Zepsuty pasek wyszukiwania na YouTube

Witam, otóż mam taki problem z wyżej wymieniony, że gdy wpisuję coś w niego, to z jakiegoś powodu czcionka w nim nagle się pomniejsza do ok. połowy jego wysokości:
yt1
Drugi problem jest taki, że w trybie kinowym na pasku wyszukiwania z jakiegoś powodu wyświetla mi się biały pasek, który pole tego pierwszego zasłania całkowicie, przez co muszę na oślep wpisywać to, co chcę w danej chwili wyszukać:

Nie mam pojęcia, co z tym zrobić… Próbowałem ctrl + f5, jak również czyszczenia ciastek itd., lecz oba problemy nadal występują. Przeglądarka, z której korzystam, to Firefox 52.9, co prawda wczoraj aktualizowana do tej wersji, lecz świeżo po aktualizacji korzystałem z YT i żadnego z ww. problemów nie miałem, więc chyba można wykluczyć to, że się coś skopało po aktualizacji.

1 polubienie

Ja na archu mam te same objawy, więc wina leży po stronie google.

2 polubienia

U mnie też się odjaniepawlił:

1 polubienie

No cóż, w takim wypadku trzeba będzie poczekać, aż łaskawy wujek Google się zajmie tym problemem, chociaż pewnie nieprędko się to poprawią…

Tak na oko reguła do uBlocka Origin:

##input#search:style(background: none !important; font-size: 12pt !important;) - zobacz z opcji “zablokuj element” jak używasz.

Na normalnym widzę, że i tak jest trochę za wysoko ale przynajmniej tła nie ma i większy tekst.

Czy mam dodać do reguł?
Na ciemnym motywie nic nie widać.

Jak cię drażni to tymczasowo możesz dodać:

stary kod

obraz

Jeszcze mogę spróbować to obniżyć i pogrubić:

##input#search:style(background: none !important; font-size: 12pt !important; padding: 2px 15px !important; font-weight: 600 !important;)

Na ciemnym motywie nic nie widać.

U mnie jako tako widać:

obraz

Na obecną chwile chyba wystarcza:

www.youtube.com##input#search:style(background: none !important; font-family: Roboto, sans-serif !important;)

Niestety czcionki i tła nie poprawili.

Hura, mam kolejny problem z paskiem wyszukiwania na yt, tzn.nie z paskiem jako takim tylko z tym nieco większym paskiem, którego pasek wyszukiwania jest częścią, gdy oglądam filmy w widoku kinowym (czy jak on się tam po polsku zwie), to pasek ten z jakiegoś powodu jest raz biały, a raz czarny, chociaż jeszcze parę dni temu był zawsze czarny, czyżby Google znowu coś przy yt grzebało? Bo zauważyłem, że i boczny pasek z przyciskami ‘subskrypcje, strona główna, na czasie’ itd. też wcięło, chociaż go do niedawna także normalnie miałem.

Ja po wyłączeniu niestandardowych stylów, większego domyślnego trybu kinowego (rozciąganie na pełne okno widea i wstawiania nad nawigacje) i wyłączeniu ciemnego profilu to:

kolor zmienia tylko po zamknięciu trybu kinowego (jak jest aktywny to w oknie nawigacja jest czarna).
Lupa jak dla mnie nie jest jakaś większa. Tekst w polu wciąż skacze do lewej i zmienia mu się czcionka na jakiś Arial po kliknięciu.

Lewy panel dalej mam jak przeglądam coś innego niż konkretny film. Chowie się tylko przy małym oknie przeglądarki (chyba poniżej 1280 px szerokości go nie widać).

Szczerze nie wydaje mi się, by to była szerokości w moim wypadku, gdyż lewy panel jakiś czas temu jeszcze normalnie miałem, teraz mi się pokazuje dopiero, jak wejdę w przeglądanie listy filmów na czyimś kanale, tak to go nie ma nieważne, na jaką podstronę bym wszedł, w dodatku, gdy pozamykam wszystkie karty z yt, a później na niego wrócę, to znika on z powrotem…
Co do górnego paska, u mnie wygląda to tak:

Wyłączenie i włączenie trybu kinowego poprawia go, ale po przejściu do innego filmu znów robi się on biały, chociaż nie zawsze. Szczerze powiedziawszy nie wiem, na co zwalić tu winę, czy to coś po mojej stronie (Firefox 52 możliwe, że już nie wyrabia?), czy jednak Google coś dalej przy yt grzebie, tylko nie u każdego to widać?

Mogę pobrać FX 52 ESR i zobaczyć czy w nim głupieje YouTube.

U mnie po ustawieniu rozdzielczości 1280 x 800 mam lewą kolumnę na zoomie 90% tylko.
A nawigacje wstępnie czarną.
Visty nie posiadam, mogę spróbować na XP najwyżej jeszcze.

Poczytałem trochę w internecie i wygląda na to, że poniżej pewnej rozdzielczości YouTube po prostu chowa lewy sidebar, więc możliwe, że nagle panowie z google stwierdzili, że rozdziałka, której używam, jest za mała… Chociaż dalej nie wiem, czemu czasem udaje mi się mimo wszystko go uaktywnić.

A nawigacje wstępnie czarną

No właśnie ja też mam wstępnie czarną, dopiero przy załadowaniu kolejnych filmów nagle robi się biała, choć odświeżenie strony poprawia ten problem, jednak jedynie tymczasowo. Z tym też pewnie się jakoś muszę nauczyć żyć póki co…

Mnie lewy sidebar migał przy ładowaniu na sekundę, więc wtedy jeszcze cały CSS się nie załadowywał.

Co od przechodzenia między filmami to tego nie sprawdzałem niestety.

Najlepsze, że problem z fontem/ tłem dla pola szukania raczej nie ukazuje się na FX52 (musiałbym spróbować do niego wrzucić te dwie modyfikacje CSS i jedną JS, by zobaczyć czy może one teraz nie powodują głupawki strony).