Zgłaszanie błędów w portalu

Ja uważam, że akurat ta forma reklamy jest wyjątkowo przyjazna i estetyczna (jak na reklamę), może zdarzyło Ci się przypadkiem trafić w ten niewielki kwadrat (80x80 pikseli) ale nie przesadzaj, przecież trzeba chyba stale bezwładnie wymachiwać ręką ręką żeby rzeczywiście w nią przypadkiem trafiać - mi się nie zdarzyło. Reklama niestety jest nieodłączną częścią takiej działalności jak prowadzenie serwisu - bez niej byśmy nie opłacili znacznych kosztów z tym związanych. Nie ukrywam, że każdy blokowanie reklam jest załamujące, każdy kto blokuje reklamy na naszym vortalu po prostu podkłada nam nogę… Nie sądzę, żeby było wielu chętnych na nawet symboliczne opłaty związane z usunięciem emisji w zamian za nie emitowanie reklam. Jak się spojrzy na sprawę chłodno to naprawdę ta reklama nie jest tak inwazyjna, nie przesadzajmy. To nie jest uciekający boks zasłaniający treść.

Litości, nie mylmy toplayerów z emitowanym na vortalu expand cornerem. Toplayer z założenia zasłania treść serwisu, zwykle w sposób uniemożliwiający korzystanie z treści - jest on wywoływany automatycznie. Forma, o której rozmawiamy jest bardzo mała, poza treścią serwisu, a rozwija się dopiero wówczas gdy ktoś najedzie na ten obszar myszą.

Przykry jest ten zupełny brak zrozumienia. Forma uciążliwa? Forma uciążliwa to reklama na fullscreen serwowana na dzień dobry, latające okienko z “nietrafialnym” iksem itd… Trudno znaleźć w sieci duży serwis, który nie oferowałby tych bardziej inwazyjnych form reklamy. Naprawdę walczymy o to by się utrzymać i nie przegiąć z reklamą, nie wszyscy są w stanie to jednak zrozumieć. Poza tym czym więcej cwaniaków, którzy blokują reklamę tym więcej trzeba jej emitować. Dla każdego kto utrzymuje serwis internetowy, “adblokersi” to delikatnie mówiąc pasażerowie bez biletu…

Forum Ubuntu.pl miało skrypt wykrywający Adblocka. Pojawiał się miły komunikat proszący o dodanie do wyjątku celem wsparcia forum. Ale początkowo skrypt był tak głupi, że wyświetlał komunikat nawet na IE6 :lol: .

Zawsze można takie coś wprowadzić, ale moim zdaniem to forma poniżenia.

Wszystkie opisy programów, prezentacje blogi itp. w FF i IE są przesunięte o kilkanaście cm w dół.

W operze jest ok. Chyba coś tam się pokopsało przy naprawianiu vortalu względem kompatybilności z Operą.

Rozdzielczość: 1024x768

Screeny robione na szybko :stuck_out_tongue: (chciałem pokazać jak nisko musi być suwak żeby widzieć post.

Najnowsze wersje przeglądarek (ceche wyczyszczony)

cc09ea5b6877e3d0m.jpg 51fbc29c7188639cm.jpg

122540d486dda446m.jpg d323aa401e469028m.jpg

U mnie akurat wyżej opisywany bug zdarzał się przed wprowadzeniem nowej zimowej skórki.

Błąd przynajmniej u mnie już nie występuje, natomiast ów biała przestrzeń miała z metr długości. :stuck_out_tongue:

Przeglądarka Firefox 3.5.6, na innych nie sprawdzałem.

Edit:

Przy klasycznym stylu FF błąd znika ale w IE nadal bug występuję.

Na Firefoksie 3.5.6 nie przełączają się motywy. Mam wyłączonego Adblocka. Czyściłem też cache, ale nie pomogło. Na IE8 jest wszystko ok.

U mnie działa dobrze :slight_smile:

U mnie też.

