Witam serdecznie . mam pytanie moze ktos mi pomoze. Mam zamiar kupic sobie laptopa do gry sieciowej . znalazlem dwa laptopy ale mam problem w wyborem. Oto one.
1.
Intel Core i5 9300H processor.
Quad core processor.
2.4GHz processor speed.
8GB RAM DDR4.
1TB HDD storage.
256GB SSD storage.
Hard drive speed 7200RPM.
Microsoft Windows 10.
Display features:
15.6 inch screen.
Full HD Display.
Resolution 1920 x 1080 pixels.
DVD optical drives:
Disc drive not included.
Graphics:
NVIDIA GeForce GTX 1650 graphics card with 4GB RAM GDDR5.
Intel Core i7 9750H processor.
Hex core processor.
2.6GHz processor speed.
8GB RAM DDR4 and 4GB DDR4.
256GB SSD storage.
1TB HDD storage.
Hard drive speed 5400RPM.
Microsoft Windows 10.
Display features:
15.6 inch screen.
High definition display.
Full HD Display.
Resolution 1920 x 1080 pixels.
170 degree viewing angle.
Up to 8 hours battery life.
DVD optical drives:
Disc drive not included.
Graphics:
NVIDIA GTX 1650 graphics card with 4GB RAM GDDR5.
I moje pytanie ktory z nich byl by lepszym wyborem. Ten ze slabszym procesorem ale szybszym dyskiem czy ten z lepszym procesorem ale qolniejszym dyskiem ? Dzieki wiwlkie za pomoc.
Obydwa mają SSD, a w przypadku HDD dysku w zasadzie nie zauważysz różnicy. Jak budżet styka to i7 to fajna opcja o ile jest Ci do czegoś potrzebny. Lepiej dobraną parą jest i5 z GTX 1650.
Graw w gre sieciowa gdzie niedawno nie miala zadnych wymagac a teras gdzie niegdzie sie przycina a to strategia jest wiec kazdy ulamek sekundy sie liczy. Zalezy mi na jaknajszybszym dzialaniu tego kompa.
Masz cwaniaku gdzieś napisane że w tej samej cenie?
BTW: podaj co to za modele w tej samej cenie, żebyś nie wziął jakiegoś budżetowca do którego z podstawką chłodzącą będziesz musiał biegać.
To ten Acer nitro nie jest zły, już wiem czemu taka różnica, bo HP Omen są faktycznie drogie.
Na Twoim miejscu wziąłbym jednak kombinacje i5 z GTX1650, ponieważ i7 będzie się trochę nudzić (nawet trochę sporo). Ten MSI tez jest spoko, a zostanie Ci 100$
Omen 2dni temu kosztowal tyle samo co msi. Bo byl 30%off. I wiem ze okolo tygodnia bedzie znowu ttle samo kosztowal. Wiec moje pytanie ktora z tych firm bedzoe lepsza hp czy msi ?
Pomijając wszelkie możliwe zawiłości techniczne: i7 są (prawie) najmocniejszymi prockami, 1650 są najsłabszymi kartami nowej generacji od NV. Uprzedzając pytanie, czy może inna jak takie słabe: nie musisz. 1650 będzie gdzieś w okolicach 1060, a to nie jest zły wynik i kilka lat w FULLHD na średnich pograsz. Szarpanie się na 2060, 2070, 2080 nie ma sensu- w laptopach są one mniej wydajne o kategorię, tzn. laptopowa 2080=desktopowa 2070, czasem nawet niecała.
Może być MSI, wielkiej różnicy nie ma. Tylko ten dysk ssd 128 GB trochę mały, nawet jednej gry z Windowsem razem nie upchasz (wymiana to kwestia 200 zł max).
Masz dwa dyski.
Jeden SSD (szybszy) 128 lub 256 GB
Drugi Talerzowy HDD 1 TB.
128 GB do Windowsa i przeglądarki starczy, ale 80GB gry nie wrzucisz na niego już.
Czyli, w praktyce, trochę wolniej będą się wczytywały poziomy, wczytywały, gdyż liczby FPS to nie zmieni.