Wybór komputera - Zestawy komputerowe

Zasilacz do obudowy OCZ ModxstreamPro 500W Modular

Pamięć DDR3 Geil 2GB PC1333 CL9

Płyta główna Asrock M3A770DE AMD 770 Socket AM3

Gigabyte GF GTX470 1280MB DDR5/320b D/H PCI-E SOC

Obudowa ATX Tower Cooler Master Elite 332 cz.

Dysk twardy Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB

Procesor AMD Athlon II X4 640 (AM3/95W) BOX

~2230 zł

co sądzicie o tym zestawie, składam dla kumpla lubiącego gry, multimedia, żadnych ciężkich prac poza pocinaniem w gierki ogólnie.

Komputer ogólnie będzie dobry, tylko te 2GB RAM… No i do gier to bym się jednak pokusił o AMD Phenom II x4 955. Będzie mniej ograniczał kartę, większa moc.

Pozdrawiam!

niestety phenom jest ~200 zł droższy a ramu zawsze można dokupić w czasach kiedy kość 2 gb kosztuje 90 zł :slight_smile:

no nic, jeśli jest w miare dobrze to dzięki, tyle potrzebowałem

@loltoFFik

Nawet nie chodziło mi o ten sklep po prostu nie chciało mi się przepisywać zestawu to wkleiłem link :). Nie chce dopłacać już bo na początku miała to być kwota 2500zł a jak wyliczam to najtaniej za ten zestaw zapłace ok 2700zł. Chodzi mi po prostu czy jest coś lepszego w tych samych pieniądzach, jakaś część tańsza a taka sama wydajność bądź cena ta sama a większa wydajność? Komputer ma być “do wszystkiego” z namiastką gier takich jak GTA IV i innych bardziej wymagających. Z góry dzięki :slight_smile:

Sam się zastanawim czy te ramy wyciągną bo czasami korzystam z np. z photoshop’a.

Dodam że tą obudowę Cooler Master’a zamieniłem na Aerocool VS-9 ze względów estetycznych :slight_smile: i dobrych opini na rzecz Aerocool’a

Tak, wszystkie części, które wymieniłeś będą dobre. Zastanawiam się tylko czy nie lepiej brać Gigabyte GA-770TA-UD3, jest tańsza, nie wiem czy jest sens dopłacać. Może ktoś bardziej obeznany w tej platformie się jeszcze wypowie.

Pozdrawiam!

Jak patrze na ceneo.pl to płyta kosztuje 350 zł czyli 10zł różnicy… A jest słabo dostępna, tylko 2 sklepy… a co do asus’a to czytałem dużo testów… myślę że bęzdie OK.

Pomyłka, miałem na myśli MA770T-UD3.

Zostawie Asusa ze względu na USB 3.0

Ponawiam prośbę:

Witam,

Piszę odnośnie tego tematu, którego jestem autorem.

Mianowicie, nie jestem do końca usatysfakcjonowany tym co mi zaproponowano;

Z takiej racji, że tutaj widzę więcej osób prężnie działających, proszę o skonfigurowanie zestawu jak najbardziej wydajnego.

Konieczność:

Cena z monitorem i systemem max 2500 +150zł+/- Różnica cen w poszczególnych sklepach.

Koszt 1 części nie przekraczający 400zł - wyjątkiem jest grafa

Płyta główna - coś sensownego z dobrym układem.

Procesor - AMD

Grafa - ATI - nie może być zintegrowana

Dysk 1TB lub 2TB

karta dźwiękowa - chociaż może wyjść ponad cene, najwyżej zostanie “dokupiona” nieco później.

Ramy

Obudowa + zasilacz

Jestem wdzięczny za każdą propozycję.

Przecież Ci złożyli, czego Ty oczekujesz za 2500zł z monitorem i systemem?

Poza tym pomagały Ci osoby, które naprawdę się na tym znają.

