xxxxx
Widać to niestety , popracuj nad ortografią bo błędy rażą , pozdro
W liceum na j. Polskim przepadniesz :mrgreen:
No cóż, to zależy od tego jak daleko sięgają Twoje ambicje. Jak chcesz iść do technikum to już lepiej wybrać zawód Tele-Informatyk, nie ma większej różnicy w materiale ale jesteś lepiej ustawiony. Liceum? Hmmm, jak chcesz się czuć jak w amerykańskich filmach jak American Pie lub Euro Trip idź do liceum Nie no tak na poważnie to liceum jest lepsze jeśli zamierzasz iść na studia. A na studiach to już luz, jak przetrwasz pierwszą sesje
A później po pierwszym roku na wakacje do woja, na szybki 3 miesięczny kurs i dostaniesz tytuł oficerski na czas wojny
Pamiętaj, że nie my mamy decydować za Ciebie… Każdy jest kowalem swojego losu.
Pozdrawiam, Xaros
Miałem to samo też sie nie uczyłem xD tylko że komp pomagał wszystkie wikipedie itd:P wybrałem technikum zawód informatyk tu mam zamiar sie przyłożyć do nauki bo nie jest tak łatwo jak w gim dlatego jak dla mnie polecałbym Ci bardziej Technikum lecz to już twój wybór.
Jeżeli chcesz na studia to lepiej liceum ale nie sądzę żebyś sobie poradził :mrgreen:
Kolega chciał chyba tu podkreślić że nie uczenie sie osiągnął tak wysoką średnią
ja też się nie uczyłem(jazda na ściągach) średnia 4.4
Ja polecam Technikum, po Liceum tez można dobrze sobie radzić, ale jak myślisz o studiach na jakimś technicznym kierunku(elektronika, informatyka, telekomunikacja) to polecam jednak technikum, trochę musiałem szybko po liceum załapać te wszystkie diody, tranzystory itd. :), myślę, że po technikum elektrycznym, technikum łączności miałbym mniejsze problemy
dobrze ale w czasie technikum jest ten caly egzamin na zawod czy go niema … kumpel mi mowil ze jest egzamin jakis i ze na 60 osob zdalo 11 i to 11 osob ma zawod a reszta nie … i wtedy trace 1 rok chodzenia do szkoly… < jezeli wogole rozumiecie o co chodzi
egzamin jest po 4 klasie
Zależy Technikum jak i Liceum kończy się maturą ale fakt że liceum lepiej przygotowuje do matury ale za to technikum daje ci możliwość zdobycia zawodu ale o 1 rok się dłużej chodzi.
po technikum juz mozesz sie gdzieś zatrudnic w zawodzie, i wyzej juz nie startowac, a po LO to studia raczej wskazane ;> a skoro sie nie uczysz, to moze być kiepsko
Jak masz dalej zamiar się nie uczyć, to najrozsądniejszym wyborem bedzie zasadnicza szkoła zawodowa, bo ani w technikum a tym bardziej w LO długo tak nie pociągniesz. Chyba że masz zamiar zmienić to, ale to już wszystko zależy od Ciebie.
u mnie 4.6 ;D
radziłbym technikum elektroniczne. Mozna po tym na dobrych ludzi wyjsc.
bo tak jest, sam miałem ten egzamin i łatwy nie był, szczególnie część praktyczna.
skończyłem technikum 4letnie, do matury mnie przygotowało, do egzaminu technicznego również, a uwierz, dużo się nie uczyłem
Z mojej strony również polecam technikum:D
xxxxP
Po pierwsze jak się nie uczysz to daj sobie spokój z liceum…
Po drugie z taką średnią żadne liceum cię nie przyjmie.
żebyś się nie zdziwił, teraz (nie mówię tu o renomowanych) biorą wszystkich jak leci.
Macie jakieś wysublimowane zdania liceach.
Jak chcesz przedłużyć sobie gimnazjum i uczyć sie tego co ci sie w przyszłości nie przyda to jednoznacznie krzyczymy LICEUM
Wybór należy do ciebie, albo będziesz dobrym specjalistą po technikum albo …… no właśnie kim… po liceum, oczywiście po technikum na studia.
Tech-inf +studia informatyczne = całkiem dobry specjalista
Liceum + studia jakieś = całkiem dobry gamoń
Po technikum masz egzamin zawodowy i maturę po liceum masz maturę. I kto ma Wiejec papierów? I kto ma więcej informacji o zawodzie? Nie mówię o tym ze jesteś super z polskiego, bądź dobry z systemów i sieci komputerowych - bo to ci sie przyda.
Wyrażam swoje opinie.