Zgłaszanie błędów w nowej wersji portalu

Docent , rozwiązane w ten sposób. Nie zauważyłem. W takim razie jest ok :smiley: , myślałem, że w ogóle tego nie ma.

Dlaczego niektóre Avatary na stronie i blogach są takiej kiepskiej jakości ?

Z forum

download/file.php?avatar=161344_1364059194.gif

Z strony

http://avatars1.dpcdn.pl/imgc/Avatar/18 … 059194.gif

Gdy w oknie “zaproponuj zmiany w opisie” lub “zaproponuj aktualizację programu” wciśnie się klawisz Esc, nawet mając otwarte menu podręczne, okno zamyka się.

Ponadto gdy wyśle się zgłoszenie i ponownie otworzy to samo okno, wysłana treść cały czas tam się pojawia (mam wątpliwości, czy ona w ogóle się wysyła).

Przycisk Wszystkie wersje > niektóre nazwy programów nie mieszczą się w rozwijanej liście aby dowiedzieć się o jaką wersje chodzi należy przytrzymać myszkę na wersji i wtedy wyskakuje w tooltipie - imo tak być nie powinno - proponuje aby na liście nie było nazwy, gdyż ona niekoniecznie jest tam potrzebna ponieważ wiemy z jaką nazwą mamy do czynienia i umieszczać tam tylko info z numerem, wersją i wydaniem. Może lepiej by było również aby lista rozwijała/zwijała się po najechaniu/odjechaniu myszką - nie po kliku i odkliku ? (na marginesie to ikona Ogryzka jest za za blisko i za nisko względem OSX ;), ikona Pingwina jest za blisko nazwy )

W podpowiedziach przy wyszukiwaniu programu pasowałoby aby również pojawiały się wersje inne niż na Windows, ewentualnie rozbudować wyszukiwarkę…aby podawała po nazwie+system np: VLC Linux - kij niech po kliku przejdzie tak czy siak na Windows - ale przynajmniej będzie się dało zorientować że program pod inny system istnieje - teraz trzeba wejść i sprawdzić (teraźniejsze i propozycja są to rozwiązania niezbyt intuicyjne ale to Wy nie wiadomo dlaczego nie stworzyliście osobnych działów tylko jakąś dziwaczną hybrydę i w sumie nie wiem czy one się pojawią - jak tak to kiedyś nie będzie problemu…najlepiej jakby każdy dział miał niezależne wyszukiwanie - aby sugestie się nie mieszały :wink: - imo niepożądanym efektem było by aby w dziale Linux+wyszukiwanie w sugestiach pojawiały się wyniki z programami na Windows ), ewentualnie niech wyszukiwarka podaje informacje z pod przycisku Wszystkie wersję = ikony systemów - tak będzie najlepiej na chwile obecną, w kolumnie: Nowe wersje również ikony systemów. Dział Programy już pomijam bo to jest ewidentnie dział Windows.

Sama wyszukiwarka powinna podawać wyniki zgodne z tym co wpisujemy - w tym momencie nie wyszukuje tak jak Pan Bóg przykazał i nie spełnia funkcji “wyszukiwarki” - wpisuje Media - powinna na samym początku pokazać programy które w pierwszym członie mają Media - tego właśnie sie oczekuje - a nie te które mają gdzieś tam Media…Windows Media przecież każdy sobie umie wpisać…działa jak indeksowanie Windows niech działa jak podpowiedzi google, mam wrażenie że takie rozwiązanie powstało na potrzeby kilku programów takich jak np Flash - więc może tak - pierwszy wyraz = wynik z wpisanymi literami, a dwa człony = wynik “wyrwany” z kontekstu.

Witam!

Chciałem zgłosić że przy zmianie hasła (link https://ssl.dobreprogramy.pl/ZmianaHasla.html) jest przepuszczane puste hasło i po kliknięciu “Zmień hasło” użytkownik ma w efekcie takowe puste hasło. Prosiłbym o wprowadzenie minimalnej liczby wymaganych znaków w haśle równej 3 lub innej.

