :stuck_out_tongue:

A tak na serio - głośniejszy to wiem, ale nikt nie wspominał o OC - a gdy dodasz drugi wentylator do Fortisa to też będzie szum :stuck_out_tongue:

@UP

Brutus a Regnum to jakieś dwie klasy różnicy :wink:

Przecież wiem, że różnica w cenie to prawie 2x, ale Fractal Design Core 3000, by do niego odpłacić nie przekonał, a Regnum z zewnątrz się prezentuje i ma wszystko, co potrzebne wewnątrz - byłbym skłonny dołożyć ;D

Witam. Chciałbym złożyć komputer do około 3 tys bez monitora. Cena może nieznacznie wykraczać poza limit. Komputer ma być przeznaczony do gier. Dziękuje za pomoc.

Bez monitora? A reszta peryferiów?

Chodzi tylko i wyłącznie o samą stacjonarkę, tzn obudowa, zasilacz, procek, dysk, karta graficzna, pamięć RAM. Monitor mam z innego kompa :slight_smile:

Witajcie !. Otóż potrzebuję komputera do gier plus niekiedy programowanie. Kwotą jaka dysponuję to 2500 ale ,że ceny podskoczyły w górę to tak do 3000 ostatecznie tą stówkę może przeskoczyć.

Myślę ,że napęd dam stary (mam taki model: LG GH22NP20) mam nadzieję ,że nada się.

Za złożenie komputera serdecznie dziękuje.

Aaa komputer z widnowsem 7.

Witam, co sądzicie o takim zestawie ?

beztytuukind.th.png

Uploaded with ImageShack.us

Nieźle, ale zmieniłbym obudowę na Regnuma - 100zł droższy ,ale będzie bardzo fajny :slight_smile: Chyba, że skopią blachę (jutro premiera :D)

Do czego komputer? Widzę i7, lepszą płytę główną - może do tego modularny OCZ ModXStream ;)?

OCZ ModXStream Pro OCZ700MXSP-EU 700W - racja :slight_smile:

Z obudową zawsze miałem problem, możesz coś podlinkować ?

Komputer do programowania i od czasu do czasu gier komputerowych.

Miałem na myśli tą (poczekać tylko na recenzję, ale patrząc na pozostałe produkty - będzie świetna)

http://www.silentiumpc.com/regnum-l50-pure-black/

Cena ma wynosić ok. 300 zł.

Chyba, że chcesz ciszę, to wtedy Fractal Design Define R3

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj … 11407.html

Koszt troszkę większy, ale chyba najlepiej wyciszona fabrycznie obudowa :slight_smile: Jednak IMO gorzej się prezentuje, od Regnuma :smiley:

z obudową jeszcze będę walczył…

Jeszcze mam jedno pytanie, mało związane z specyfikacja techniczną.

Zastanawiałem się, kiedy będzie lepiej kupić taki zestaw, teraz czy w styczniu?

Wydaje mi się ze w nowym roku będzie taniej…

Nie wiadomo, dyski też praktycznie z dnia na dzień podskoczyły, kilka rzeczy z tego co widzę też poszło nieznacznie w górę, ale jednak.

W styczniu ma być premiera układów HD7000 i chyba GT600, więc ceny poprzednich mogą spaść. Nowy rok, to znowu może pójść coś w górę, kryzys, euro, dolar się wahają. Ciężko powiedzieć.

dyski kosmos teraz - http://www.komputerswiat.pl/blogi/blog- … waly!.aspx

:stuck_out_tongue:

Oj tam, ale w tej sytuacji 500zł za 1TB i to jeszcze WD Caviar Black na SATA III to dobra cena, nic tylko brac.

Ostatecznie tak wylądowałem http://img.pl/ueGO6MK

Ja to bym już teraz zamówił :smiley:

Do tego jeszcze wsadzę ssd sata II z laptopa na sam system :slight_smile:

gg 10.0 powinno śmigać na takim sprzęcie

GG10, ciii, to zło :smiley:

Ładnie, ja tam się nie mam do czego doczepić :smiley:

Witam,

Potrzebuje jednostke do 2200 zl, min 4 rdzenie, głownie zastosowania to internet, filmy, i jakies gry, lecz karta nie musi byc wypasiona, nie interesuja mnie max detale. 8 gb ramu, dysk 250-500gb, dysk ssd 60 gb, plyta glowna asus lub gigabyte,

I monitor 24 cale, led, hdmi, moze miec tuner tv do 800 zł.

Ma ktos jakies propozycje?

Thx.