Komputer ogólnie będzie dobry, tylko te 2GB RAM… No i do gier to bym się jednak pokusił o AMD Phenom II x4 955. Będzie mniej ograniczał kartę, większa moc.
Nawet nie chodziło mi o ten sklep po prostu nie chciało mi się przepisywać zestawu to wkleiłem link :). Nie chce dopłacać już bo na początku miała to być kwota 2500zł a jak wyliczam to najtaniej za ten zestaw zapłace ok 2700zł. Chodzi mi po prostu czy jest coś lepszego w tych samych pieniądzach, jakaś część tańsza a taka sama wydajność bądź cena ta sama a większa wydajność? Komputer ma być “do wszystkiego” z namiastką gier takich jak GTA IV i innych bardziej wymagających. Z góry dzięki
Sam się zastanawim czy te ramy wyciągną bo czasami korzystam z np. z photoshop’a.
Dodam że tą obudowę Cooler Master’a zamieniłem na Aerocool VS-9 ze względów estetycznych i dobrych opini na rzecz Aerocool’a
Tak, wszystkie części, które wymieniłeś będą dobre. Zastanawiam się tylko czy nie lepiej brać Gigabyte GA-770TA-UD3, jest tańsza, nie wiem czy jest sens dopłacać. Może ktoś bardziej obeznany w tej platformie się jeszcze wypowie.
Jak patrze na ceneo.pl to płyta kosztuje 350 zł czyli 10zł różnicy… A jest słabo dostępna, tylko 2 sklepy… a co do asus’a to czytałem dużo testów… myślę że bęzdie OK.
A co by Cię usatysfakcjonowało ? komputer złożony na bazie Intel Core i7-950 czy AMD Phenom II X4 965 Black Edit ,spokojnie damy radę za 2500 ale EURO - przyjacielu kiedy wreszcie zrozumiesz ,ze za 2500zł nie złożysz nic bardziej lepszego i sensownego niż to co Ci zaproponowano.
Mam zamiar kupić sobie nowy komputer ma on służyć wyłącznie do gier komputerowych. Chodzi mi o komputer na którym odpalą wszystkie gry nie muszą być na maksymalnej rozdzielczości. Czy takie parametry będą dobre do grania np. NFS Shift , Far Cry 2 czy Fifa 11 ?
Odpuść sobie ten zestaw z allcieńkiekompy, i podaj ile masz, w tym masz proca szybkiego, ale grafika słaba, firma/model RAMu i dysku nie znana, zasilacz na pewno z czarnej listy. Podaj ile masz na kompa i czy ze starego możesz przełożyć nagrywarkę, obudowę (przy obudowie podaj jej standard atx/matx).
Dysponuje kwotą 2000-2500. Nie znam dokładniejszych informacji bo tylko takie otrzymałem od kolegi. Ze starego mam nagrywarkę , dysk 200 Giga , procek Intel pentium D 3Ghz i płytę główną Gigabyte-945GZM-S2 no i obudowę… Zasilacz raczej się nie nadaje ma zaledwie 350W firmy chyba FEEL tak pisze przynajmniej a karta graficzna to GF 7300 GS … Napiszcie może jakie wy proponujecie zestawy lub może macie jakiś link do jakiegoś zestawu w jakimś sklepie… A co myślicie o tej płycie głównej? Czyli procek może być?
Mieścisz się z 2,5 tyś, zestaw powinien wystarczyć do odpalenia prawie każdej gry na pełnych detalach.
Chociaż zmierz tą obudowę, karta ma 248mm, zobacz czy nie będzie na kolizji z koszykiem na dyski, koszyk zawsze można przestawić za pomocą wiertarki i nitownicy.
Przyjacielu , to forum to nie miejsce na polemiki , a zmarszczek dostaję kiedy czytam takie posty jak Twoje .Wesołych Świąt życzę i zestawu który spełni Twoje oczekiwania