Pozdrawiam!

Od czasu pojawienia się nowej wersji DP nie mogłem sobie radzić z komentowaniem newsów. Każda próba została skwitowana komunikatem o błędzie na serwerze. Potem założyłem konto i ponowiłem próbę. Wreszcie się udało… Gdybym od razu dostał komunikat, że muszę być zalogowany, żeby móc dodać komentarz, nie myślałbym, że serwis zawiera błędy w kodzie. Poza tym nic (napis, uwaga, komunikat) nie sugeruje konieczności zalogowania się podczas dodawania komentarza. Cóż…

Czasem wyszukiwarka na stronie głównej szwankuje i wyniki pokazują się pod reklamą i są przez nie zasłonięte. Dodatkowo czasem czasem chcąc wskazać wynik “strzałką” raz się to udaje, a raz nie i wyniki znikają. To wprawdzie nic wielkiego, ale troszkę drażni :stuck_out_tongue:

Witam mam problem zapamiętaniem haseł wchodzę na http://www.dobreprogramy.pl/.

Klikam PPM na logowanie i teraz nie widzę mojego zapamiętanego hasła(nie da się zalogować),

ale gdy na logowaniu klikam LPM i wchodzę na:

Otwórz odnośnik w nowej karcie(Firefox),

Otwórz link w nowej karcie(Chrome),

to wtedy wchodzę na nową kartę(https://ssl.dobreprogramy.pl/Logowanie.html).

I teraz wyświetla mi moje dane i mogę się zalogować.

A ja po raz ostatni informuję, że reklama zasłania panel użytkownika. Zgłaszane wielokrotnie, przez wielu użytkowników, od wielu tygodni. Bez skutku.

A po raz ostatni, gdyż przecież jest inne rozwiązanie…

image_id: 6018

Pierwszy błąd (raczej ze zdjęciem) - koszulka (najprawdopodobniej) Docenta:

image_id: 6023 :slight_smile: - Opera 12.16.

Druga sprawa - czy w Operze Mobile można w jakiś sposób wyłączyć ten górny panel jeżdżący za użytkownikiem? Po 1. zużywa kawałek ekranu (na małych wyświetlaczach ma to znaczenie) to jeszcze się rozjeżdża zostawiają nad sobą fragment swojej szerokości. Generalnie na małym ekranie czytać można wtedy dopiero od 3/4 wysokości ekranu :slight_smile: Operma Mobile @ Samsung Galaxy Ace.

@elik1028 Potwierdzam, też u mnie tak się dzieje.

@andmar: Komentarze są dostępne dla użytkowników niezalogowanych, ciężko mi powiedzieć, czemu dostawałeś komunikaty o błędach serwerach (powinieneś dostać komunikat, że komentarz oczekuje na zatwierdzenie przez moderatora).

@Bartek7000: Błąd został poprawiony, dzieki za zgłoszenie :slight_smile:

@arlid, @Radek68: Systematycznie korygujemy kreacje reklamowe, które to powodują.

@McDraculo: Sprawdzę w najbliższym czasie, czy coś można z tym zrobić :slight_smile:

Jak się tomick , odezwał to sie dopiszę z drobiazgiem do wersji mobilnej :slight_smile:

Okienko odpowiedzi jest za długie przez co trzeba stronę przesunąć mocno w bok żeby wysłać komentarz.

Nadal mi zostaje cień czyjegoś nick’a jeśli się go skasuje w oknie odpowiedzi.

I nie wiem czemu napis polecamy w portalu znów zasłania dymek z komentarzami, chwile było ok a teraz znów się popsuło.

No i dymki z ilością komentarzy powinny od razu do nich kierować a nie do strony z newsem, bo trzeba zjechać na dół pod news kliknąć pokaż komentarze i znów dopiero się komentarze ładują… troche bez sens nie uważasz ??

Windows Phone 7.8 HTC Trophy przeglądarka wiadoma IE :stuck_out_tongue:

Na koniec taka sugestia czy informacja o korzystaniu z wersji mobilnej mogłaby się zapisywać w ciastka?

