Zachowanie adminów i mederatorów na forum DP - irytujące

Rozbawił mnie ten temat … Moim zdaniem ten wątek winien brzmieć .

Zachowanie userów: gavron i Phenom na forum DP - irytujące

Ile razy dbając o porządek i poszanowanie zasad pisowni , jesteśmy oskarżani o najgorsze … Zaraz , zaraz … Czy ja o tym już gdzieś nie pisałem ?? :lol:

Panowie malkontenci, mam dla Was radę. Na tym forum wystarczy przestrzegać Regulaminu i zaleceń Administracji.

Jeśli komuś się to nie podoba, to rada jest bardzo prosta, nie pisujcie tutaj …

Polecam ten post. Uśmiałem się jak norka …

Jakbyś drogi userze nie spojrzał, to jest forum a nie IRC … A brak poszanowania dla języka ojczystego uważam za śmieszny objaw ignoracji, niebezpiecznie ocierający się o debilizm lub ordynarne lenistwo.

Widać niewiele trzeba, aby cię rozśmieszyć, musisz ciągle chodzić uchachany po pachy :lol: Czy to też wiąże się z brakiem zrozumienia dla słowa pisanego? W ogóle z brakiem zrozumienia?

Na twoim miejscu pomyślałbym szerzej zamiast tkwić w murze ograniczeń jak ty to robisz. To forum dla userów, działa na zasadzie demokracji. Jeżeli część osób twierdzi, że można coś zrobić lepiej lub usprawnić, to znaczy, że jest taka potrzeba. Można się z tym nie zgadzać, ale z pewnością jest to znak dla administracji, która nie jest władzą absolutną, bo również wywodzi się z userów (jest tu bodajże jeden redaktor i główny administrator), że coś jest nie tak. I pewne zmiany są konieczne.

Gdy już opanujesz atak śmiechu może tym razem włącz myślenie, to nie boli :slight_smile:

Phenom ,

Jest dokładnie tak jak piszesz. Tylko widzisz, z całej masy userów tego forum, to o czym krzyczycie nie podoba się tylko kilku osobom. Tak więc żeby być w zgodzie z zasadami demokracji na forum dalej będzie obowiązywała zasada nie kaleczenie naszego ojczystego języka.

Warto było spróbować :wink: Dalej uważam, że nieużywanie polskich znaków dialektycznych wielkim przestępstwem nie jest. A może by tak ankieta? Wtedy naprawdę poznalibyśmy opinię większości?

Nie myl demokracji z anarchią … Pomyśl czasem , to naprawdę nie boli …

Pewne zmiany będą konieczne, proponuję na dzień dobry, warn dla każdego który wypisuje posty bez polskich znaków. Może to nauczy niektórych, skoro z domu tego nie wynieśli, poszanowania dla języka polskiego.

Uwielbiam jak ktoś kopiuje moje słowa przeciw mnie :lol: W ramach walki o poprawność polszczyzny mieliśmy już komputerowe “polskawe” określenia - szerzej tutaj - http://archiwum.polityka.pl/art/odbyczo … 65241.html

Fragment

Nadal jesteś pewny, że to właściwa droga?

@Pangrys

“Jeśli komuś się to nie podoba, to rada jest bardzo prosta, nie pisujcie tutaj …”

Odpowiem Ci w twoim stylu:

Jeśli Ci się nie podoba, to możesz nie czytać.

Bo inaczej się z Tobą nie da rozmawiać.

Wiem że nie powinno się dyskutować z … , bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Zanim zaproponujesz kolejny bezsensowny bełkot to polecam lekturę Ustawy z dnia 7 października 1999 r. o języku polskim.

(Dz. U. 90/1999 z dnia 8 listopada 1999 r. poz. 999)

http://isap.sejm.gov.pl/Download;jsessi … 999&type=3

Jeśli nadal kołacze Ci się po mózgu jakaś chora idea, to musisz napisać własną ustawę i zgłosić ją jako projekt obywatelski. Pamiętaj że musi podpisać się pod nim 100 tys. Obywateli pełnoletnich posiadających prawa do głosowania.

Jak ustawa zostanie uchwalona, możesz wnioskować o zniesienie polskich znaków na tym forum …

Powodzenia. #-o :stuck_out_tongue:

PS

Tak stanowi polskie prawo a nie ja więc daruj sobie osobiste wycieczki. Prawo jest prawem.

Obawiałem się, że właśnie trafiłem na osobę z którą się nie dyskutuje :slight_smile: Nie sprowadzisz mnie do swojego poziomu, wybacz. To że mam własne zdanie do tego kontrowersyjne, ale wcale nie głupie oznacza że jestem głupcem tak? No brawo. W sumie nie zaskoczyłeś mnie tym stwierdzeniem ponieważ to co cytujesz stało się właśnie powodem tworzenia tychże potworków słownych. To pusta ustawa i nie może być przestrzegana, ponieważ nie nadąża za postępem technologicznym i jego terminologią. Słyszałem nawet, że za jej złamanie groziły poważne kary, a jakoś nie słyszałem o wyrokach, to chyba świadczy o czymś? Dalszą dyskusję z osobą o tak ograniczonych horyzontach myślowych sobie daruję.

No cóż , zabrakło argumentów to obrzućmy błotem każdego kto ma inne zdanie niż my … Nie obchodzi mnie czy ustawa jest martwa czy nie, prawo jest prawem.

Spójrz w Ustawę Zasadniczą (Rozdział I Art.27).

Wiem, mamy wolność słowa i wolność wyrażania opinii ale pomyśl czasem nad tym co piszesz. Jakoś do mnie nie trafia tłumaczenie by ignorować polskie prawo bo jeden user ma taką chęć .

Napisałem Ci jak możesz się pozbyć przymusu pisania polskich znaków ale jak widzę nie zrozumiałeś prostego przekazu. Wybacz mi ale nie będę Ci rysował komiksu bo obawiam się że i tak mógłbyś nie zrozumieć.

A ja za stary jestem by tłumaczyć rzeczy oczywiste.

Możesz się nie silić na ciętą ripostę … i tak dodaję Cię do ignorowanych.

Phenom, Gavron

Nie widzę, problemu, nie pasuje wam tutejszy regulamin i porządki to po co tu jeszcze piszecie, poszukajcie sobie jakiegoś innego forum, gdzie można popełniać błędy tyle ile tylko dusza zapragnie, tytułować posty jak się chce, albo może i bez tytułowania.

Po za tym możecie utworzyć własne fora i określić w nich swój regulamin, jaki tylko zdołacie wymyślić.

W demokracji różnie bywa, ale nie ważne jest o że znajdzie się zawsze jakaś większość, bo i zdarza się że większość jest tylko brak jej argumentów.

A do moderatorów zwracałbym się już chyba o zakończenie tej jałowej dyskusji, bo niczego już konstruktywnego ona nie wnosi a tylko nie potrzebne spory o coś oczywistego jakim jest przestrzeganie regulaminu tego forum - tak jak przestrzeganie przepisów o ruchu drogowym - często lekceważenie tych przepisów, powoduje nieszczęśliwe w skutkach wypadki.

Nie chodzi o popełnianie błędów. Chodzi o nie karanie osób za brak polskich znaków w postach. Pisałem przecież

Ty też nie widzisz tej samej różnicy, co kolega przestrzegający ślepo każdego, nawet najdurniejszego przepisu? :smiley:

Miło że dostałem ostrzeżenie, choć nikogo nie obraziłem :slight_smile: Mamy trzy możliwości, w której to dokonałem obrazy?

:lol:

Phenom ,

Nie dość, że bijesz pianę, bowiem nic nie wyniknie z Twojej agitacji za uwolnieniem obowiązującej na tym forum pisowni od znaków diakrytycznych - patrz Regulamin, ale przy tej okazji zaczynasz kolego nagannie traktować użytkowników tematu obrażając tych, którzy mają w tym względzie zdanie odmienne od Twojego,

a tutaj już nie ma pobłażania.

Temat został wyczerpany.