Zgłaszanie błędów w nowej wersji portalu

Hej,

Nie do końca. Komunikat taki pojawi się, gdy nic nie da się z serwera odczytać. Gdy część danych się ściągnie, przeglądarka wyświetlić stronę na podstawie tego, co jest dostępne, czyli z błędami.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Panowie dziś na Waszym portalu nie działa scroll na myszce. Na Waterfoxie da się jeździć strzałkami, Chrome i najnowsza Opera już nie w IE działa dobrze. Pracuje na win7 x64.

Straszny Babol.

Zmieniła się reklama z Intela na AND. Czyżbyście sugerowali że między nimi jest aż taka różnica w funkcjonalności?

Mam, to samo

■■■

edit: nie można, używać powiększenia, Przy ustawieniu 100% działa.

Chyba jednak, jest coś nie tak ?

To samo, nie da się przewinąć na dół. Ciasteczka/cache wyczyszczone.

Powyżej w:

Chrome 125%

Waterfox 133%

IE 150%

Scroll nie działa.

Strasznie bolesna jest ta różnica w funkcjonalności między AMD a Intelem. Nie widziałem bardziej dosadnej reklamy trafiającej do użytkowników.

Niech zgadnę sponsorem tej akcji jest Intel? :slight_smile:

Cześć!

Spróbujcie wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki. Możliwe, że jakaś wersja skórki się zaplątała tam wam. Na testowych wersjach przeglądarek nie było wskazanego problemu.

Z naszej strony wymusiliśmy na przeglądarkach ponowne pobranie skórki. Jeżeli nadal będzie problem się powtarzał to prosiłbym o bezpośredni kontakt czy to na PW czy na email: tomick@dobreprogramy.pl :slight_smile:

O czyszczeniu nie ma mowy za dużo haseł za dużo ważnych otwartych kart. CTRL+R niczego nie zmienia. To AMD to dziadostwo jest :slight_smile:

EDIT

A jak zmienić skórkę?

EDIT2

W myśl medycznej podstawowej reguły “przede wszystkim nie szkodzić” nie lepiej ściągnąć tą kompromitującą reklamodawce reklamę?

Bo wyszło wyjątkowo niefortunnie.

Skin już powinien działać poprawnie :slight_smile: Błąd nie dotyczył wszystkich użytkowników, jednakże wpływał na funkcjonowanie portalu.

Alleluja. Dzięki, bo było okropnie.

Czy to nie błąd, że oferowane są aplikacje o pogarszającej sie reputacji? Taki registry optymizer free miał cztery wskazania na wirusy. Dzisiejszy ma 6 wskazań. http://prntscr.com/4ktm6u

Na virus total online to samo wskazuje.

To nie są wirusy… Jak widać na screenie, są to komponenty adware. Wiele programów, zwłaszcza bezpłatnych, zawiera w sobie tzw. “oferty sponsorowane”, opcjonalne dodatki przy instalacji, na które nie trzeba się zgadzać, a mogą być powodem krzyku nadwrażliwych programów antywirusowych… Nie mówię tutaj o asystentach pobierania (gdzie też jest identyczna sytuacja, tak na marginesie), mówię o instalatorach dostarczanych bezpośrednio od producentów. Jest to powszechna praktyka w czasach gdy producentom coraz trudniej zdobyć finansowanie na utrzymanie jakiegoś projektu, trzeba się z tym pogodzić i rozróżniać adware (reklamy) od wirusów czy innych zagrożeń, a na instalację dodatków - jeśli nie ma się ochoty - nie zgadzać się.

Jeśli natomiast komuś przeszkadzają alerty nadwrażliwych programów to zawsze pozostaje też zmiana programu AV na mniej wrażliwy, jak widać 45/51 programów nie widzi problemu w tym pliku…

Adware, to aplikacje z funkcją wyświetlania reklam. Nie chodzi o grzechy asystenta. Takie niewinne delta search, a agresywne to to było jak nieszczęście, ale bronione było jak szczęście.

Poradziłem sobie z wyskakującą ankietą megapanel na forum.

Szczęśliwie, unchecky nie dopuści do zainstalowania komponentów reklamowych, umieszczonych w jakimś instalatorze.

Czy są jeszcze niewinne reklamy? W adware coraz więcej jest malware.

Nomen omen - na tym forum ani jednej reklamy nie zobaczy się, gdy włączy się dodatek Disconnect. Nie trzeba włączać adblocka, czy adfendera. Na innych stronach jeszcze zobaczy się niewinne reklamy. Reszta, to przekierowania i szpiegostwo.

