Hej,
Jak widać, niektórzy nie ma ją do niego dostępu.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Hej,
Jak widać, niektórzy nie ma ją do niego dostępu.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Slack jest kiepski, czat lepszy Tak mi się przypomniało. Podobno slack miał być zintegrowany z discourse, więc czemu wciska się zbugowany plugin?
Ale Slack jest z założenia redakcyjny, dostępny tylko dla pewnej zamkniętej grupy użytkowników (nie tylko dla redakcji, ale nadal dla zamkniętej grupy)… Czy już nie?
No i całe szczęście…na wieki wieków…
Mi się coś kojarzy, że była mowa o tym, że slack będzie dostępny na forum jako SB. Przecież na slacku może być kanał dla zamkniętej grupy, a jako SB otwraty dla wszystkich.
Poczekajmy na wypowiedź @tomekb
Shoutbox wrócił, testujcie i dajcie znać, czy i jakie są jeszcze problemy
Emotikony nadal działają niepoprawnie. : ) (bez spacji) wyświetla się jako głowa z rozdziabdzianą mordą (tak, jak wyświetlać się raczej powinno : D), a : - ) jako… “thumb’s down”.
To przypadłość forum, nie samego czata.
edit.
Sprawdziłem i faktycznie na forum wpisując : - ) dostajemy a na czacie
To co zamykamy czata?
Nie, na forum jest prawidłowo.
to: :)
to: :-)
A na SB jest:
Na mobilnym Google Chrome nie wyświetla się pole edycji (tak jakby czat był za długi).
Tak przy okazji. Dodawanie grafik z mobilnego FF nie działa. Kończy się błędem “nie można załadować pliku. Spróbuj później”.
OK, zgłoszę te problemy z przeglądarkami mobilnymi.
Grunt, że wydaje się na desktopie nie psuje już forum?
Nie zauważyłem psucia.
@tomekb
Jest błąd związany z czatem jak ktoś odpisze z "@nick"
to w powiadomieniach jest informacja, że odpisano na “Kanał ogólny”, ale po kliknięciu w odnośnik jest komunikat:
Ups! Ta strona nie istnieje lub jest prywatna. Spróbuj przeładować (F5 lub Ctrl+R).
Tak było od początku i było zglaszane…
Przydałby się jeszcze taki suwaczek do zmiany szerokości okna jak maja wiadomości prywatne w pionie albo ustawienie okienka czatu na procentową szerokość ekranu: powiedzmy 35%?
Za dużo wymagasz
Czat przestał wstawiać obrazki bezpośrednio do okna tylko pozostawia linki. To bug czy funkcja?
Zgadza się, nie skaluje. W ogóle ten chat w tym okienku jest jakiś dziwny, nie można przewijać strony gdy jest otwarte okienko.
Dlatego, jesli już ktoś tak lubi ten czat, to polecam:
https://forum.dobreprogramy.pl/chat/uncategorized/520024
zmieniło, ale z dużym opóźnieniem… kiedy wrzucałem był tylko link, i parę minut później też…