A co by Cię usatysfakcjonowało ? komputer złożony na bazie Intel Core i7-950 czy AMD Phenom II X4 965 Black Edit ,spokojnie damy radę za 2500 ale EURO - przyjacielu kiedy wreszcie zrozumiesz ,ze za 2500zł nie złożysz nic bardziej lepszego i sensownego niż to co Ci zaproponowano.

Witam wszystkich.

Mam zamiar kupić sobie nowy komputer ma on służyć wyłącznie do gier komputerowych. Chodzi mi o komputer na którym odpalą wszystkie gry nie muszą być na maksymalnej rozdzielczości. Czy takie parametry będą dobre do grania np. NFS Shift , Far Cry 2 czy Fifa 11 ?

Procesor-AMD® X4 640 4 rdzenie 3,00 GHZ

Ram-4GB PAMIĘCI DDR3 1333MHZ

Karta Graficzna-NVIDIA GF GT 430 1GB DDR3

Dysk-1000 Giga

Zasilacz-500W PFC SILENT

Płyta główna-GIGABYTE MA74

Czy te parametry będą odpowiednie do grania?

Ile masz pieniędzy na ten zestaw? Bo karta nie za dobra… :stuck_out_tongue:

Odpuść sobie ten zestaw z allcieńkiekompy, i podaj ile masz, w tym masz proca szybkiego, ale grafika słaba, firma/model RAMu i dysku nie znana, zasilacz na pewno z czarnej listy. Podaj ile masz na kompa i czy ze starego możesz przełożyć nagrywarkę, obudowę (przy obudowie podaj jej standard atx/matx).

I. Wyluzuj - nerwy źle robią dla cery - będziesz miał zmarszczki.

II. Kiedy pisałem o takich parametrach jak wspominasz

III. Zmieniła się trochę kwota - jest większe pole manewru,

IV. Proponowałem zmiany kosztem pewnych części.

V. Przeczytaj najpierw co napisałem, później wypisuj złośliwe komentarze.

VI. Dodatkowo dopisałem manewr w kwocie zestawu na +150zł, z racji zróżnicowanych cen w sklepach.

Pozdrawiam, życzę większej pokory.

Dysponuje kwotą 2000-2500. Nie znam dokładniejszych informacji bo tylko takie otrzymałem od kolegi. Ze starego mam nagrywarkę , dysk 200 Giga , procek Intel pentium D 3Ghz i płytę główną Gigabyte-945GZM-S2 no i obudowę… Zasilacz raczej się nie nadaje ma zaledwie 350W firmy chyba FEEL tak pisze przynajmniej a karta graficzna to GF 7300 GS … Napiszcie może jakie wy proponujecie zestawy lub może macie jakiś link do jakiegoś zestawu w jakimś sklepie… A co myślicie o tej płycie głównej? Czyli procek może być?

ATX czy mATX, prosiłem żeby podać od razu bo tak znowu jest to samo pytanie.

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerow … 0?page=0,7

Jedynie zasilacz inny bym kupił, bez odpinanych kabli, ale za to lepiej wykonany

http://www.esc.pl/product_info.php?cPat … s_id=28343

Nagrywarkę, chłodzenie możesz sobie odpuścić to w 2,5 powinieneś się zmieścić, chyba że będzie potrzeba jeszcze kupić obudowę.

max 2750? To możesz sobie RAM dołożyć, lub kupić Athlona X4, może starczy na najtańszego Phenoma X4, w tym zestawie nie ma na czym oszczędzać.

ATX sorki

Mieścisz się z 2,5 tyś, zestaw powinien wystarczyć do odpalenia prawie każdej gry na pełnych detalach.

3f64ce9b0225668dm.png

Chociaż zmierz tą obudowę, karta ma 248mm, zobacz czy nie będzie na kolizji z koszykiem na dyski, koszyk zawsze można przestawić za pomocą wiertarki i nitownicy.

Przyjacielu , to forum to nie miejsce na polemiki , a zmarszczek dostaję kiedy czytam takie posty jak Twoje .Wesołych Świąt życzę i zestawu który spełni Twoje oczekiwania