Wybór systemu operacyjnego

Czyli poszukuję dobrego systemu.
Te odpadają
Win8 - Myszka na Bluetooth się rozłącza
Win10 - Tnie i ma z czasem różne problemy
Win7 - Tnie niemiłosiernie
Ubuntu - Nie bo robię apki tylko pod Windowsa, a Wine nie jest perfekcyjny
MacOS - Hackintosh u mnie nie ruszy

Specyfikacja
Acer Aspire E1-731G
4 GB RAM
Intel HD Graphics 2500
Intel Pentium 2020M 2 x 2.4 GHz
1600x900

Wina myszki.

Zainstaluj aktualizacje i wyczyść ze zbędnego oprogramowania.

Aktualizacja SP3 rozwiązuje problem.

Zainstaluj sobie Windows 95 lub XP - będzie Ci śmigał jak miło, a najlepiej wymień hardware.

Nie wiedziałem że jest SP3, jak już to zkąd pobrać?

Nigdzie indziej się nie rozłącza

XP próbowałem - a może faktycznie XP bo ten złom z epoki kamienia łupanego na wszystkim potrafi się przyciąć

Decyzję co zrobisz i tak musisz podjąć sam.:wink:

Wiem, ale i tak z każdym systemem u mnie jest coś źle

Systemy oryginalne?

A po co to pytanie?

Ponieważ podejrzane są błędy występujące u ciebie na każdym systemie, oraz pytanie o sposób instalacji SP3.

Poza tym, niekulturalnie odpowiadać pytaniem na pytanie :wink:

Ztąd

Nie odpowiedziałeś na wcześniejsze pytanie dotyczące legalności tych Windowsów. Czy to są jakieś remiksy, lub aktywowane aktywatorami?

Aktywatory.

Sory, SP1 miałem na myśli - https://support.microsoft.com/pl-pl/help/14162/windows-service-pack-and-update-center

1 polubienie

No z SP1 też jest problem

Problemy o których piszesz mogą się brać z niewiadomych zmian które wprowadzają crackerzy w systemie, poza tym często takie pirackie wersje nie są aktualizowane. Dalsza pomoc będzie niemożliwa również z powodu łamania regulaminu forum.

1 polubienie

Win8 jest ze strony MS, tak na marginesie

Nie w takich opałach się bywało !
https://www.asus.com/Laptops/K50IE/specifications/
T4400 & RAM=2GB & HDD 5400rpm (IDE)
Postawiłem mojemu znajomemu na tym zabytku W7 PRO “SP2” PL x64 i po optymalizacji na “dzień dobry” zżera ~0,5GB RAM-u , pamięć wirtualna =1,5xRAM=3072MB ! Demon wydajności to on nie jest , ale w stosunku do poprzedniej instalacji W7 można takie twierdzenie zaryzykować (śmieciowe oprogramowanie , ustawienia systemu) . Jest zadowolony z jego działania .
“SP2”= WINDOWS6.1-KB3020369-x64 & WINDOWS6.1-KB3125574-V4-x64 & WINDOWS6.1-KB3161608-x64
"Gołego" W7 SP1 nie warto instalować , bo to oznacza kłopoty z WINDOWS UPDATE i nie tylko (ostatecznie od 22.02.2011r. “trochę” czasu minęło) .
Legalność ? Ja mam legalne systemy tj. W7 PRO i W10 PRO . Powiem szczerze , że nie spotkałem się z kłopotami na W7 które były aktywowane za pomocą tzw. aktywatorów .

Gołego 7 SP1? czyli sobie jakimś NTLite scalić te aktualizacje / znaleźć obraz co ma je scalone?

Jak się poszuka, to i się znajdzie wersję z preinstalowanymi aktualizacjami

To wiem (a to na ile się ufa, że tylko scalone poprawki i legalność udostępniania to inna kwestia) ale chodzi mi czy po prostu lepiej instalować te kilka wielki aktualizacji zbiorczych i jak szybko po instalacji by się WU nie udusiło jak wykryje dostęp do internetu.

Raczej RT 7 LITE polecam , albo instalację rzeczonych poprawek po zainstalowaniu “gołego” W7 SP1 uprzednio neutralizując WINDOWS UPDATE (obrazy 3, 4 i 5) :
-https://goo.gl/photos/cVurwAUGBbaPBEa37