@tomick - po pierwsze nie Radek 88 , a Radek 68 i choć to niby drobny błąd, to jednak robi różnicę. Ale do rzeczy:
Ad 1. Widzę że już zrobione. Dzięki, jest naprawdę dużo lepiej.
Ad 2. Wolelibyśmy jednak kolumnę, jak widać choćby po moim cytowaniu, czy wpisie Kpc21. A z prywatnych rozmów wiem, że wszystkim brakuje właśnie tej kolumny. Jak ktoś mi rozsądnie wyjaśni, dlaczego miałoby jej nie być, to może zmienię zdanie, ale na razie nie widzę ŻADNYCH wskazań do jej usunięcia, czy raczej nie przywrócenia. To nie drukowany CHIP, gdzie ilość papieru determinuje ilość tekstu. Chyba robicie tę stronę dla nas?
Ad 3. OK, rozumiem, poczekamy.
PS - Naprawdę doceniam wkład pracy, ale czemu nie robiliście tego na becie?!
A tak w ogóle, kiedy można wreszcie spodziewać się naprawy wyświetlania grafik w starych newsach (na blogu w starych wpisach też bywa z tym problem) oraz linków do demonstracji i artykułów w newsach (co jest szczególnie istotne ze względu na to, że ze strony głównej nie są one już dostępne)?
@Radek68: Wybacz za literówkę w nicku Wiek już nie ten
Ad 2: Kolumna determinuje to, że można po czymś sortować - na przykład od największych do najmniejszych. Licencja, mimo iż można wprowadzić gradację nie jest rzeczą, którą można posortować w prosty, przewidywalny sposób. Licencja to nie ocena, ani liczba pobrań, ani też data aktualizacji. Ta pozycja jest na równi z wersją danego systemu operacyjnego, niż z pozycjami wymiernymi. Stąd filtr, gdzie masz listę licencji opisowych, zupełnie jak w starej wersji to było, z tą różnicą, że on jest teraz bardziej wyeksponowany. Mimo tego, aby właśnie ułatwić przeglądanie listy programów wprowadzimy informację o licencji, ale właśnie gdzieś przy nazwie programu czy opisie - może nawet jak z wizualizował to manieKMP - czyli w stałym miejscu na liście.
Strona dobre programy nie działa - martwe przyciski
Pod przeglądarką k-meleon 1.62 Nie da się kliknąć na stronie opisu programu “dodaj komentarz” , “wszystkie wersje” ani “linki bezpośrednie”. Po prostu zero reakcji na te przyciski,zaróno przy włączonym javascript jak i wyłączonym.
Dodam że akurat na moim sprzęcie z 256 MB ramu to jedyna działająca przeglądarka i jakoś inne strony (nawet nowe allegro czy facebook) chodzą w pełni!
@Radek68 : Problem z listą komentujących został już rozwiązany i wkrótce trafi na stronę główną
@ftalo : K-Meleon nie jest już rozwijaną przeglądarką. Rozumiem, że popełniłeś literówkę, pisząc, że korzystasz z wersji 1.62 (która nigdy nie wyszła) i korzystasz z 1.5.2 - ta wersja pamięta rok 2009 i bardzo mocno sugerowałbym Ci zainstalowanie nowszej wersji przeglądarki, chociażby ze względu na bezpieczeństwo. Jeśli chodzi o lekkie odpowiedniki to polecam QupZillę - może akurat ta będzie dobra?
Bartek7000 czepiasz się A tak już całkiem poważnie, dwóch blogerów czyli djfoxer i lukasamd zmieniło kolor na czerwony a przy nickach na blogu mają “znaczek” (redakcja). Skoro są w redakcji to szkoda że nie zostali uwzględnieni na tej liście - przy okazji wprowadzenia nowej wersji portalu.
Po drugie skoro w sekcji Pomagają nam wymienieni są moderatorzy forum to dlaczego nie wymienia się moderatorów na blogach?
@tomick, mam wersję 1.60.2 .Niestety NIE MA niczego podobnego w zamian.Inne przegladarki pożerają cenny ram ,albo są małofunkcjonalne.Komputera też nie myślę zmieniać z powodu nowej wersji vortalu. Tutaj jest problem z tym konkretnym tagiem HTML zawartym w tych konkretnych przyciskach,zapewne jest on w wersji 5,podczas gdy u mnie jest wersja html 4 .Chyba nie powinno być problemem zastąpienie fragmentu kodu na obsługiwany przez każdą przeglądarkę.Reszta przecież działa i normalnie mi się wyświetla,identycznie jak pod firefoxem czy operą.Zatem nie mogę powiedzieć że mam starą zepsutą przeglądarkę i nie ma co zmieniać
Co ciekawe ja mam pusty (odznaczony) kwadracik “Włącz powiadomienia o aktualizacjach moich ulubionych programów”, a dostaję powiadomienia. Nawet o betach.
Czy można dodać coś w stylu bezpośrednich linków (jakiś popup, dymek) przy nazwie producenta programu, gdzie do wyboru byłyby dwie opcje: zobaczenie wszystkich programów danego producenta (jak jest teraz) oraz otwarcia strony www producenta. Czasem chce się przeczytać historię zmian i trzeba szukać strony. Mogłoby to być przydatne