Dzień dobry.
W sumie nie wiem gdzie o tym napisać, ale jak dla mnie podlega to pod jakiś bug.
Tak od 2-3 tygodni strasznie mi zaczęło “ścinać” przy przewijaniu komentarzy pod artykułami. To już nawet mulenie nie jest. Jest to na tyle bolesne, że strona staje się w zasadzie nieużywalna, no i dzieję się to tylko u Was.
Problem dotyczy tylko Safari, w Firefoksie jest ok, ale przełączanie się na inną przeglądarkę dla przeczytania jednej strony jest kuriozalne.
Przeglądarka aktualna (10.1.1), OSX aktualny (10.12.5) i na pewno nie jest to kwestia sprzętu (4x2,6 GHz, 16 GB RAM).
Na Chrome / Operze nie mogę odtworzyć tego starą metodą (otwieranie artykułu w tle i po załadowaniu przejście do karty).
Ciekawe czemu nad komentarzami nie wygenerowało długiej / poziomej reklamy.
Aby się fizycznie nie miesiło, artykuł musiał bym mieć maksymalnie 3 akapity bez dodatków (zdjęcia, wideo, wykresy, cytat z portalu społecznościowego). Akapit z maksymalnie 6 liniami tekstu.
Autor napisał, że kończy się dział z adobe flash playerem. Pewnie przez mój wpis zostałem zablokowany. Mój komentarz:
Dział, przedział, - kto to widział? Ja bym nie dokuczał, że to uczesanie du…y, tylko drobna literówka.
Fakt, to będzie szansa, że kontener pluginów nie będzie spowalniał bufora przeglądarki, czyli zapychał cache i zżerał dużo RAMu.