@kopratko z klapką odpadają Sorki, zapomniałam o tym napisać w pierwszym poście. Chciałam coś o prostym, nowoczesnym wyglądzie, co nie rzuca się zbytnio w oczy i jest niewielkich rozmiarów.
Dowiedziałam się, że na tej Nokii 216 mogę czytać m-booki, więc chyba jednak wezmę 216…
Esz, nigdzie nie podają informacji o liczbie kolorów w tej Nokii 216, w końcu znalazłam na jednej aukcji Allegro, że 64 tys., ale nie mam pewności, czy ta wartość jest prawdziwa. W każdym razie wynikałoby z tego, że ta Nokia ma bardzo ubogą ilość kolorów i pewnie dlatego się tym nie chwalą
A tak ogólnie mógłby mi ktoś napisać jak się ma 16m kolorów do 256k? Rozumiem, że k oznacza tysiące, a m? Miliony? Wg układu jednostek SI “m” to 0,001, a milion jest oznaczony dużym M, to nie wiem skąd małe… I nie wiem dlaczego przy niektórych jest podane 256 kolorów a przy innych 256k… Wg Wikipedii jest głębia 256 kolorów, a nie 256 tys., więc już całkiem zgłupiałam
W sumie sama Nokia nie podaje u siebie na stronie a nikt za pdf lub kupować dla instrukcji obsługi raczej nie będzie tego weryfikował - formularz wymagał jakiś cyfr to część wpisała 64 / 256.
Jak już tak się upierasz przy klasycznych telefonach, na twoim miejscu poszukałbym używanego w dobrym stanie Samsunga S5610 lub Nokii 515. Pchać się w telefon 2G w tych czasach to nieporozumienie. Oba telefony obsługują hdvoice i jakość rozmów jest nieporównywalna względem 2G.
https://www.mgsm.pl/pl/katalog/maxcom/mm136/ - a ten ma to całe 3G czy nie ma? Bo nie wiem jak to się sprawdza.
Bardzo mi się podoba z wyglądu, ma odpowiedniej wieklkości ekran, ppi i liczbę kolorów, ale niestety słabą baterię i niewygodne klawisze. Jednak skoro nie ma ideału, to przynajmniej nie przepłacę