U mnie wystąpiła podobna sytuacja, jak u deFco247. Teraz wszystko doskonale śmiga. :slight_smile:

Na Operze było w porządku, tylko Firefox miał jakiś problem.

Dziś wieczorem wchodząc na http://www.dobreprogramy.pl/ zauważyłem przerwę tecniczną.

Za jakiś czas włączam ponownie stronę, a tu pojawia się reklama na całą stronę która nie znika ani po odświerzeniu strony, ani nawet po kliknięciu nań !

Po załadowaniu strony:

zrzutekranu2j.th.png

Po przesunięciu kursora w prawy górny róg:

zrzutekranu3y.th.png

Kiedy można się spodziewać, że sytuacja wróci do normy ?

Ps.: Proszę nie pisać rad w stylu zainstaluj adblock lub wyłącz (odinstaluj) flash.

Tomik 71 , jak mniemam błąd ten masz pod Linuksem?

Jeżeli tak, to zaktualizuj sobie plugin flasha, sprawdzałem wczoraj na Ubuntu i FF, nie ma żadnego problemu.

Niestety dla starszych wersji przezroczystość to szare pole.

lisek tak błąd ten występuje pod Linuksem.

Plugin flasha nie mogę już zaktualizować ponieważ mam najnowszą wersję :wink: .

Firefox też mam najnowszy:

zrzutekranu5x.th.png

Dodam jeszcze, że powyższy zrzut był robiony z zainstalowanym adblockiem, który nic nie pomógł.

Znika, to dopiero po wyłączeniu wtyczki flasha lecz nie jest to eleganckie rozwiązanie, bo jest obecnie sporo stron gdzie bez flasha nie ma po co wchodzić.

Od kilku dni strony na których są programy do pobrania otwierają sie z pewnym błędem(przynajmniej na moim komputerze).Wygląda to tak:Nagłówek portalu,potem dośc dużo czystego miejsca a dopiero potem nazwa i opis programu,forum czyli wszystko jest jak dawniej.Chodzi mi wlaśnie o te puste miejsce.Jest tak w IE8 oraz Opera 10.,bo tych przegladarek używam.

Wdrożenie nowej zimowej skórki spowodowało kilka błędów.

Przed wprowadzeniem nowej skorki wszystko było ok a teraz jest tak:

6aqpikro18an216d9nj_thumb.png

0qa0rk9c0kspn5dyqsyr_thumb.png

mqhqai60gee0fd1l7zge_thumb.png

j1x0yaeu9bkcxk6vy5_thumb.png

1280x800, Firefox 2.0.0.20

Wiem ze priorytetem dla administracji są najnowsze wersje przeglądarek ale jak jest możliwość zgłoszenia błędów to je zgłaszam.

Jest to bardziej niedopatrzenie niż błąd. W nowym - zimowym - layoucie DP w dziale “Po godzinach” są zielone przyciski “więcej” a powinny być niebieskie.

Problem z: zglaszanie-bledow-nowej-odslonie-vortalu-t351095-330.html#p2404100 nieaktualny, bo znalazłem rozwiązanie.

Wystarczyło do elementów blokowanych w Adblock dodać:

http://www.dobreprogramy.pl/microsoft_expand-corner-new_winserver.swf

Od kilku dni ale nie od początku zimy, co każde odświeżenie strony DP włącza mi się skórka koloru niebieskiego. Można dostać nerwicy, bo akurat wolę kolor zielony. :slight_smile:

Firefox 3.6.b5, Win 7 RC 7100. Reszta pierdoł w podpisie.

Mireczek , czyściłeś cookies, tempy i cache?

Ja sprawdziłem u siebie, i jeśli wyczyścisz to wszystko, to właśnie pojawi się domyślny motyw niebieski na ten czas :wink:

ta stona jest beznadziejna kto to robi pod FF w dalszym ciągu nie mogę się zalogować czy stara komuś przeszkadzała?