Bo obecnie w telefonie mam ustawione otwieranie pełnych stron a nie w wersji mobi i muszę za każdym razem się przełączać na mobilne DP.

Chyba że ten przycisk umieścicie też gdzieś w menu po kliku na avatar np :stuck_out_tongue:

Przechwytywanie_PNG_300x300_q85.jpg

?

Wydaje mi się że w ten sposób będą pokazywane najbliższe wydarzenia w świecie IT. (chyba że to pomysł na kolejną reklame)

W starej wersji portalu były pokazywane w ramce :slight_smile:

vanshei , jakby tak miało być…to imo kolejne fatalne rozwiązanie…

Odpowiadając na konkretny komentarz, w odpowiedzi pojawia się link - nazwa użytkownika na którego komentarz odpowiadam. Problem w tym, że link nie kieruje do konkretnego komentarza (co miałoby sens i to duży), tylko do profilu danego użytkownika (co jest głupotą - zaprzecza w ogóle idei odpowiadania na konkretny komentarz).

Nie wiem czy tylko ja mam ten problem ale ciągle po pojawieniu się na portalu dostaję powiadomienie, iż jest dostępna nowa wersja programu, choć ta się nie zmieniła. :?

Przydałaby się możliwość odpowiedzi “wielu” osobom w jednym komentarzu (to chyba ma związek z listą nick’ów podczas wpisywania “konkretnego”, tyle że nie działa, albo ja się tym posługiwać nie potrafię), przykładowo po kliknięciu w “odpowiedz” na kolejny komentarz, kiedy już została wywołana ramka wpisywania komentarza/odpowiedzi konkretnej osobie, w niej pojawiałby się “otagowany” nick kolejnej osoby…

Na chwilę obecną odpowiadanie na konkretny komentarz i dopisanie nick’u następnego użytkownika powoduje, że ten kolejny nie jest “oznaczany”, co w efekcie pewnie skutkuje brakiem powiadomienia tej osoby. Z drugiej strony pierwsze wywołanie pola odpowiedzi, napisanie czegoś i bez zatwierdzenia kliknięcie na “odpowiedz” przy kolejnym komentarzu powoduje zniknięcie pierwszej ramki komentarza. W efekcie nie da się odpowiedzieć więcej niż jednej osobie w jednym komentarzu tak aby każdy, któremu odpowiadamy został właściwie wyświetlony po akceptacji oraz otrzymał powiadomienie.

PS. Tak się zastanawiam, czy dałoby się wstawić gdzieś w pole odpowiedzi przycisk z rozwijaną listą nick’ów osób, które pozostawiły komentarz pod danym artykułem… choć w sumie to chyba głupi pomysł, mało intuicyjny (wpadł do głowy “na szybkiego”).

PPS. Raczej na przycisk “dołącz” w komentarzach nie ma co liczyć? :wink: (tzn. w rozwinięciu “dołącz/dodaj użytkownika do odpowiedzi”, który należałoby rysować po wywołaniu pola z odpowiedzią, a samo kliknięcie musiałoby, albo przenosić do pola komentarza, albo “przyciągać” te pole na widoczną część strony)

Edit: Propozycja na poprawę widoczności typu licencji w tabelarycznej liście programów.

.app-category-list td a .license {

background-color: #92A505;

padding: 2px 3px;

color: #fff;

text-shadow: 0 0 1px #3E5916;

}

Przed/Po:

Beztytu%C5%82u_2_png_300x300_q85.jpg

Witam!

Chciałem zgłosić że przy zmianie adresu email (link https://ssl.dobreprogramy.pl/ZmianaAdresu.html) po wpisaniu pustego adresu (nie wypełnieniu pola) pojawia się błąd numer 500 (link https://ssl.dobreprogramy.pl/Errors/500 … Login.aspx). Prosiłbym o wprowadzenie informacji na przykład o treści “Adres email nie może być pusty” która by się wyświetlała jeśli został podany pusty adres email.

Pozdrawiam!