Zgłaszanie błędów w nowej wersji portalu

Jakby co, to mogę potwierdzić słowa Xanthii. Parę dni temu dorwałem się do firmowego tabletu kuzynki (dostała Sony Xperia Z…) i z ciekawości zainstalowałem Dolphin Browser, na której właśnie taki efekt widnieje po wejściu na stronę główną. Na GC za to ten problem nie wystąpił…

http://www.dobreprogramy.pl/ShataK,Producent,1691.html

Nie działa link do strony producenta.

W starych artykułach i newsach nadal (!) nie działają grafiki:

http://www.dobreprogramy.pl/Niezbednik-uzytkownika-Linuksa-zamienniki-z-Windows,News,21509.html

Nie wiem czy przypadkiem nie było to już zgłaszane, bo tylko pobieżnie przejrzałem wątek, ale:

źle wyświetla się znaczek ampersand - “&” w opcjach pobierania programu

amp.PNG

Nie wiem czy o nadaje się tutaj, gdyż to raczej nie jest błąd w samej “stronie”, ale TrustPort i ich kontrola rodzicielska blokują DP :stuck_out_tongue:

Nie wiem, czy to błąd, czy zamierzone.

W recenzjach użytkowników, w moim wpisie do programu PeStudio, umieściłem trzy linki ze screenami, ale je nie wyświetliło jako zielone łącza, tylko jako zwykły tekst. Może to zasadne, gdyż w trzecim pokazuję wskazania PeStudio, na przykładzie instalatora programu z wirusami.

Ho, ho - ale dzisiaj tłusty (robaczywy) program na DP -> Registry Optimizer Free.

:frowning:

Dodam jeszcze, że poniżej jest następna robaczywka Registry Clean Easy.

Jakby nie było - sprawdzane kilkakrotnie na virus total w pestudio i na virus total online.

Nie wiem czy to tylko u mnie ale próba zmiany maila kończy się tym:

Edyta, czyszczenie cache i ciach rozwiązało problem.

post-121324-0-47103300-1389533131_thumb.

Nie wiem czy to błąd, ale czytałem blogi i natknąłem się na coś dziwnego w tle. Myślałem że komuś się nudziło i coś w css zmienił, albo to ja mam ccoś w stylishu zmienione, ale stylish mam tylko do innego motywu forum. Po prostu czytałem jakiś wpis na blogu i w którymś miejscu zauważyłem tło, ale w kreskach.

ZDJĘCIE:  http://i42.tinypic.com/2mnnrd4.png

Wyłącz AdBlocka to będzie OK, to jest miejsce na reklamę…

Nie mam adblocka xD

Ale masz Disconect.me i FlashBlock, jeden z nich blokuje tam reklamę, tak czy inaczej to nie jest błąd na stronie, to jest miejsce na baner i tyle.

Flashblock, Disconnect i avast! online security wyłączyłem, ale nadal widze to miejsce. Dziwne, bo w Aura UI wszystko jest normalne.

W wiadomościach zawartych we FLASZU, litery “l” wydłużają się niemiłosiernie w górę.

Zauwyżyłem, że wszystkie linki na portalu nie reagują, gdy klika się na nie ŚPM. Nic nie mogą otworzyć w nowej karcie. Bardzo irytujące. Coś zmieniliście, czy to u mnie coś się pochrzaniło? Dodam, że na wszelkich innych stronach, które odwiedzam nie mam podobnego problemu. Jeśłi to wasza sprawka, to jest IMO beznadziejne ustawienie.

Sprawdziłem - ŚPM otwiera linki, a czasem jednak trzeba szybko dwukrotnie kliknąć scrollem. Jedynie wszędzie na linki do pobierania wyświetla, np:

javascript:__doPostBack(‘ctl00$phContent$lnkDefaultDownload’,’’)

Forum i portal działają bardzo niestabilnie, a forum potrafi stać się niedostępne - raport z pingu daje bardzo zróżnicowane wyniki.

http://vpx.pl/image/TUpm

U mnie nadal to samo. Nie da rady otoworzyć żadnego linku ŚPM. Za to na forum wszystko jest okej. Nie wiem co jest grane, skoro Ty też masz z tym pewne problemy, bo odkiedy stosujemy dwukliki serfując po necie, tym bardziej kółkiem myszki?

Hej,

Dziwne - ja wchodziłem specjalnie na portal i posprawdzałem, jak działa środkowy przycisk myszy. I jakie wnioski? Wszystko działa poprawnie, po jednym kliknięciu podstrony się otwierają bez zarzutu. Jedyne, co nie działa, to ściąganie plików w osobnej zakładce - ale to ze względu na javascript. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Strony i podstrony otwierają się cacy ŚPM, ale zielony link pokaże odnośnik javascript, zaś na szarym polu linki bezpośrednie, w ogóle nie działa. Po rozwinięciu wersji, pokazuje odnośnik jvs.

Tak było i kiedyś, gdy chciałem skopiować adres odnośnika, żeby sprawdzić bezpieczeństwo linka pobierania na urlvoid.com, to nie udawało mi się, bo nie rozpoznawało odnośnika javascriptu, tak, że nie można sprawdzić, a na stronie producenta, gdzie kieruje DP, można skopiować link do pobrania tego samego instalatora i sprawdzić, czy bezpieczny.

Nawet nie myślę, że to problem teraz, skoro działały odnośniki javascriptu, a nie linki www do pobrania na DP i dwa lata temu. To tak, jakby DP przejęło bezpieczeństwo i nikomu nie da sprawdzić, przez co dla kogoś nauczonego do klikania scrollem, to problem. Pewnie jeden na tysiąc to czyni.

@mikamves - ustawienia myszy - przypisanie funkcji środkowego klawisza, to będzie otwierał to, co LPP

Hej,

Wszystko, co piszesz to “zasługa” javascriptu, który inicjuje pobieranie plików.

Pozdrawiam,

Dimatheus