Zgłaszanie błędów w nowej wersji portalu

Nie kojarzę teraz jak było wcześniej (było chyba poprawnie), ale zauważyłem, że stopa strony przy krótkich treściach nie jest “przypinana” do dolnej części strony.

Widać to na przykładzie tego linka dla rozdzielczości w pionie wyższej od np. 940px (w tym konkretnym przypadku strona ma 923px, w innym miała 934px).

Edit:

Żeby się nie rozdrabniać, a nie wiem, czy było to już zgłaszane, ale przynajmniej na 15-tkach jest problem z rozwijanymi menusami/listami kategorii programów, czy jak to tam się zwie.

Osobiście bym “usztywnił” to do wysokości widocznej części strony, aby użytkownicy nie musieli się gimnastykować z odpowiednim przewinięciem strony dla samego wyświetlenia całej konkretnej listy (część z nich skacze na górę i ma zasłoniętą górną część, inne zaś lądują na dole i mają dół zasłaniany, tak jak na obrazku).

Po lewej jak to wygląda teraz, po prawej jak wygląda propozycja (gdzie przesuwanie kursora po kategoriach nie zmienia pozycji okna):

dp_png_300x300_q85.jpg

Zastosowany kod css (widoczny na prawym zrzucie) dostosowuje “menusa” względem trybu belki nawigacyjnej:

.categories-list ul li .item-showcase {position: fixed !important; top: 89px !important; bottom: 0 !important; left: 14% !important;}

#header.mode-dock ~ #slide-menu .categories-list ul li .item-showcase {top: 36px !important;}

Zrobione! DZIĘKI! :slight_smile:

Wiem, że już było wspominane kilka razy o typie licencji, ale nie omieszkam się o to upomnieć. Filtrowanie częściowo załatwia sprawę, ale na listingu programów BARDZO brakuje rodzaju licencji. Widzę 2 wyjścia: dodać kolumnę obok daty, pobrań i oceny, albo podzielić w pionie kolumnę Ocena i pod gwiazdkami umieścić napis o rodzaju licencji.

Dodatkowo przy wyborze filtra przydałby się widok jakie filtry mamy w danej chwili ustawione.

Nie jestem grafikiem, ale Paint wystarczył: http://img9.imageshack.us/img9/2441/fbgl.png

Nie wiem czy to nie tylko u mnie ale bardzo często pierwsze kliknięcie w powiadomienie wywala mi błąd:

Muszę wrócić i kliknąć ponownie, choć teraz próbowałem z listy Swoich komentarzy wejść na dany wpis i też dostałem ten błąd, 3 razy pod rząd…

Wczoraj raz z tym się spotkałem. Mało na portalu się udzielam, powiadomień w związku z tym mam mało to i sprawdzić za bardzo nie mam jak.

Obecnie coś sporo “500” leci na blogu…

Czasem po otrzymaniu powiadomienia i jego kliknięciu występuje Error 503. Czy to wynika z przeciążenia serwera? Czy jest możliwość przywrócenia opcji edycji komentarza na blogu?

Nie widzę podobnego zgłoszenia błędu na forum, choć nie mam siły wszystkiego przeszukiwać, więc zgłaszam tutaj. Korzystanie z portalu na urządzeniach mobilnych z androidem (sprawdzone na Samsung Galaxy SIII i Galaxy Tab 10.1) jest niemożliwe. Portal otwarty w jakimkolwiek programie (Pocket, Feedly, przeglądarka systemowa, Maxthon, Chrome) całkowicie wiesza system. Na ogół kończy się na wywieszeniu się samego programu, którym otwieraliśmy stronę, ale zdarza się też całkowite zablokowanie urządzenia. Więc pomijając już kafelkowaty gigantyzm, który dopadł portal, w tej chwili jego użytkowanie na urządzeniach mobilnych jest niemożliwe.

Nie wiem czy to błąd, ale nie widzę informacji, aby zgłaszać nowe wersje programów.

szymon189 , przycisk do zgłaszania nowych wersji jest po wejściu w dany program, znajduje się poniżej przycisku dodaj program do ulubionych :slight_smile:

Czekam na to od samego początku, nie upominałem się o nią tylko dlatego, że wydawało mi się, że powrót tej opcji jest OCZYWISTY. No ale mijają tygodnie, a tego nie ma…

Naprawdę brakuje tej kolumny, zwłaszcza jak szukam jakiegoś programu nie zawężając wstępnie kryteriów (aby niczego nie pominąć), znajduję i NIE WIEM na jakiej licencji jest program, bo tej informacji na tej stronie nigdzie nie ma! Dopiero muszę w każdy znaleziony program wejść, aby się tego dowiedzieć.

