Wydłużony rozruch po instalacji Nortona

Zostały mi teraz aktualizacje NET.Framework 3.5.1 i SP 1.No i tamte ukryte razem z Killbit,bo nie używam IE.

Na razie wszystko działa świetnie :lol:

Co dalej @semtex? :slight_smile:

To Killbit zostaw ukryte na stałe, imo, proponuję instalację SP1, zobaczymy, jak wszystko pójdzie dobrze to lecimy z Net.Framework, jakoś mam przeczucie że to on miesza ale zobaczymy, tak czy inaczej przed instalacją SP1 będzie punkt przywracania w razie czego cofniemy system i zobaczymy co i jak, jedziemy z tym koksem a może jeszcze dziś się nam uda zakończyć temat :wink:

OK. :lol:

Dodane 31.05.2012 (Cz) 0:17

Tak późno się odzywam,bo sporo namęczyłem się z SP.

Próbowałem kilka razy instalacji,ale po reboot cały czas na którymś etapie pokazywał się błąd krytyczny C0000034,więc najpierw uruchamiałem Sturtup Repair i Restore.

W końcu chciałem dowiedzieć się,co to za błąd i trafiłem tu:http://www.kirbtech.com/blog/2011/03/10/fatal-error-c0000034-applying-update-operation-windows-7-sp1/ ?

Okazuje się,że ten problem z SP mam nie tylko ja :wink:

Ze strachem,ale wykonałem wszystko jak w tym poście(dla mnie to kosmos!) i o dziwo komputer restartował się parę razy i zaskoczył…

Działa tak,jak należy z czego się bardzo cieszę,tylko sęk w tym,że nigdzie nie mogę znaleźć zainstalowanego SP,nigdzie przy nazwie systemu się nie wyświetla.

Także w końcu nie wiem,czy jest,czy nie jest zainstalowany #-o

Na tym forum z linku też ktoś miał to samo.Teraz WU nie wyszukał mi SP,tylko IE 9,XML Core Services 4.0 z SP2 i 15 z MO.Nie ma już NET.Framework…,ukryte Killbit i IE8

Ale jakby nie było komputer działa szybko,jak powinien :slight_smile:

Teraz tylko chyba po kolei trzeba instalować kolejne aktualizacje,już nie jest ich dużo.

Zainstaluję resztę i dam znać,może "męki"co do tego tematu się skończą.

Na razie pozdrawiam.

Dodane 31.05.2012 (Cz) 0:25

W zainstalowanych aktualizacjach z apletu"Programy i funkcje" widnieje dwa razy “Niepowodzenie” przy SP 1.

Nie wiem,co o tym myśleć #-o

Dokładnie, instaluj po kolei to co zostało, najlepiej po dwie/ trzy na raz, zobacz jak system działa, jak już będziesz miał “wszystko” użyj ręcznego wyszukiwania aktualizacji, zobacz co się jeszcze zgłosi, scenariusz instalacji ten sam.

Co do SP1, często WU sygnalizuje w historii niepowodzenie ale sam SP1 jest zainstalowany, sprawdź: Menu Start-> Prawym na łącze “Komputer” -> właściwości-> w nowym oknie zobacz co widnieje na górze-> patrz zrzut i czerwona ramka:

Info_png_300x300_q85.jpg

Witam po długiej przerwie,ale wcześniej nie dałem rady.

Zrobiłem wszystko po kolei,"kosztowało"to wiele restartów,ale wszystko działa,jak dawniej.Szybko i sprawnie :slight_smile:

Załączam zrzut,http://wstaw.org/h/a448f8e0401/na którym nie widać tego Service Packa,ale chyba nie ma się czym przejmować…Ja już się bardzo cieszę,że wszystko jest w porządku.

Po ręcznym wyszukiwaniu aktualizacji pojawiają się tylko opcjonalne(pakiety językowe).

Zdaje się,że problem się rozwiązał :lol: po ciężkich bojach.

Tylko w takim razie,co się stało? Krok po kroku wszystko,co zalecaliście robiłem,sprawdzałem,zapisywałem i w sumie nie doszliśmy do tego,co powodowało problem…

Ja jestem bardzo zadowolony i bardzo Wam wszystkim:@semtex,@Łukash,@FadeMind,@pstrowsky i wszystkim,którzy śledzili wątek Dziękuję.

Nie sądziłem,że zajmie to tyle czasu,emocji,nerwów itd…Dużo się przy okazji nauczyłem.Dziękuję i pozdrawiam wszystkich :slight_smile:

Ciężko powiedzieć gdzie dokładnie była przyczyna, czy te dwie krytyczne łaty, które nie chciały się zainstalować są nadal ukryte? Próbowałeś je zainstalować? Dobrze by było doprowadzić system do stanu Sp1, niby ten Service Pack nie wnosi nic szczególnego dla Windows 7 ale dla samego wsparcia technicznego warto SP mieć, tylko pewnie teraz SP się w WU nie zgłasza!?

W WU SP 1 nie zgłasza się,a aktualizacje ukryte to tylko Killbit Activex i dotyczące IE 8,którego nie używam(wszystkich osiem).

Nie wiem,czy je instalować,bo na razie wszystko działa ok. i nie chciałbym już nic zepsuć.W razie czego mam płytę z Win7,no i chyba teraz z dobrymi ustawieniami nagram ISO dysku dla bezpieczeństwa i będę na bieżąco robił kopię zapasową.

Co o tym myślisz?@FadeMind wspominał o Clonezilla,ale nie może być Paragon?Jakoś mam zaufanie do tej firmy i programu…

A SP pewnie jest zainstalowany,tylko się nie wyświetla :frowning:

Spoko, zostaw to ukryte, nic nie będzie się działo złego z systemem :wink:

Możesz używać dowolnego programu do backup, wszystko w Twoich rękach, używaj optymalnego dla Siebie :wink:

Jeżeli jesteś zadowolony z efektu to na twoim miejscu nie kombinowałbym, chyba :lol: (nie lubię jak coś co powinno się zainstalować nie instaluje się poprawnie, więc pewnie osobiście męczyłbym temat :stuck_out_tongue: )

Mam nadzieję że na forum spotkamy się ponownie w lepszych okolicznościach bez takiego ciężkiego problemu, powodzenia i miłego użytkowania :slight_smile:

Dzięki @semtex za wszystko.Jak zauważyłem na forum,udzielasz samych dobrych porad-gratuluję,zawsze wiadomo,że można na Ciebie liczyć. :slight_smile:

Oczywiście dotyczy to też wszystkich,którzy mi pomogli.

Pozostanę przy tym,co jest.Też nie lubię tego,co Ty,ale tym razem odpuszczę i nie będę kombinował.

Pozdrawiam.