Wyłączanie się PC

Witam ! Problem jest następujący :

Parę dni temu instalowałem grę pt. Mafia II. Po próbie włączenia gry wyskoczył błąd, który w treści zawierał informację o braku jakiegoś pliku “dll.”. Zanim takowy plik ściągnąłem, to ściągnąłem program DLLFixer, który wyszukuje różnego rodzaju błędy. Pomijając ich ilość na moim PC itp. Ściągnąłem ten plik, a następnie jeszcze jeden, ponieważ go również nie miałem.

Do tego dnia nie miałem żadnych problemów z moim komputerem, ale po tym jak zrobiłem to wszystko to mój komputer zaczął regularnie się wyłączać. Wygląda to tak, iż robię na komputerze byle co, np. słucham muzyki, bądź serfuje po sieci, a nagle komputer po prostu się wyłącza. Grę “Mafia II” odinstalowałem,

DLLFixer odinstalowałem, te 2 pliki - usunąłem, a problem wciąż istnieje …

Po tym jak komputer się wyłączy to wystarczy, że odczekam 1-2 min. włączam go i wszystko ok … do momentu, w którym się nie wyłączy … Dodam, że wyłącza się średnio raz na godzinę.

Wiesz, może jest coś nie tak z zasilaczem a to że akurat coś grzebałeś w plikach dll i coś tam instalowałeś to czysty zbieg okoliczności. raczej przez pliki dll nic nie mogłeś popsuć aż do tego stopnia że komputer się wyłącza.

Co powiesz na to, żeby przywrócić system do stanu kiedy wszystko było w porządku? ktore-programy-moge-usunac-t483768.html?hilit=przywracanie#p3048980

Jeżeli przywracanie systemu nie jest możliwe, bo na przykład masz wyłączone przywracanie, to patrz kolejne rady.

Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonkę Mojego komputera >>> przejdź na kartę Zaawansowane >>> kliknij Ustawienia znajdujący się w części Uruchamianie i odzyskiwanie >>> odznacz opcję Automatycznie uruchom ponownie. W części Zapisywanie informacji o debugowaniu wybierz Mały zrzut pamięci. Następnie potwierdź ustawienia klikając OK. Zamiast restartów mogą pojawiać się niebieskie ekrany. Analiza niebieskich ekranów: blue-screen-windows-bit-t491491.html#p3095248

Podobny temat: ciagly-restart-windows-t496986.html

Jeżeli podejrzewasz infekcję, to na wszelki wypadek wykonaj log w OTL:

analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059741

Następnie możesz kliknąć w znaczek wykrzyknika (zgłoś post) w prawym górnym rogu Twojej wiadomości i poprosić moderatora o przeniesienie tematu do działu Bezpieczeństwo (a potem ewentualnie z powrotem). Tam najszybciej ktoś sprawdzi log.

Daj znać o efektach.

Powodzenia.

Pozdrawiam.

Zmieniłem tak jak trzeba i :

Z miejsca proszę Cię o stwierdzenie, czy restarty ZMIENIĄ się na blue screen’y, czy restarty MOGĄ SIĘ ZMIENIĆ na blue screen’y.

Proszę o to, ponieważ takowe nie zmieniły się na blue screen’y, a komputer zresetował się …

Ściągnąłem już program do blue screenów, ale najpierw takowe muszą wystąpić :smiley:

parek , miałem nadzieję, że bluescreeny będą pojawiać się. Jeżeli pojawiłby się bluescreen, to dane diagnostyczne zostałyby zapisane na dysku. Te dane można byłoby odczytać i na ich podstawie spróbować określić przyczynę problemu. Poczekamy, zobaczymy.

Bez bluescreenów, a co za tym idzie bez danych z c:\windows\minidump można przejrzeć dzienniki zdarzeń. Czyli start >>> uruchom >>> eventvwr >>> pokaż szczegóły błędów występujących najczęściej; oznaczonych na czerwono; na przykład o typie System error lub aplication error. Albo jeżeli sam nie chcesz analizować dzienników zdarzeń, to zgraj pliki dzienników zdarzeń (szczegóły - patrz część “pełne dzienniki zdarzeń” http://www.fixitpc.pl/forum-7/announcem … nformacje/) i wrzuć na jakiś serwis typu sendspace.pl. Tylko to sporo danych, analiza może trochę potrwać.

Czy w trybie awaryjnym jest w porządku?

Poczytaj temat** :**Ciągły restart windows XP

Na moje to bardziej przegrzewanie, pobierz sobie http://www.dobreprogramy.pl/HWiNFO32,Pr … 15982.html i obserwuj temperatury, być może one dadzą odpowiedź na Twój problem… :wink:

Tryb awaryjny w porządku …

Komputer działał na trybie awaryjnym ok.2 h i nie wyłączył się …

@Semtex - sprawdzę też taką opcję :slight_smile:

Jeżeli to stacjonarny PC to go otwórz, zrób zdjęcie środka i wrzuć tu: http://wstaw.org/ na forum daj link do zdjęcia, dzięki niemu dowiemy się jak wygląda sprawa cyrkulacji powietrza w środku i jakiego futrzaka wyhodowałeś w środku :lol:

Szczerze mówiąc to nie sądzę, żeby to była wina zasilacza …

Jak mówiłem problem zaczął występować momentalnie bo czynnościach jakie wykonywałem tego dnia …

Kliknij opcję “Sensors” http://gallery.dpcdn.pl/ImageGalleryPro … ng&noBar=1 :slight_smile:

już sobie poradziłem :smiley:

Dodane 28.07.2012 (So) 17:53

Wszystkie temp. w normie

Popracuj trochę, włącz jakąś grę i wtedy sprawdź.

Dziś zrobiłem coś o czym zapomniałem wcześniej (napisał to adam9870)

Była to pierwsza rzecz jaką napisał i jedyna jakiej nie zrobiłem z waszych rad …

I uwaga … PODZIAŁAŁA …

KOMPUTER DZIAŁA ! :smiley:

Przepraszam za to, że nie zrobiłem tego od razu i tylko wydłużałem problem, oraz dziękuję Wam za pomoc !

Jeżeli tylko bd miał jakiś problem, to bd się z nim zwracał tutaj, na tym forum :slight_smile: