:lol:
- ja bym zrobil tak: na fotelu posadzilbym faceta, laska idzie do niego na kolana, a babcie zostawilbym bo nawet tornado babci od ziemi nie oderwie… a w mocherze nawet nie poczuje silnego wiatru
ew. do bagaznika…
:lol:
Ford , to jest wiadome, że w przyrodzie nic nie ginie.
chodzi o to, by wskazać błąd tu:
ale zagadka
Złączono Posta : 19.02.2007 (Pon) 22:53
a gdzie 1zł?
zgubił
btw. między naszymi postami jest 7min czasu, to w tym czasie przypominałem sobie zagadkę, napisałem, przeczytałem sobię i wysłałem.
bez sensu… to nie jest rozwiazanie tylko wlasnie luzna odpowiedz na luzne pytanie bo to kwestia tego co ktos chce zrobic a nie jedynego slusznego wyjscia jakby facet zostal z laska na przystanku to by musial zginac, skad wiesz ze kazdy kto by jechal samochodem przed tornadem chcialby zginac ?
Niech ktoś da jakąś porządną zagadkę, taką żeby mózg się trochę wysilił
Raz kiedyś trzeba pomyśleć :mrgreen:
p.s. słyszeliście o paradoksie kłamcy? zagadka bez rozwiązania… sprzeczność:
Pewien Niemiec (narodowosc nie ma znaczenia, to przyklad) powiedział, że wszyscy Niemcy kłamią. Skłamał czy powiedział prawde? paradoks
Złączono Posta : 19.02.2007 (Pon) 23:08
albo zagadka na serio (z rozwiazaniem), banał ale skoro nikt nie ma nic innego…
Paweł dostał na drugie śniadanie dwa jabłka, ale jedno jest większe od drugiego. Musi się tym śniadaniem podzielić z bratem, żeby każdy zjadł tyle samo. Jak?
Podzielić oba jabłka na równe połówki i dać mu po 1 z każdego jabłka
mowilam że proste a co myslisz o paradoksie klamcy?
wszyscy kłamia tak myśle ja
To jest dobre
Bo jeżeli wszyscy niemcy kłamią to on mówi prawdę, a nie może mówić prawdy jeżeli jest niemcem
mi się wydaje że kłamał: jeżeli kłamał że wszyscy kłamią to wszyscy mówili prawdę (ale to się nie zgadza bo on kłamał), a jeżeli mówił prawde że wszyscy kłamią, to z nim włącznie wszyscy kłamali, czyli nie mógł powiedzieć prawdy bo on też się zaliczał do tych co kłamią?
ale co wy rozstrzygacie? :o
to jest paradoks i tyle.
Znalazłem książeczkę “zagadki logiczne” którą kiedyś sobie kupiłem :mrgreen:
Zadam jedną, z 1 gwiazdką czyli najprostsza kategoria
Był sobie kiedyś pewien młody książę. Pewnego dnia po zakończeniu roku szkolnego przyniósł na świadectwie 1 ocenę celująca i 1 wyróżniającą (nie wiem jaka to :roll: ), o reszcie nie wiadomo. Odgadnij, z jakiego przedmiotu książę otrzymał ocenę celującą a z jakiego wyróżniającą:
2.Jeżeli dostał cel. z jazdy konnej to wyr. z szermierki
jeżeli dostał wyr. z jazdy konnej to cel. dostał z szermierki
Jeżeli dostał cel. z szermierki to wyr. nagrodzono jego umiejętność rycerskiego postępowania
Jeżeli dostał wyr. z rycerskiego postępowania to jazdę konną zaliczył na cel.
Proste ale przynajmniej ruszycie głową
Ja nic nie rozstrzygam, to było tylko takie podsumowanie
Odpowiedź: 4
Nie mogę się powstrzymać:
Kierowca fiata ma brata.
Brat kierowcy fiata nie ma brata.
Kim jest kierowca fiata dla brata?
Odpowiedź jutro o północy jak nikt nie zgadnie, ale to kiedyś było, więc prawdopodobnie dacie sobie rade.
Pzdr.
mASTEr
może trzymajmy się jednej zagadki…
kto odgadnie, zadaje następną lub oddaje.
mASTEr` , siostrą…
rozwiązujemy zagadkę Mass Destruction.
osobiście nie bardzo mam pojęcie. można oczywiście strzelać, ale to chyba mija się z celem. może jakaś malutka podpowiedź?
kierowcą fiata?
Niestety filipku, kolega freedom odgadł
Pzdr.
mASTEr
i chyba innej możliwości nie ma.
Na moje oko powinno być więcej danych 8)
Krótka zagadka nad którą sie nie uporałem
“Jeśli dziś jest 0 stopni celcjusza na dworze, a jutro ma być 2x zimniej, to jaka będzie jutro temperatura?”
~-9 stopni celcjusza? :?: