Okazało się że tylko na jedno konto gmail mi nie dochodzi, założyłem nowe i niema problemu. Nie mam pojęcia czemu akurat na ten jeden adres nie dochodzi link aktywacyjny.
Czegoś takiego? Znaczy czego? I gdzie tak niby wyczytałeś?
MS-way: Sys.WebForms.PageRequestManager.getInstance()
jQuery-way: $.ajax
True.
Zauważyłem coś takiego: wysłałem komentarz jako zalogowany, komentarz widoczny od razu (sprawdziłem pod inną, “niezalogowaną” przeglądarką), a wyświetla się informacja o oczekiwaniu na moderację.
Tak to wygląda.
oscyloskop , to normalne, każdy chyba tak ma, ważne że komentarz jest dodawany
Ja też tak mam i zawsze się zastanawiałem o co w tym chodzi
Pozdrawiam!
Tak sądzę, że każdy tak ma. Ale jak zauważył roobal jest to dziwne i trochę nielogiczne.
//----------------------------------------------------
Z innych rzeczy: przy przeglądaniu komentarzy przydałaby się opcja logowania umieszczona w pobliżu pola wprowadzania komentarza. Czasem tak jest, że przeglądając wypowiedzi pod jakąś publikacją najdzie kogoś potrzeba polemizowania albo zwyczajnego wypowiedzenia się, i automatycznie idzie się do pola komentarza, albo nawet jest się już przy nim. I wtedy aby się zalogować trzeba przewijać stronę do góry, a potem wracać na dół. Byłoby wygodniej i szybciej, a przy tym trudno byłoby zapomnieć się zalogować.
Oczywiście powyższe ma znaczenie, jeżeli przegląda się wortal jako niezalogowany, a tak się zdarza, jeżeli nie siedzi się cały czas, jest się w pracy, wpada się na chwilę itd.
//----------------------------------------------------
Jeszcze jedno: w Firefoxie 3.0 pod Windows XP (SP2 i SP3) przy logowaniu (formularz logowania wyświetlony “ponad” treścią) po wciśnięciu entera Przeglądarka pyta o zapamiętanie hasła, ale z formularzem się nic nie dzieje. Tylko ręczne kliknięcie “zaloguj” powoduje zalogowanie i zamknięcie “okienka”.
Mam dokładnie to samo pod Linuksem, więc to raczej nie zależy od systemu i chyba przeglądarki też, chyba że pod innymi nie ma tego problemu?
Pozdrawiam!
Chciałem zaproponować news, ale patrzę że nie ma tej opcji teraz!
Jak widać na screenie po zmiejszeniu okna przeglądarki pasek z newsami pod bannerem rozjeżdża się na 3 kawałki.
Od początku dziwiłem się dlaczego nie zastosowaliście jQuery.
Witam, wpadłem na ciekawy i myślę, że prosty do realizacji pomysł… Czy nie warto by było dodać na blogu lightboxa? (efektywne powiększenie obrazka ;))… szczególnie przydałoby się to w miniaturach zdjęć, bo po kliknięciu na fotkę otwiera się ona w tej samej karcie…
A jakiej wielkości masz okno Firefoxa jak je zdemaksymalzujesz? (na wszelki wypadek wyjaśnię: chodzi mi o guziczek pomiędzy minimalizacja a zamknij)
U mnie pomogło rozciągnięcie okna ff na maksymalną powierzchnię ekranu i ponowna maksymalizacja.
Witam, mam jedno pytanie, nie wiem czy było zadane ponieważ nie chce mi się czytać 16 stron Ale jeżeli tak to przepraszam. Mianowicie chodzi mi o dostosowanie strony pod większe rozdzielczości… W starej wersji nie było tego problemu a w nowej? Sami zobaczcie… Po co te białe paski po bokach?
@edit
Czemu w systemach są wszystkie Windowsy a Linuksów tylko 3?
Zainstaluj sobie stylisha i zmień tło na zielone
Mam taką samą rozdzielczość i tak samo się wyświetla i jakoś mi to nie przeszkadza. Większych stron niż ta (czyli Reklama i 5 paneli) nie ma, ew. mniejsza jest (Reklama i 4 panele).
Ja ponawiam swoją właściwie prośbę o przywrócenie wyszukiwarki przez dodanie ją do Firefox’a było to dobre i szybkie
Mi też to aż tak bardzo nie przeszkadza ale mogło by być wszystko szerzej jak w starej wersji Więcej tekstu się zmieści wtedy ;]
chciałem tylko zgłosić, że oprócz problemów z logowaniem i postami pod Operą, strone źle się wyświetla pod urządzeniami mobilnymi:
-przeglądarka Noki z symbina 3RD
-Opera mini
-Skyfire
W widoku kategorii programów (http://www.dobreprogramy.pl/Kontrola-we … x,127.html) brakuje przycisków do zmiany systemów operacyjnych.
Witam,
Chciałbym zaproponować jedną rzecz, odnośnie kanałów rss:
- fajnie, że są programy, fajnie że są newsy, ale moim zdaniem podział na wersje rozwojowe i stabilne jest nie potrzebny.
Jeśli interesują mnie (czyt. kogokolwiek) nowe programy, to wszystkie, a nie np. tylko stabilne (wydawane dużo rzadziej).
Dużo ciekawszy i bardziej przydatny byłby podział na programy dla konkretnej platformy (windows/mac/linux).
Skoro już taki podział wprowadziliście, może warto byłoby go zapodać w rssach.
Czasami (np. dziś) przebijałem się przez kilkanaście na raz dodanych programów na maca i linuxa, które np. mnie nie interesują w ogóle…
Moim zdaniem wprowadzenie takiego podziału oczyściłoby kanał “nowe programy” i nadało ciekawszy - także ideologicznie - charakter.
Dziękuję i pozdrawiam!