Podczas próby ocenienia programu przycisk zwiń jest przysłonięty:
Widok z Opery 10.53.
Nie wiem czy to błąd, czy po prostu brak takiej funkcjonalności, ale można zgłosić do moderacji komentarze zalogowanych userów, ale tych niezalogowanych już nie.
Witam!
Na Namaroce (64bitowa nie oficjalna wersja ff) nie moge sie zalogowac na dp, bład js:
Error: WebForm_DoPostBackWithOptions is not defined Source File: javascript:WebForm_DoPostBackWithOptions(new%20WebForm_PostBackOptions(“LoginBtn”,%20"",%20true,%20"Login",%20"",%20false,%20true)) Line: 1
to nie ta buglista. Jeśli problem jest tylko w tej wersji to zgłoś go jej twórcom
Pisząc artykuł na blogu natknąłem się na dziwny problem. Nie mogę w tekście użyć znaku “<” bo po zapisaniu usuwa mi kilka następnych linijek. Poszatkowało mi w ten sposób cały artykuł, w którym kluczowym operatorem jest właśnie “<”. Co ciekawe “>” działa bez problemu.
Prawdopodobnie jest on jakoś interpretowany przez edytor, proszę o informację jak te problem ominąć
Edycja:________
Okazuje się, że problem jest z użyciem w jednym poście znaku < i >. Edytor natychmiast usuwa to co się znajduje pomiędzy, bez względu na to gdzie w tekście one wystąpią. Podczas wpisywania kodu programu jest to dość częste. I tak, jeżeli np. na początku posta ktoś napisze znak < a na końcu znak > to tekst mu usunie
Nie wiem czy ten problem był już poruszany ale chodzi mi o strzałkę przy komentarzach. Wydaje mi się że naturalnym jest gdy strzałka skierowana w dół pokazuje komentarze w naturalnej kolejności czyli młodszy na dole. Jest natomiast odwrotnie.
OT -> KOSZ
Strzałka na doł oznacza kolejność malejącą - interpretując datę jako wartość liczbową (np. mijające sekundy) oznacza to, że nowsze komentarze są u góry.
Panie Docencie - może to i mądre ale jak ktoś będzie sobie pierwszy raz porządkował komentarze to tak na chłopski rozum raczej będzie klikał tak jak to napisałem powyżej czyli strzałka w dół oznacza że komentarze są umieszczane kolejno jeden pod drugim w układzie 1, 2, 3 i kolejne.
Chomik , masz rację, problem polega na tym, że system zakłada, że znak
Witam, mam tu mały błąd z ustawieniem ikonek na tej stronie.
Chyba każdy widzi co jest nie tak. System win 7 + Google chrome 5.0.375.86.
@up, chodzi o to coś? http://img85.imageshack.us/img85/4463/schowek01nq.jpg
Wyłącz blokowanie reklam.
Zawartość pola “Ostatnio na blogu” ciągle się zmienia i nie odpowiada najnowszemu wpisowi.
Kiedy widzę tam coś innego niż wcześniej - wchodzę. I co się okazuje? Że nic się nie zmieniło. Jeśli tak ma być, to nie widzę w ogóle sensu istnienia tej rubryki.
Kpc21 , w tym boksie rotują się ostatnie cztery wpisy na blogu.
Spowodowane to jest faktem, że często zatwierdzamy np trzy ciekawe wpisy jednocześnie. Fakt ten sprawia, że na głównej stronie widać tylko ten który został dodany jako ostatni, przez co często starsze wpisy były “niezauważalne” przez większość użytkowników.
Na chwilę obecną nie mam lepszego pomysłu na wyrównanie szans nowym blogom ale oczywiście wszelkie pomysły mile widziane.
Po kliknięciu w link w boksie i tak wyświetlają mi się wszystkie wpisy, zawsze przewijam do pierwszego, który pojawił się nowy. Ale może inni tak nie robią.
Swoją drogą, przydało by się skracanie wpisów na http://www.dobreprogramy.pl/Blog.html do powiedzmy jednego akapitu, bo w takiej formie jak jest teraz bardzo niewygodnie się przegląda, szczególnie przy dłuższych wpisach.
IMO to kwestia gustu. Są dwie szkoły tego jak należy prezentować bloga - wszystko na głównej, czy w formie zajawki z rozwinięciem. Nie odnoszę wrażenia, by ilość długaśnych wpisów była przytłaczająca i skracanie (na stałe albo jako opcja) było konieczne.
Jak klikniesz w zielony guziczek na lewo od tytułu, to przewija stronę do następnego wpisu. Tak samo jak na stronie głównej.
Z komentarzy do przeglądarki Opera:
Moja propozycja - dodać na blogu link do forum. Bo zazwyczaj (z pewnością nie tylko ja) najpierw przeglądam newsy, potem wpisy na blogu i idę na forum. W tym celu muszę wrócić się do newsów.