Mnie wkurza to, że link do producenta nie prowadzi jak dawniej na stronę producenta, tylko do innych programów jego autorstwa na portalu. Czemu ma służyć taka bezsensowna zmiana!?
@superjohn - następne kliknięcie u góry w tytuł programu, prowadzi na stronę producenta, a wykaz programów danego producenta, jest dla wielu potrzebny.
– Dodane 04.10.2013 (Pt) 13:06 –
Żeby nie było, że tylko chwalę, to przereklamowany rodzynek podrzucam:
To chyba jakaś kara za używanie internet explorera. Niestety - z poziomu firefoxa nie da się bezpośrednio instalować programów, bo trzeba wpierw ładować instalatory na dysk.
Na DP jest tylko styl mobilny. Szkoda, że stary poszedł do śmieci, że go nie ma do wyboru. Przydałoby się ze dwa.
Co to to tu się stało się ? :
http://i.imgur.com/PpTCAMk.png
Panie amator…tfu panie webmaster ja rozumiem że ten soft zasługuje na tę ocenę ale… to co tu się dzieje to normalnie jest tak że bug buga bugiem pogania…
Może w końcu dacie (pięcioletnią jak na gami) wzmiankę w rogu że portal jest w fazie ALFA ?
Bogdan_G , to nie bug portalu tylko przeglądarki, wyczyść ciastka i powinno być OK.
Sprzątnąłem wszystkie ciasteczka i nawet się nie zalogowałem i to samo, jak widać: http://prntscr.com/1xbkbc po zalogowaniu jest to samo, a jeszcze jest różnica w tym, że firefox nie wyświetla zielonych gwiazdek, bo zwyczajnie nie dałem ani jednej temu programowi, a w ie8 wyświetla się, że jednak jedną “dałem”. Świstak dal.
Tak samo jest zawsze inne wyświetlenie. Klikam np, na Programy, potem na Biuro, Edytory tekstów i wyświetlają się alfabetycznie, ale bez ikon. http://prntscr.com/1xbq4s zrobiłem to teraz po wyczyszczeniu ciasteczek i zalogowaniu.
Nie mogę “odpiąć” górnego czarnego paska menu.
Na szczęście korzystam z firefoxa, a w nim wszystko działa ogólnie prawidłowo.
Witam! mam problem z dodaniem komentarza do artykułu w mobilnej wersji dp. gdy klikam przycisk “dodaj komentarz” to wydaje się jakby był on tylko do ozdoby. na operze mini po kliknięciu w niego tylko strona szybko się odświeża i na tym koniec, a na standardowej przeglądarce androida troszkę się on przyciemnia i wygląda jakby był wciśnięty i też na tym koniec. sprawdziłem dokładnie i żadne pole tekstowe ani nic się nie pojawia.
RSS aktualności nie działa od wczoraj. Sprawdziłem na feedme (WP) i na Firefoksie.
Potwierdzam, z RSS coś nie teges.
W sprawie licencji programów na DP. Pisze “Bezpłatna”, ale to często nieprawda, bo powinno być “Bezpłatna ograniczona”, jeśli można korzystać tylko z paru dostępnych opcji, a pełną funkcyjność można sobie kupić, nawet w przypadku kontrowersyjnego programu http://www.dobreprogramy.pl/Registry-Op … 45924.html No i razi brak etykiety “Niebezpieczny program”, w tym przypadku i innych, żeby chociaż było uczciwie. Powinien być przycisk do zgłaszania “Niebezpieczny program” i wyświetlany licznik takich zgłoszeń, żeby przy pobieraniu i instalowaniu programu, kierować się zdrowym rozsądkiem, a nie “poprawną” kilkugwiazdkową oceną redakcyjną i opisem programu, pomijającym ujemne strony działania aplikacji. Ja jakoś za Chiny nie umiem pogodzić się z pokrętnością free, gdy częstują kuflem piwa, gdzie jeden łyk jest darmowy.
Hej,
Generalnie w opisie programu jest jasna informacja:
Jeśli zaś chodzi o potencjalnie niebezpieczny program, to na dobrą sprawę trzeba by nawet przy Javie taką adnotację zrobić, bo czasami częstuje paskiem Ask…
Pozdrawiam,
Dimatheus
Pod nowym IE11 gwiazdki ocen programów nie siedzą na swoich miejscach.
Ja się ponownie pytam kiedy będzie można wyłączyć powiadomienia o wersjach Beta?
Kiedy na liście programów wybrałem nieaktualną wersję aplikacji to nad opisem pojawia się komunikat:
Wiem, że wcześnie 6.22, ale chciałem poczytać blogi i jest błąd serwera 500 pod wszystkimi.
Taka “mała” propozycja (bo tematu w z nimi w sumie nie ma), czy można by wprowadzić taką fanaberię, aby widoczna przy przewijaniu belka (czarny pasek z linkami, szukajką itd.) przy kliknięciu w jej puste miejsce wywoływała przejście na górę/początek strony? Przypomniało mi się o tym “ficzerze” z G+ i sądzę, że mogłoby być przydatne takie udogodnienie
Opcja zgłaszania komentarzy do moderacji powinna być inna. Teraz nie widać linka, dopiero po najechaniu myszką pojawia się. Chcąc przełączyć się z innego okna na przeglądarkę kliknąłem na wydawało się puste pole, a niechcący zgłosiłem komentarz do moderacji, gdyż to właśnie przeglądarka była aktywna. Nie ma żadnego potwierdzenia, czy możliwości odwołania.
Przy wejściu z aplikacji Nextgen Reader na kanał RSS dobreprogramy.pl, zamiast właściwego artykułu pojawia się strona dotycząca ciasteczek. Taki stan rzeczy ma bardzo negatywny wpływ na moje wrażenia z korzystania z Waszego serwisu ;).
Może to nie jest błąd, ale przydałaby się opcja usuwania starych licencji z profilu (http://www.dobreprogramy.pl/Licencje.html).
Po wejściu na DP z tabletu (z podpisu) wygląda to sobie tak
I nic, absolutnie nic nie można zrobić z tym oknem. Blokuje wszystko poza górnymi przyciskami. Nawet po zalogowaniu.