z procesorem możliwe, ja bym uważał na zasilacz (swoją drogą dosyć ciekawa nazwa - deer to z angielska łoś przecież) polecałbym w tym przedziale cenowym 9600 GSO i nowy zasilacz np używany fortron.
to się ciesz że nic nie narobił nagle z dnia na dzien moze ci wszystko paść;] jak karte wymienisz na mocniejsza i zasilacz bedzie obciazony to na pewno padnie wiec lepiej wymien zasilacz najpierw a co do karty to bym polecał HD6670. w miare wydajna i małozasobożerna. a jak coś z wydajnych i prądożernych to 9800 gt np ale bardziej bym tego hd wzioł bo jest dużo dużo nowszy;]
co do zasilacza kupiłem fortona na allegro za 40 zł używny w idealnym stanie działa już rok i żadnych problemów;]
zasilacz wybiera się o takiej mocy ile potrzebują podzespoły a nie ile komuś sie podoba no można wziąć zasilacz np o 20% mocniejszy niż potrzeba wtedy nie bedzie aż tak obciązony i nie bedzie aż tak głośno chodził. ale do tego komputera z kartą hd6670 400 Wat porządnej firmy jak np forton spokojnie wystarczy;]
– Dodane niedziela, 9 września 2012, 14:30 –
a i jak masz 4 gb ram to proponuje win7 64 bit zainstalować mam podobny komputer do twojego nawet ciutke słabszy i system jak i gry chodza bardzo dobrze.
jesli masz w planach grac w gry nie wymagajace dx11 (choc i tak niezbyt powalczysz z tymi kartami) to w miare dobrym wyborem bylby rowniez hd4850 ddr5 od vertexa (tylko ze glosny).
jeśli chodzi o wydajność, w swoim przedziale cenowym króluje hd4850 od vertexa. nie wiem jaki masz procek, wiec grafa się może trochę dusić, ale będzie do gier na pewno lepsza niż reszta zaproponowanych tu kart.
minusem jej jest głośna praca.
tu masz kolejny zasilacz fortrona, tu grafike. w sumie z przesyłkami lekko ponad 300 zł.