Wybór komputera - Zestawy komputerowe

@lotnikoss

Monitor już podałem w proponowanym przeze mnie zestawie, a co do tego i5 i jego testów… kupując Phenoma II X4 i płytę o takich samych możliwościach jak do tego i5 - wydajesz znacznie mniej na procek amd, co oznacza że możesz kupić znacznie mocniejszą kartę graficzną, a to z kolei oznacza że nie ważne jak mocny by ten i5 nie był i tak będzie dużo wolniejszy od Phenoma z mocniejszą grafiką. Co do reszty zastosowań komputera, w szyfrowaniu, konwersji itp. wcale taki dużo szybszy ten i5 nie jest, co sprowadza się do tego że w zwykłym zastosowaniu nie zauważysz różnicy na minus korzystając z Phenoma, ale już w grach intel byłby znacznie gorszy przez to że zwyczajnie jego cena jest nieadekwatnie wysoka do możliwości. Nie można też pominąć faktu iż 960T możesz banalnie łatwo podkręcić, a w i5 możesz o tym zapomnieć.

Jak do tej płyty głównej da się jakoś podłączyć tą nagrywarkę: LG GH22NP20.

Czy ta kartka graficzna nie jest zbyt mocna komputer tak chcę na ok 5 lat, może polecacie jakaś inną kartę graficzną . ?

dzięki kupiłem pare dnie temu:

phenoma 970

gigabyta 990-xa

gigabyte radeon 6850 windforca

8 GB RAM KINGSTON - HiperX DDR3

AEROCOOL STRIKE-X 600W

scythe ninja 3

jakas obudowa aerocool

arctic silver 5

dysk narazie 80gb

i mam pytanko jaki dysk i gdzie kupić nowy z gwarancja za ok 300zł od 500gb w zwyż? morze być w sklepie internetowym, naallegro najlepiej linki lub numer aukcji

Pozdr. Filo301

dlatego te części bo tylko takie były w sferisie a chciałem phenoma 960t i inne połowe części

http://www.agito.pl/dyski/wd-caviar-blu … 26484.html

Jest tylko jeden sklep komputerowy w Polsce?

http://www.x-kom.pl/p/70968-komputer-ac … hp64x.html

http://www.x-kom.pl/p/73546-komputer-de … d6450.html

Gdzie uzyskam więcej fps-ów w BF 3 ? Chodzi mi szczególnie o tryb multiplayer (płynna gra ) lecz w singla też by się pograło tak żeby była płynna animacja >30 fps. Operuje ok 2500 pln więc jakby ktoś miał ciekawą oferte nowego pc z systemem to czekam :wink:

Z góry dziękuje za pomoc

Kubczak94 , z góry odpuść sobie te gotowce, są one bardzo słabe i nawet byłby problem z płynnością w BF3. Są one przepłacone o jakieś 800 zł jak nie więcej :slight_smile:

W tej cenie tylko składak :slight_smile:

Próbowałem coś wskrzesić ze swojego byłego kompa, ale chyba niestety się nie uda. Funduszami za wielkimi nie dysponuję bo w granicy tysiąca. Teraz posiadam:

Płyta Główna: Nforce6m-a

Grafika: 8600GT

Procesor: AMD Athlon 64 x2 Dual Core Procesor 2612 Ghz

Ram: Vram ddr2 vr800 2x1gb

Zasilacz: Mercury 400W

Niestety zaczyna już nie wystarczać do uciągnięcia nowych gier.

Procesor nie jest jeszcze taki zły, dlatego chciałem go zachować, ale ciężko znaleźć jakąś dobrą płytę główną, która obsługuje mój procesor a jednocześnie DDR 3 bo One są znacznie wydajniejsze od DDR i mało tego tańsze. Dlatego chyba będzie lepiej złożyć coś nowego. Z tego co sam się zorientowałem to grafika Radeon HD5670 to ten najlepszy z najtańszych i myślałem o takiej karcie grafiki, ale co z resztą ? :slight_smile:

Pozdrawiam.

Maversmann , jaki budżet?

Wcale nie widać, aż takiej różnicy, zgodzę się jedynie z tym, że są nawet połowę tańsze.

Ale jednak różnicę widać. A cenowo to już nie mówię. W mojej mieścinie DDR2 2gb 100zł, a DDR3 4gb 75 zł, więc cenowo jest różnica :slight_smile:

Co do budżetu tak jak pisałem niestety tylko 1000zł. Więc nie wiem czy porywać się na coś nowego czy próbować “poratować” tamten starszy.