Co do wskazań false positive, to mam negatywne doświadczenie. Tylko CLAM reagował na instalator 3D PageFlip. Producent zapewnił, że to false. Ale na ebooki 3D w exe krzyczał jeszcze virus total - wskazania CLAMu.

Co się zmieniło? Producent zapewniał i teraz CLAM nie wskazuje niewinnego PUP adware. Zielono, jak w maju na pikniku. Ale - przesyłałem spakowaną 7z książki, wysyłałem na hosting. Gmail wszystkie pokazuje, że zawierają wirusa. Znajomi mieli problemy z otwarciem pliku z hostingu. Niektórym się udało, większości nie. Wprawdzie Gmail nie pokazywał do maja tego roku, że cokolwiek nie tak z załącznikami, to od czerwca, gdy wszedł pasek powiadamiania o ciasteczkach w Gmailu, coś się też zmieniło w zabezpieczeniach tej poczty i nawet w kilkuletniej historii wysłanych maili pokazuje niebezpieczne załączniki, choć virus total je całkiem polubił…

A aktualnie nie mam zainstalowanego antywirusa. Więcej unchecky przypilnuje, niż comodo av. Adfender, jakaś wtyczka not track, czasem skaner. Na starość przypilnuje tego i owego. Nie będzie mi adware zaglądać do zupy.

Rozumiem stanowisko. Tak być musi. Na nic skargi do mamusi.

Przy wchodzeniu na strony portalu (w wersji na komputery) przy pomocy tabletu (niezależnie od wersji andka i przeglądarek), strony są nieznacznie “ścinanie”/powiększane, jakby był uruchamiany auto-zoom. Bez logowania, słowo “rejestracja” jest widoczne m/w do połowy litery “c”, po zalogowaniu awatar -wersja okrągła dla przykładu- widoczny jest w połowie, tak więc prawa jego część, jak i reszta strony od tej części jest “wstępnie” niewidoczna. Wszystko wraca do normy po “uszczypnięciu” lub kilkukrotnym “wypacaniu”, ale ponowne wejście na (pod)stronę ponownie wywołuje efekt zoom’u.

Niedogodność zaobserwowana na 7" tablecie o rozdzielczości 1280x800 (ustawienie horyzontalne), a efekt jest identyczny na Google Chrome, Firefox i Operze (na “delfinie” jest podobnie, z tym że dochodzi jakiś inny błąd, związany raczej z samą przeglądarką, jakby traktowała belkę tytułową jak odrębny element nienależący do strony -stronę w opisanym “zoom’ie” da się przesuwać na boki, za to belka pozostaje w miejscu, dodatkowo występuje problem z “uszczypnięciem”, aby strona była widoczna w całości i tu również belka tytułowa dziwnie się zachowuje…).

PS. Jeśli ma to jakieś znaczenie to CPU-Z informuje, że powyższa rozdzielczość jest redukowana o 64px w pionie (niezależnie od ustawienia tabletu), pewnie ze względu na pasek przycisków w andku…

Dlaczego na głównej nie mogę kliknąć i zmienić panel :“stabilne, beta, nowości”  by zmienić rodzaj prezentowanych programów bez włączonych ciasteczek i odświeżenia strony, tak samo pobrać pliki bezpośrednio z linków - nie dziaa bez ciasteczek ?.

Dzisiaj rewelacja. Odkurzacz w wersji Odkurzacz 13.5.3.1962, ale to z powrotem wersja 13.5.0.1911. Taki setup. Powrót 26 dni.

Nawet nie ma info, że to autopoprawka nr3, aktualizująca Odkurzacza do wersji 13.5.3.1962 z 31 sierpnia. Franmo nie wydało wersji odkurzacza 13.5.3.1962.

Nie było nawet info, jak wgrać autopoprawkę…

Siemanko, 

często korzystam z feedly, niestety nie ma się tam zamknąć np informacji o kanałach RSS… Jestem zawsze zmuszony otwierać wpis w zewnętrznej przeglądarce. 

post-5889-0-91699100-1411821110_thumb.pn

Mam problem z wgraniem awatara. Ma on ~ 50kb a i tak dostaje info przy wgrywaniu że nie może przekroczyć 100kb. Mógł by ktoś zobaczyć w czym problem?

Ja miałem info, że nie może przekroczyć 50 KB. Ale zdjęcie 46 KB weszło bez problemu.

A czytałeś to ? -> Zalecana jest grafika o wymiarach co najmniej 200px