Zgłaszanie błędów w portalu

Jak mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca. Problem powrócił wraz ze zmianą reklamy. Teraz poradziłem sobie w inny sposób (mam nadzieję, że na dłużej): Tym razem dodałem w Adblock:

http://www.dobreprogramy.pl/microsoft

Beznadziejni to są wieczni malkontenci.

Czy choć raz próbowałeś skontaktować się z administracją, bądź zastosować się do porad zawartych w tym wątku ??

Loguję się bez problemów z poziomu przeróżnych przeglądarek.

Najpierw trzeba dać coś od siebie, a dopiero potem krytykować.

Uwielbiam pasjami misiów puszystych z podejściem do życia w stylu:

W Firefoxie nie mogę się zalogować w dalszym ciągu dotyczy to strony głównej DP na forum jest dobrze. Więc błąd istnieje i widząc ilość wpisów tych błędów

jest cała chmara. A podobno to już nie beta. Wyczuwam jakieś ignoranctwo w tym wortalu. Żadnej reakcji ze strony wielkich Administratorów ani słowa wyjaśnień co i kiedy będzie naprawione i dlaczego to się tak wlecze. A do Fiesty: Jeżeli zgłaszam problem to grzeczność wymaga odpowiedzi. Jeżeli coś działało

dobrze i ktoś to spieprzył to niech to naprawi- proste ? Jeżeli te unowocześnienia wymagają ode mnie jakichś ruchów to trzeba mi powiedzieć co trzeba zrobić.

Wyzywanie kogoś od malkontentów zaprzecza sensowi istnienia takich forów -w końcu po to one są ,aby pomagać rozwiązywać problemy, prawda?

A ten dalej swoje.

W poprzednim poście podałem Ci drogę rozwiązania, ty nawet nie raczysz poinformować czy z nich skorzystałeś, wolisz dalej psioczyć, prawda ??

Funkcja szukania na wortalu działa nieprawidłowo. Przykład: wpiszcie słowo corel. W rezultatach wyszukiwania znajdą się wprawdzie programy rodziny corel, ale oprócz tego wiele innych artykułów, blogów itp., które nie zawierają nawet tego słowa.

Nie wiem czy isntnieje taka możliwość, ale mam prośbę: dopasujcie skórkę vortalu tak, aby rozszerzała się na szerokość całego okna. Mam wysoką rozdzielczość, a mimo to widzę wszystko ściśnięte.

Poza tym dzięki za robotę jaką wykonujecie.

Do Fiesty: prócz krytyki żadnej wskazówki -nie wszyscy rodzą sie geniuszami einsteinie

niby jakie porady?!

Sorry judy ale przejrzałem twoje posty w tym temacie do tej pory pięć i oprócz tego, że piszesz o niemożności zalogowania z pod Firefoksa nie podałeś kompletnie żadnych szczegółów.

Prawdopodobnie korzystasz z Windowsa, bo wspominałeś o IE (choć pewności nie ma, bo jakby się postarać to na Linuksie IE też się uruchomi).

Ani wersji Firefoksa, ani czy masz przycisk: “LOGOWANIE >>”, czy pojawia się okienko do wpisania loginu itd…

Jeśli nie wiadomo jak coś opisać można wstawić zrzut.

Więc jak widzisz więcej jest niewiadomych niż wiadomych i jak ktoś może ci cokolwiek poradzić (chyba tylko wróżka).

FF mam ostatniego pod xp przycisk logowanie jest i otwiera okienko z loginem i hasłem i na tym koniec -wpisanie obu -zaloguj i cisza -to samo w IE

i logowanie działa

Zatwierdzasz hasło w Firefoksie Enterem ?

Czy myszką ?

zrzutekranu2l.png

Może jakiś dodatek blokuje logowanie.

Powyłączaj dodatki, odśwież stronę i spróbuj wtedy się zalogować.

Nie zmieniałeś nic w ustawieniach javaScript Firefoksa ?

Wyczyść profilaktycznie całą historię, ustawienia itd, a następnie spróbuj jeszcze raz:

zrzutekranu3p.png

Próbowałem i enterem i myszą -nic

wyłączyłem wszystkie dodatki -nic

przy Javie nic nie majstrowałem

Przeglądając vortal natchnąłem się na brak screenshota w tym oto programiku. Po kliknięciu Pokaż Obraz wyskakuje bład 404

Mi brak przycisku zgłaszania błędu na stronie, a Wam?

A co się stało z akcją “Promujemy polskich autorów”?

Domena http://polskie.dobreprogramy.pl/ nie działa.

Ja zauważyłem pewną nieścisłość. W dziale Programy w poszczególnych kategoriach znajdują się oceny użytkowników, a w polu z programem dnia jest ocena redakcji. Proponuję się zdecydować na jedną ocenę. Albo redakcji, albo użytkowników, albo średnia z obu

A gdzie dokładnie widzisz tą nieścisłość ??

Ocena redakcji może być (choć niekoniecznie) subiektywna, ocena użytkowników jest bliższa jej obiektywności. Więc w czym ci przeszkadza zamieszczenie ich obydwóch i pozostawienie decyzji samemu użytkownikowi ??

Nie w tym rzecz, brak konsekwencji rzeczywiście jest widoczny.

O ile na górnej belce w polu “Program dnia” ocena oznacza ocenę redakcji, to już na liście programów ( http://www.dobreprogramy.pl/Kalkulatory … s,100.html ) główną jest ocena użytkowników.

Może faktycznie warto by to ujednolicić.

Właśnie dokładnie w tym rzecz: w starej wersji Vortalu była tylko ocena redakcyjna, co budziło szereg kontrowersji (zresztą imho uzasadnionych). Teraz mamy mechanizm oceny przez samych użytkowników softu. Porównanie obydwóch jest bardziej konstruktywne, niż jakiekolwiek uśrednianie, które mówi o wszystkim i o niczym.

@fiesta

Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem. Chodzi o to, żeby jako główna ocena była traktowana jedna np. ocena użytkowników, a nie raz użytkowników, a raz redakcji.

skoro na liście programów główną jest ocena użytkowników, to w okienku “program dnia” również powinna być ocena użytkowników, a nie ocena redakcji