Witam serdecznie! mam pytanie bo widzę ze trafiłem na grupę ludzi którzy co nieco wiedzą o Viście. przymierzam się do zakupu laptopa na dniach. zauważyłem że wiele proponowanych sprzętów jest teraz firmowo wyposażona w Vistę najczescie Basic. powiedzcie czy warto zaczynać? zamierzam kupic laptopa takie w miarę rozsądnego jak mi sie wydaje bo zamierzam na niego wydać około 3500 PLN. myślałem o procku dwurdzeniowym intela o 1024 mb ramu! komputer potrzebuje głownie do pracy - poczta, ogolnie internet, skype, inne komunikatory MS office, rzadziej download z neta, nie obrabiam grafiki ani nic z tych rzeczy. jesli chodzi o gierki to nie czekam na premiere crysis ani reszty pod dx 10 ale obecnie grywam od czasu do czasu takze w rożne trochę starsze gierki. ccialbym kupic kompa z ktorym nie bede sie musial jakos strasznie meczyc przez na jblizsze 5 lat tzn chcialbym za 5 lat kupic po prostu nowego a do tego czasu sie nie martwic. doradzcie prosze co warto zakupic i jak w tym wszystkim plasuje sie vista. do tej pory pracowalem na XP ale chetnie sie przestawie jesli tylko okaze sie ze na prawde warto…pzdr i z gory dzienks
Jeśli chodzi o składanie (czy zakup nootebuka) PC , zapraszam do działu Hardware , Sterowniki , tam ci poradzą co i jak zakupić . Ale patrząc mniej więcej co chcesz kupić , i do czego będziesz wykorzystywał PC , to zdecydowanie Windows Vista (Home Premium , lub Ultimate) .
NA 100% Vista , do twoich “potrzeb”
Co do regulaminu… Nie zabrania on pisania o piratach albo posiadaniu piratow, jedynie o sposobie scrackowania gier/progsow, sposobie pozyskania nabycia rozpowszechniania etc… Tak wiec albo zmiencie regulamin albo sami go dokladniej zinterpretujcie zanim kogos upomnicie
A Vista jest na razie lepszym zakupem bardziej wykraczajacym w przyszlosc, Microsyf juz sie wycofuje powoli z Xp
Tylko “zapominajac” o dobrym systemie niech dopracuje Vistę, bo są gdzieniegdzie z nią problemy, ale głównie dotyczące kompatytbilności
A co sądzicie o informacji mówiącej ze Microsoft planuje techniczny support dla XP do 2014 roku a dla Visty tylko do 2012? (informacja znaleziona w artukule znanego czasopisma branżowego - osobiscie nie udalo mi sie dotrzec do potwierdzenia na stronie Microsoftu)
więc nic nie mozna powiedzieć, a wszystkie takie informacje to zazwyczaj nie potwierdzone plotki :!:
Chodzi wszytsko tylko musi być gra aktualna ściągnij pacha ze strony EA. A co do tematu vista vs xp jestem za vistą 3 miesiące bez antywirusa wszystko chodzi, a do krytykujących viste lepiej sie przesiądzcie na DOSa bo widocznia za dużo efektów dla oka wam szkodzi
widzę że głównie grono zagożałych zwolenników Visty w tym temacie siedzi. już pisałem na poprzedniej stronie, że nie widzę tak różowo tego systemu- choć prawie na pewno bardziej bezpieczny jest XP i nadto ma kilka dobrych usprawnień i udogodnień. jak wejdą gry na DX10 nie bardzo będzie wybór. gdyby nie to, poczekałbym na ulubionym XP-eku do kolejnego systemu MS. ale gdy ktoś pisze jakoby Vista 10, 100 czy więcej razy była lepsza od XP, no to sory, ale potrzebuję napisać votum separatum. dla mnie podobne jakościowo systemy z lekkim wskazaniem na XP. zresztą DELL powraca do laptopów z XP na pokładzie dla domowych użytkowników i ma ku temu jakiś… powód.
Jak na razie sa male problemy z kompatybilnoscia w niektorych grach.
Wiec chcac nie chcac Xp ma przewage. Gry chodza na viscie tak samo jak na Xp albo minimalnie gorzej, chociaz zdarzaja sie takie, ktore na Viscie lepiej pójdą.Ale także niektóre wcale nie pójdą,…więc Xp prowadzi XD ale na viscie x86 nie spotkalem sie z gra jaka by nie chodzila, tylko na x64 mam problemy…np z POP3TT.
Witam mam pytanie, a właściwie problem z instalacją Visty.
Co do sterow mam taki komunikat przy instalacji
Aby zainstalować sterownik urządzenia potrzebny do uzyskania dostępu do dysku twardego, włoż nośnik instalacyjny z plikami sterownika, a następnie kliknij przycisk OK.
Mam format plikow FAT a ona wymaga chyba innego, czy to może przez to ??
Mam aktualnie XP i problem z literką o zamknięte, wie ktoś jak to poprawić ??