Zgłaszanie błędów w nowej wersji portalu

Na tablecie od kilkunastu dni strona główna dobrychprogramów wygląda tak: http://i43.tinypic.com/2whqjw5.png

Okienka z newsletterem nie można zamknąć; są pod nim ukryte kafelki z newsami; po kliknięciu w okienko następuje przekierowanie do newsa, który jest ukryty pod okienkiem w niewidocznym kafelku. Okienko z newsletterem niknie po (jeśli uda się tam wejść) przejściu do którejkolwiek podstrony portalu.

Nauczcie się poprawnie raportować błędy.

Jaki tablet, jaki system, jaka jego wersja, jaka przeglądarka ??

Taka informacja jak powyżej autorom skryptu strony dokładnie nic nie daje i ani o krok nie przybliża do rozwiązania problemu.

Na Operze 12.16 nie wyświetlają się zawsze przyciski do przeglądania obrazków w newsie - w stylu jest przy nich :

“cboxPrevious” style="display: none

“cboxPrevious” style="display: none

“cboxNext” style="display: none

chyba styl nie zawsze się ładuje bo parokrotne odświeżenie! naprawia problem i przyciski się pojawiają i nawet działają :wink:

2_PNG_300x300_q85.jpg

1_PNG_300x300_q85.jpg

(identyfikacja jednak nie gra tu roli chyba)

• czasem jest tak że jeden obrazek jest u góry strony a np 2 nieco poniżej i otwarcie po kliku dolnych obrazków i na odwrót a zamknięcie przeglądania na tym który był np wyżej powoduje przeniesienie do tego obrazka = przeniesienie usera w górę/w dół strony.

Nadal nie działają linki do demonstracji, np. tutaj: http://www.dobreprogramy.pl/Demonstracj … ,9830.html

Cały czas nie ma też grafik przy starych newsach.

Ciągle też duże numery stron wyświetlają się nieprawidłowo:

fydf.jpg

Wydaje mi się, że takie oczywiste rzeczy należało dopracować przed premierą.

Tak poza tym - gdzie teraz można znaleźć artykuły?

Kpc21 , …a do poprawienia naprawdę nie jest wiele…np:

.pagination a.number { 

font-size: 16px 

width: 40px

1_1_PNG_300x300_q85.jpg

zdaję się że daty ze statystyki przesunęły się trochę :

1_2.PNG

Na chromie czasami mi wyświetla się czarne tło, i nie widać przycisków ani wyszukiwarki

Lub wersja “elastyczna”, przy której przyciski z jednocyfrową numeracją nie stracą swej “kwadratowości” :wink:

.pagination a.number {padding: 0 10px !important; width: auto !important;}

Dzięki za wychwycenie błędu ze stronicowaniem, człowiek się spieszy i zapomina dopisać “min-” przed width :wink: naturalnie dzisiaj to wyląduje na produkcyjnym :wink:

@Piesek64 : Czy przypadkiem dzieje się tak na długich stronach?

@Łukash : Postaram się dzisiaj wrzucić odpowiedni fix dla Opery :slight_smile:

@Areh : Ustawienia powiadomień pojawią się wraz z odświeżoną wersją blogów, gdzie będą kompletnie nowe ustawienia profilu.

Najczęściej jest tak na długich.

Ja bym jednak proponował dodać padding, choćby ze względów estetycznych… konkretniej to:

.pagination a.number {padding: 0 5px; min-width: 20px;}

Witam!

Chciałem zgłosić że na stronie http://dobreprogramy.pl/OPortalu.html#redakcja w sekcji “Pomagają nam” znajduje się nieaktualna lista moderatorów. Prosiłbym o jej zaktualizowanie.

Pozdrawiam!

Ok, już się poprawiam:

Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1, system: Android 4.1.2, przeglądarka: systemowa.

­

­

No i co, jakaś reakcja, odpowiedź, etc.? Po co ja to wszystko piszę skoro nie ma żadnej reakcji? :roll:

image_id: 5945

Zdecydujcie się, w której wersji w końcu są te programy do pobrania? Z innymi programami jest ta sama sytuacja.

Chciałem sprawdzić nowe wersje programów z 27 bm. Jest setka włącznie z 28.08 ale na dole nie ma strona 1,2,3 itd. Nowe programy, tych jest też setka, ale też na dole nie ma kolejnych numerów stron. Wyszukiwanie alfabetyczne, to nie wyszukiwanie wg daty. Gdy klikam w filtr wersji programów np z tygodnia, to nic się nie zmienia. Z miesiąca, też. Jakby nie działały filtry. Przepatruję w firefoxie. W ie to samo.

Znaczy - filtr tylko polskie wersje działa, ale wyświetlają się wybrane pl tylko te z tej setki i ani jednego z 27.08

@Radek88:

Ad 1. Masz rację, to jest błąd i zostanie on naprawiony

Ad 2. Kolumna jako-taka raczej już nie wróci, część funkcji przejął filtr w którym możesz zaznaczyć kilka licencji, które Ciebie interesują. Powróci natomiast informacja o licencji gdzieś koło opisu programu.

Ad 3. Problem jest bardziej złożony, pracuję nad tym, ale na to potrzeba jeszcze cierpliwości.

@Areh:

Problem jest znany i zostanie rozwiązany w najbliższym czasie

@Bogdan_G:

Trudno mi teraz powiedzieć jak ten problem zostanie rozwiązany, myślę, że pojawi się opcja stronicowania list najnowszych programów.

Nie wiem jak inni, ale ja jestem za jej przywróceniem.

Przyciski Wstecz/Następny przy obrazkach w newsie dalej nie naprawione…

@Kpc21, ale z tego co tomick napisał, będzie coś w stylu poniższego przykładu:

Beztytu%C5%82u_3_png_300x300_q85.jpg

@tomick, zauważyłem, że dodałeś padding, o którym pisałem w poprzednim poście ;)… ale odejmij 10px z “min-width: 30px;” dla .pagination a.number, chyba że “alfabet” w spisie programów ma być dwuwierszowy (szerokość sumuje się z odstępem, czego wynikiem jest 40-pikselowy przycisk).