Zgłaszanie błędów w nowej wersji portalu

U mnie ten program dodaje się do ulubionych, potem jest aktywny przycisk - usuń z ulubionych i znowu mam dodaj do ulubionych. Czemu Tobie znika usunięcie tego?
Chora przeglądarka, czy za dużo blokowania?

Potwierdzam słowa @Bogdan_G.

@Veers wyłącz adblocka, wyczyść cache i ciasteczka przeglądarki.

1 polubienie

Najwyżej ci wygenerujemy przycisk usuń z ulubionych dla aplikacji :wink:

Wygenerowany kod:

<section class="social-wrapper nested-grid clearfix grid-margin-px15-top" style="min-height:66px;">
    <div class="span-4">
        <a href="javascript:removeFavorites(82434)" id="phContent_SocialControl_favSwitch" class="button action compact display-block">
            <span class="icon-container"><i class="icon-heart icon"></i></span>
            <span class="btn-label text-h35 display-block" style="padding-top: 1px;">
                <span id="phContent_SocialControl_spanPrompt">Usuń program z ulubionych</span>
                <span id="phContent_SocialControl_spanLabel" class="display-block text-h5" style="margin-top: -2px;">Lubisz ten program, kto będzie następny?</span>
            </span>
        </a>
    </div>   
</section>

</section><script type="text/javascript">
    function addFavorites(id) {
        $.ajax({
            type: "POST",
            contentType: "application/json; charset=utf-8",
            data: "{ id: '" + id + "' }",
            dataType: "json",
            url: "/Providers/FavoritesHandler.asmx/Add",
            success: function (result) {
                $("#phContent_SocialControl_spanPrompt").text("Usuń program z ulubionych");
                $("#phContent_SocialControl_spanLabel").text(result.d);
                $("#phContent_SocialControl_favSwitch").attr("href", "javascript:removeFavorites(" + id + ")");
            }
        });
    }

function removeFavorites(id) {
        $.ajax({
            type: "POST",
            contentType: "application/json; charset=utf-8",
            data: "{ id: '" + id + "' }",
            dataType: "json",
            url: "/Providers/FavoritesHandler.asmx/Remove",
            success: function (result) {
                $("#phContent_SocialControl_spanPrompt").text("Dodaj program do ulubionych");
                $("#phContent_SocialControl_spanLabel").text(result.d);
                $("#phContent_SocialControl_favSwitch").attr("href", "javascript:addFavorites(" + id + ")");
            }
        });
    }

</script>

Jak coś kłóci się z istniejący przyciskiem - używać awaryjnie jak nie wróci po wyłączeniu blokady reklam i pamięci podręcznej przeglądarki. Przycisk działa tylko dla aplikacji O&O FileDirect, dla innej trzeba zmienić Identyfikator polubienia “javascript:removeFavorites(TU-IDENTYFIKATOR)”.

Wstawiamy gdziekolwiek w tagu BODY narzędziami webmastera (opcja zbadaj element) i w trybie edycji kodu html by się nie wyświetliło to jako zwykły tekst.

1 polubienie

To nie uBlock - ale trop był dobry - to jakaś chora nadgorliwość nowego BitDefendera :confused:

Hej coś szwankuje panel “znajomych” :

Opera 47.0

Miałem w znajomych eto dziwo, ale się zbyło. Spróbowałem wersji mobilnej i pokazał, że to montowana reklama. Utworzyłem filtry na ublocka origina i to się zbyło. Trzy razy klikałem no to nieszczęście, albo :stuck_out_tongue:

! 20.08.2017, 20:10:02 https://www.dobreprogramy.pl/198374,Bogdan_G,Znajomi.html
||static.dpcdn.pl/2017_08_16/css/UGCPlatform/images/background-footer.png$image

! 20.08.2017, 20:10:17 https://www.dobreprogramy.pl/198374,Bogdan_G,Znajomi.html
www.dobreprogramy.pl##.wrapper.footer-content

! 20.08.2017, 20:10:49 https://www.dobreprogramy.pl/198374,Bogdan_G,Znajomi.html
www.dobreprogramy.pl###pageFooter

Potem z wersji mobilnej przeszedłem na wersję pc i jest dobrze.

Psujete pane počítačový!

Nie wiem skąd to się tam wzięło ale już zniknęło :slight_smile:

1 polubienie

cały serwis jest ekstremalnie ciężki, do tego co jakiś czas staje się coraz cięższy
po zakończeniu akcji z maszynkami doszło to już do takiego poziomu, że chropera na a320fl częściej się wywala niż nie przy próbie wysłania komentarza, a i przeglądarki desktopowe są bardzo chętne się poddać, jednak póki co JESZCZE są w stanie walczyć

Dzień dobry :slight_smile:
Według mnie, to coś siedzi Tobie i muli.
Właśnie forum jest cięższy niż portal - a porównałem performance w osobnych oknach firefoxa i jego proces.
Albo mają komputery daleko za moim starociem, albo co.

Niektórym bitdefender i norton mulą i gryzą się w przeglądarce. Do tego inne webpluginy, rozszerzenia jakieś - to na dobreprogramy trzeba prawie półtora GB RAMu i jakie 48% CPU.

A lekko też może być na DP, tylko dla wielu, to za trudne.

1 polubienie

Na chromowym slimie też komputer lekko na na forum DP i na portalu DP - też w osobnych oknach:

Lżej już nie może być.

Pod FF 55 (bez uBlock) też przesadnie nie jest:

oj może może (chociaż czas wczytywania nie powinien mieć wpływu na wydajność działania po wczytaniu można spokojnie założyć, że jak ktoś olewa jedno to i z drugim będą problemy, i tu się to sprawdza)

z jakiegoś powodu przeglądarki mobilne regularnie zdychają, a desktopowe się męczą (nie zawsze tak samo mocno, nie wiem od czego to zależy, w tej chwili na kompie nie jestem w stanie zmusić portalu do zamulania (może konieczne są określone warunki, na przykład synchronizacja liczby powiadomień między kilkoma kartami czy coś), jednak na mobilnych to w tej chwili wysłanie komentarza w dłuższym wątku na portalu (a czasem i blogu) jest po prostu niemożliwe

2 posty przeniesiono do wątku: Błąd forum umożliwiający edycję tematu i akceptowanie rozwiązań w cudzych wątkach :slight_smile:

Gdy w nazwie tematu pojawia się htmlowy tag textarea:
image

1 polubienie

Ciekawy błąd, niestety zmiana tematu nie działa (encje zamiast < >).

Naprawione, dzięki za info.

1 polubienie

W związku z tym, że wielu użytkowników DP ma zastrzeżenia do zgłaszania błędów, czy nieaktualności w opisach programów - proponuję taką opcję dać użytkownikom. Każdy mógłby w edytorze opisu zmienić tekst na poprawny w danej kwestii i ta propozycja zmiany powinna być do zatwierdzenia moderacji.
Na konkurencyjnym portalu dodali na koniec opisu przycisk “Edytuj opis” i to działa.

1 polubienie

@Lisek
Jest problem z dodawaniem odpowiedzi w komentarzach do osób, które mają w loginie znaki specjalne np. dla tego użytkownika [set-i]

https://www.dobreprogramy.pl/490100,set-i,Uzytkownik.html

nie napiszesz komentarza tak, aby zobaczył on powiadomienie, tu można spróbować swoich sił:

Klikając na odpowiedź otrzymujemy w oknie:
@[mention user=490100][set-i][/mention]:

Ma on może profil na forum?

<a href="/u/link" class="mention">nazwa</a>