Kto mi złoży zestaw komputerowy do 2,5k w sklepie Techplanet.pl (zamierzam tam właśnie kupić, słyszałem o nim dobre opinie). Zestaw będzie używany do gier - sama skrzynka, bez monitora i systemu.
chce wiedziec czy zasilacz ktory posiadam jest wystarczajacy do tego zestawu i jeszcze jedno pytanie: przy procesorze powinna byc wtyczka zasilajaca 8pinowa, moj zasilacz ma jedynie 4 pinowa ale zasilanie 20+4 posiadam, czy nie stanowi to duzego problemu? czy moze cos ulec awari? czy lepiej kupic jakis nowy zasilacz? jesli tak to jaki? (max 150zł?)
Witam, chcę złożyć komputer za około 1800zł na intel core i5 (może być grafika zintegrowana bo sobię dokupię normalną po wakacjach) tak więc prosiłbym o zestaw Z góry dziękuję.
Według mnie nie ma sensu dopłacać do tego procesora (i5-3570), ten jest wystarczający Intel Core i5-3470
– Dodane 11.07.2013 (Cz) 13:28 –
Pamięć RAM możesz wziąć w jednym module Good Ram DDR3 8 GB 1333MHz (w przypadku Intela taktowanie pamięci nie ma aż takiego znaczenia, nie będzie zauważalnej różnicy pomiędzy 1333 a 1600 MHz).