Z przodu budy masz trzy wentylatory. Przepnij ten najniższy do góry (tj. na top obudowy gdzie masz wolne miejsce na dwa) tak by wyciągał powietrze i zobacz czy to cokolwiek zmieniło - ten i tak wieje głównie na zasilacz w piwnicy, więc zysk dla innych podzespołów z niego jest prawie żaden.
Dzięki bardzo, też jestem bardziej przekonany do Silentium, póki co jeszcze walczę z obecną obudową tak jak polecił LORDEK
Walcz, na zakupy zawsze przyjdzie czas
Mógłbyś podpowiedzieć od jakiego ustawienia zacząć testowanie wentylatorów? Do ilu stopni około trzymać na 0% i na ilu ustawić 100%? Tak na początek aby sprawdzić i pózniej korygować
Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, czemu ludzie w internecie wstawiają filmiki gdzie w Apex na dokładnie tej karcie mają maksymalnie 66 stopni bez zabawy wentylatorami, ciągle zastanawiam się że to może moja sztuka jest jednak wadliwa, co o tym sądzisz?
Jest jakaś możliwość sprawdzenia tego ?
Ludzie wstawiają filmiki, ale czy wiadomo w jakich warunkach pracuje karta? Może mają otwarte obudowy, może nie przeszkadza im szum z wentylatorów pracujących na pełnych obrotach, może mają zimniej w mieszkaniach Sam zauważyłeś, że zdjęcie panelu przedniego ma ogromny wpływ na warunki termiczne w obudowie. Zmiennych jest naprawdę sporo, a temperatury Twojej karty nie są tragiczne. Na Twoim miejscu, jeśli karta nie osiąga 90 stopni, to w ogóle nie zawracałbym sobie tym głowy.
Jakie masz chłodzenie CPU?
Takie chłodzenie procesora, póki co temperatury są bardzo dobre
OK. Czyli można założyć, że gorące powietrze z radiatora CPU opuszcza obudowę i grafika się nim nie “chłodzi”.
Czyli to może być powodem osiągania przez nią wyższych temperatur?
Stawiam na słaby obieg powietrza. Przednie wentylatory nie mogą rozwinąć skrzydeł z “winy” (nieprzepuszczającego) panela przedniego i muszą ssać bokami. Jak to mówią: ten typ tak ma
Dziękuję bardzo, za wszystkie odpowiedzi, (nawet na moje dość głupie pytania)! Będę stale kontrolował temperatury, gdyby przekroczyły dopuszczalną granicę +80-90 stopni wtedy po prostu wymienię obudowę