Z przedwczoraj przepadła mi recenzja do nowej wersji PrivaZer, gdzie krok po kroku opisałem ustawianie programu. Wczoraj dałem recenzję do nowości - WiseJetSearch i też przepadła. Błąd mój, że nie skopiowałem tych treści do notatnika. Korzystam z firefoxa. Wysłałem. Za każdym razem był komunikat, że poszło do moderatora. Czy da się odzyskać choćby wysłaną treść?

Bogdan_G

Akceptacja recenzji potrafi trwać do 48h, jeżeli do tego czasu się nie pojawi napisz maila na adres redakcyjny z zapytaniem co i jak. Miałem podobny przypadek, po mailu zaakceptowano :wink:

W wersji mobilnej po ukryciu komentarzy danego użytkownika nie można ich później przywrócić.

Po odświeżeniu strony ukryte komentarze wyjeżdżają całkiem poza ekran i nie da się nic z tym zrobić.

I ten przycisk od ukrywania jest beznadziejnie usytuowany, zbyt blisko przycisku odpowiedz ktoś kto ma większe palce na pewno trafi w zły przycisk… :x

Strona z programami czasem się rozwala nie wiem od czego to zależy czy grafika pod filtrami jest zbyt duża czy to nazwy programów ją rozwalają bo po kliknięciu np tylko polskich wersji w obojętne jakiej kategorii strona wraca do normalności a później znów się rozjeżdża tak że górna belka jest tylko do połowy ekranu.

I nie wiem czy to tylko u mnie ale po kliknięciu wstecz za każdym razem gdy wracam do strony głównej strona wygląda jak kod html otwarty w notatniku, pomaga dopiero odświeżenie. :stuck_out_tongue:

Windows Phone 7.8 HTC Trophy

Aha i taka sugestia czy informacja o korzystaniu z wersji mobilnej mogłaby się zapisywać w ciastka?

Bo obecnie w telefonie mam ustawione otwieranie pełnych stron a nie w wersji mobi i muszę za każdym razem się przełączać na mobilne DP.

Chyba że ten przycisk umieścicie też gdzieś w menu po kliku na avatar np :stuck_out_tongue:

Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, więc napiszę Ja ^^

Na IE 10 nie można usuwać powiadomień o odpowiedzi na nasz komentarz. Jest ta “fajeczka” ale nie jest “klikalna”. Co zabawniejsze, gdy jest to “odpowiedź na komentarz” to nie można odfajkować i usunąć potem, lecz gdy jest to “xxx wspomniał o Tobie” to wtedy można ;p

RSS z Aktualności ściąga mi wszystkie newsy: z gier, labu itd, a chciałbym (i mam nadzieję, że tak to miało działać), aby dochodziły do mnie tylko newsy ze strony głównej.

Gdzie zapodział się przycisk poleć program/zgłoś aktualizację?

­

­

[PROPOZYCJA]

Proponuję usunąć zajeżdżanie mgłą zdjęć po najechaniu na nie myszką podczas czytania newsa czy innej wiadomości. Przecież wiadomo, ze zdjęcie jest klikalne, bo zmienia się kursor, to zabielanie jest kompletnie bez sensu, mnie rozprasza i muszę przesunąć kursor myszy poza zdjęcie, aby je dobrze widzieć. I w ogóle czemu to ma służyć?

Nie wiem cz to błąd, czy zamierzone, ale dlaczego dostaję powiadomienia o aktualizacji moich ulubionych programów w wersji beta? Gdzie to wyłączyć, ew. kiedy będzie taka możliwość? (tak, wiem, tutaj i tak raczej nikt nie odpowie).

Też się nad tym zastanawiałem i nie mam pojęcia dlatego dołącze się do pytania :stuck_out_tongue:

W profilu są tylko opcje dostępne dla XMPP i maila, hmm małe niedopatrzenie chyba :slight_smile:

W czasie pisania komentarza pod newsem, w momencie gdy zacznę pisać

@Jakiś_Nick

to pod spodem zaczynają wyświetlać się na żółto dopasowania do konkretnych, pasujących użytkowników, których nie można kliknąć myszką. Są one “nieklikalne”, po kliknięciu po prostu znikają. W treści nick nie jest zamieniany na łącze, a użytkownik nie dostaje powiadomienia o komentarzu. To chyba kolejny błąd.

Działa to tylko z klawiatury.