Wybór programu antywirusowego w latach 2016 - 2024

Na windowsie też trzeba korzystać z hasła i Zwykłego konta użytkownika
tylko że ludzie są leniwi, ignoranci i windows zostawia to do ustawienia samodzielnie użytkownikowi a linux wymaga to już z automatu.
I potem plebs taki jak nie chwyci sie i nie zaciągnie na sile to będzie zbyt leniwy i będzie siedział na koncie administratora i na nim na co dzień pracował, grał.

Ja siedzę na koncie MS i nie mam problemów. Ale nie klikam gdzie popadnie i nie ściągam byle co. Mało tego gram, uczę się i pracuję na tym PC. Tylko domownicy mają dostęp i się pilnują. No i jakoś żyjemy. Zdrowy rozsądek zawsze potrzebny.

U mnie trafił się symantec Endpoint 14 w dobrej cenie jak narazie testuje tylko teraz mam pytanie dotyczące osób które mieli styczność własnie z Endpoint? lepszy jest niż Antywirus zwykły? czym to się różni? skuteczność??

Hej,

Głównie tym, że można nim skuteczniej zarządzać w środowisku korporacyjnym - szczególnie przydatne dla działów IT.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Wersja Kasperksy Beta Small office security na rok :
https://www.comss.ru/page.php?id=8374

Wybrałeś ten program do czego? Do ochrony komputera domowego?

Na mój gust to on nie bardzo do domowej sieroty… Pomogę Ci rozkninić:

https://tinyurl.com/ybb359kt

Opcja na Android? Dotąd nigdy nie miałem żadnego rozwiązania i straciłem prawie wszystkie dane z telefonu. Kasperski ma w dobrej cenie - https://www.kaspersky.pl/password-manager To jest OK? Ewentualnie coś innego polecacie do porównania?

Android chyba ma własny menadżer haseł, ale jeśli nie, to już chyba lepiej wykorzystać otwarty

Ciekawe, bo stosuje w setkach komputerów i niema problemów.

Zasobożerny? Nie, możesz wyłączyć jeden silnik, ustawić zatrzymanie w trakcie używania komputera, wyłączyć niepotrzebne moduły. Niema problemu z działaniem nawet na leciwym sprzęcie czy atomie.

Niezbyt skuteczny w skanowaniu? Ma dwa silniki i są jednymi z najlepszych na rynku. O ile oczywiście program jest aktualny, tak samo bazy no i nie został zainstalowany do pary z innymi programami antywirusowymi, albo już po infekcji wirusem.

Miałem problem z odinstalowaniem tego softu. Fakt, jeśli program był w starej wersji, lub instalowane kilka wersji na siebie, to mogą wystąpić problemy, bo wraz ze zmianami windows 10, zmianie ulegały również usługi w programie i starsza wersja mogła mieć problem z usunięciem pozostałości po sobie, tym niemniej wystarczy pobrać deinstalator ze strony producenta i on nam usunie wszelkie ślady po jakiejkolwiek wersji.

Ja widzę, widzę niemal codziennie jak przychodzą komputery klientów z Avastami i innym śmieciem.

Jak on jest Fanem Android 8 lub nowszego, jak nie to nie można skorzystać za łatwo z „manager haseł Google”.

Ja polecam polski mks_vir. Według mnie lekki, a skuteczny. Wypróbowałem wiele programów. Niektóre muliły (np. G Data), inne coś przepuszczały (Eset, AVG). Postawiłem na polski program (pomoc techniczna itp) i się nie zawiodłem. Program nie zauważalny, testowany przeze mnie.
Oczywiście najlepszym antywirusem jest zdrowy rozsądek, niemniej można dodatkowo zabezpieczyć się na wszelki wypadek. Czy nie warto zapłacić „parę” groszy i spać spokojniej?

2 polubienia

Zgadzam się. Też go mam i spokój

Całkowicie się zgadzam. Też jestem posiadaczem MKS VIR i z całego serca polecam. A wcześniej miałem Kasperskiego. Ale ruskiem programowi nie ufam mimo że zły nie jest
MKS nasz rodzimy produkt to górna półka wśród pakietów zabezpieczających.

Wbudowany w Windowsa mi wystarczy.
oczywiście jak ktoś ściąga piryty z nieznanych źródeł i instaluje nie wiadomo co to nawet najdroższy antywirus nie pomoże.