Rozumiem Cię gdyż dużo osób mi to mówiło, niestety nie mam innej możliwości niż komputer ze sklepu. Nie chcę kupować w Media Markt itp. bo wiem że tam ogólny “syf” sprzedają. Lecz z dwojga złego wydaję mi się że już lepiej jak kupię coś w Komputroniku lub X-Kom który mam w mieście. Z drugiej strony nie potrafię składać komputerów, byłem w prywatnych sklepach i proponowali mi podobne zestawy za 3000 zł więc nie jest tak źle. Poza tym chciałbym zobaczyć przykładowy zestaw za 2500 zł (składak + system) żeby porównać :wink:

A pytanie nadal aktualne, który wybrać ? trochę słabszą grafikę lecz lepszy procesor czy odwrotnie ? zależy mi na BF3 a na YT śmigają te rzeczy nawet nieźle :wink:

1. http://www.x-kom.pl/p/70968-komputer-ac … hp64x.html

2. http://www.x-kom.pl/p/73546-komputer-de … d6450.html

Osobiście wydaję mi się że w przyszłości prościej i taniej będzie wymienić grafikę niż procka.

Cenne byłby dla mnie też opinie użytkowników który posiadają owe karty lub procki i mieli okazje grać w wymagające tytułu i podzieliliby się wrażeniami :slight_smile:

Z góry dziękuje i pozdrawiam

ps. A co myślicie o zamienniku Intela iX na jakiegoś AMD o podobnych osiągach lecz może tańszego ? czekam na propozycje i opinie!

Dlaczego? Nie umiesz składać?

To nie jest problemem są sklepy internetowe które to oferują za darmo lub za symboliczną opłatę :slight_smile:

Kubczak94 , czemu kurczowo trzymasz się gotowca? Ten zestaw wcale nie jest dużo lepszy nadal sporo przepłacasz…

Poczytaj to:

http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=59623

Tyczy się zestawów z allegro, ale spokojnie pasuje też do PC które podałeś wyżej :slight_smile:

Ale przykładowy sklep: esc.pl pozwala wybrać części w konfiguratorze, a oni za darmo go składają i wysyłają do Ciebie. Tak więc dostaniesz złożony PC i po problemie :). W każdym razie nie będę polecał gotowców bo nic ciekawego nie ma…

Witam!

Obecny komputer ma już swoje lata (8) I szukam nowego, a budżet mam około 1300zł więc nie jest za wyskoki :confused:

Chciałbym kupić ten komputer:

http://allegro.pl/quad-x4-4x-3-0-ghz-8gb-ddr3-gt520-2gb-hdd-wi-fi-i1969848856.html

Czy będą na nim śmigać nowe gry?

Co o nim sądzicie? I jeżeli macie inne propozycje o takiej samej kwocie proszę pisać :slight_smile:

Z góry dzięki.

@ JARObb taki sklep miałem na miejscu a PCta brałem na raty

Witam.

Słuchajcie, potrzebuję Waszej pomocy w złożeniu komputera za niebotyczne pieniądze… 1000zł :smiley: Żeby było ciekawiej jest warunek - B3 ma działać płynnie :D.

Może to być gotowy zestaw jak i części do złożenia. Możecie coś polecić? Wiem, że zadanie jest trudne, ale może jednak uda się coś złożyć.

EDIT.

Dobra. Poprzeglądałem sobie ceny, sprzęt i coś mi się wydaje, że to jednak będzie mission impossible :stuck_out_tongue: Ja nie widzę możliwości, aby za 1000zł złożyć sprzęt na którym BF3 by działał płynnie.

Witam, szukam procesora, w miarę wydajnego, i dobrego jak na pieniądze, które moge wydać. Gram dość dużo, ale nie w te najnowsze “next-genowe” gry, raczej w te z przed roku czy dwóch. Na procesor mogę przeznaczyć max. 450 zł. Wiem, że to nie dużo, ale tak jak pisałem, nie potrzebuje jakiegoś kombajnu.

Posiadam karte graficzną Invidia GeForce 9600 GT i płytę główną ASRock G31-VS2.

Aha, i szukam jeszcze zasilacza do 150 zł, pod te podzespoły jakie podałem wyżej + pod procek, który mi zaproponujecie.

CRANK127 , no nie uda się zbytnio, trzeba by było więcej liczyć - Q9300 + HD4870 + 4GB DDR2 + P5Q + Aerocool VP-450 + tani dysk + buda + jakiś napęd i z tego co widzę na YT grają może nie na najwyższych, ale grają :slight_smile:

Mam pytanie: mialem laptopa ktory juz “nie zyje” (plyta glowna) i zostal mi dysk 250GB jak wiadomo jest on 2,5 cala. Czy nie byloby problemu z podlaczeniem go do kompa (podobno potrzebny jest adapter)?? Chodzi mi dokladnie o to ze bede kupowal komputer i czy moglbym sobie darowac kupno dysku i dzialac na tym 2,5 calowym. Prosze o pomoc:)