Ot kosz. Tema służy tylko do zgłaszania błędów
Delikatnie ujmując - co Ty za bzdury gadasz.
Może Tobie jest obojętne czy instalujesz bete, alphe czy wersje stabilną, ale na pewno nie osobą które używają komputera do troche bardziej ambitnych rzeczy niż granie w gry czy przeglądanie internetu.
No z tym to rzeczywiście może i racja
Grzeczniej proszę, bo nie z gówniarzem masz do czynienia, ani tym bardziej z kolegą!
Nie masz najmniejszego pojęcia do czego używam komputera, więc bez aluzji proszę!
Pisałem o “interesowaniu się” nowościami, a nie o ich instalowaniu!
Dobrze, już więcej nie trzeba mnie przekonywać, dawno powinienem zmienić portal, bo sądząc po komentarzach i wpisach na forum poziom tego vortalu jest taki, na jaki wszyscy sobie zapracowaliście. I nie tylko wiekowo i intelektualnie, ale społecznie.
Do niezobaczenia.
A teraz jeśli chodzi o błędy w “nowej odsłonie”, gdyż, jak ktoś wyżej zauważył, taki topic.
Strona ma nawalone tabelek jedna w drugiej, jakby pisało ją dziecko z jakiegoś przedszkola w3c.
Nie validuje się ani wasz biedacki css, mimo osobnych akruszy dla każdej przeglądarki zamiast tzw. hacków (to akurat chyba na +),
ani ten dziwacki wynalazek tak zwany przez łebmasteróf - przekwalifikowanych nauczycieli techniki w-f i innych specjalistów - “xhtml”, o którym nie mają pojęcia, ale i tak go używają, bo to trendy czy coś tam.
O layoucie nawet nie ma co wspominać, bo nie pasuje ani na netbooka (gdzie bez przewijania widać tylko reklamy) ani na 24", gdzie literki trzeba powiększać, żeby z normalnej odległości było je widać.
Do tego dwa durne sidebary jeden koło drugiego na pół strony!
I na dzień dobry dostajemy ponad 7500 pikseli w pionie!!
Sam design jest jeszcze gorszy. Przypomina stylistyką (uwaga dzieci: nie chodzi o kolorki! chociaż same kolory też trochę dziwne i po oczach rażące) trochę te nowe allegro, wzorowane i projektowane przez wyżej wspomnianych inspektorów rodem z książek do informatyki z pocz. XXI wieku…
To tyle.
I proszę się nie kwapić i nie komentować/odpisywać, bo już się wyprowadzam i nie przeczytam.
(chociaż w ten sposób pewnie łatwiej wam dzieciom będzie rozmawiać…)
zresztą pewnie i tak panowie moderatory tego wpisu nie przepuszczą…
Brak przycisków do zgłaszania niedziałającego linka!
Zgłaszam:
Akurat to jest aktualnie obowiązujący standard i w jego używaniu nie ma nic złego. Poza tym jest zgodny z HTML 4.01.
Niestety, Opera 10 i nasz vortal wyraźnie się nie lubią :?
Komentarze dalej nie działają.
komentarze działają, może nie w 100% dobrze ale da sie dodać komentarz pod Operą 10
Ależ wręcz przeciwnie u mnie działają bez najmniejszych problemów.
Już tak.
Nadal brak opcji [zaproponuj program] i [zgłoś niedziałający link].
Działają od ok. 2 dni od pojawienia się stabilnej opery.
Ja znalazłem dwa błędy.
-
Cała pusta przestrzeń na prawo od tytułu newsa jest aktywna, a powinien być tylko sam tytuł co przeszkadza mi w korzystaniu ze środkowego przycisku trackpointa. Gdy myślę iż ta wolna przestrzeń jest nieaktywna i naciskam sobie na niej środkowy klawisz do przewijania strony (to samo jest po naciśnięciu kółka w myszce) to otwiera mi się nowa karta w przeglądarce zamiast przewijanie strony. Uważam że powinien być aktywny tylko sam tytuł tak jak w starej wersji strony.
-
Czy gdzieś jest przewidziane zgłaszanie newsa, czy zrezygnowaliście z tej funkcji :?: :?: :?:
@up: Z jakiej przeglądarki korzystasz? Może będziemy mogli jakoś rozwiązać ten problem lokalnie ;-).
Gdzieś było pisane, że wróci.
Od wdrożenia nowej wersji strony aż do dzisiaj nic sie nie zmieniło u mnie dalej jest błąd z menu. Wielkie zamieszanie z nowa strona było i kicha:
1280x800, Firefox 2.0.0.20
hmm… FireFox 2.0 Chyba już w miare stara przeglądarka. Zawsze znajdą się tacy co usilnie blokują rozwój stron właśnie przez używanie starych przeglądarek. Śmiem wątpić, że administracja nie poprawi tego błędu, choć nie znam do końca technologii w której wykonana jest strona
Miałem raz Firefox 3 ale według mnie najlepsza przeglądarka z rodziny Firefox jest właśnie poczciwa 2, a strona wydaje mi sie ze powinna być do każdej przeglądarki dostosowana a nie do najnowszej wersji.
bMk stron na pewno nie będzie dostosowana po Fx 2, tak sam jak by wymagać dostosowania po IE 6 czy 5, te przeglądarki nie wspierają najnowszych standardów, albo zaktualizuj Fx do 3 (co cię trzyma przy 2?) albo zainstaluj sobie coś innego nowego (Chrome, Opera itp.).
Prostota Firefox 2 mnie trzyma. Żadnych dodatkowych opcji, po prostu przeglądarka. W Firefox 3 nie ma zapisywania adresów stron jak sie nie mylę a mi na tym bardzo zależy, ale to nie ten dział na takie dyskusje. Wiec niestety muszę sie pogodzić z brakiem menu na nowych dp.pl.
Nie wiem czy to błąd ale zauważyłem, że jak odświeżam stronę z daną aktualnością po dodaniu komentarza, mój komentarz się powiela, czyli dodawane jest tyle tych samych moich komentarzy ile razy odświeżę stronę. Proszę sobie zobaczyć i przy okazji proszę o usunięcie tych powielonych komentarzy http://www.dobreprogramy.pl/Wirtualizac … 14772.html
Pozdrawiam!