Popieram
Mały bug, związany chyba z CSSem ale jako web developer jestem wyczulony na tym punkcie, więc zwracam Wam na to uwagę
Myślę że to jest bardziej czytelne niż z overflow: hidden.
– Dodane 12.07.2010 (Pn) 14:11 –
Chciałbym, aby moje konto XMPP na dobreprogramy.im było aktywne, ale powiadomienia były wysyłane na inny JID. Nie widzę takiej opcji w profilu. Jak to zrobić?
@Kpc21: To nie jest błąd, niestety nie ma możliwości jednoczesnego posiadania konta na naszym serwerze i wysyłania powiadomień na inne.
Normalnie wzrokowcem nie jestem, ale przypadkowo rzuciło mi się w oczy zbędne 4px grafiki Już wam opowiadam o co mi chodzi.
Wchodząc na dowolną stronkę profilu, bloga a nawet HotZlotu, po najechaniu na logo DP widoczne jest pokazanie się 4px linii - podkreślona spacja ( ).
Wystarczyło by dodać do pliku main.css coś takiego:
.logoLink a:hover{text-decoration:none;}
i po sprawie
A czy wprowadzenie takiej opcji byłoby wielkim utrudnieniem?
I czy możecie podać JID z którego wysyłane są powiadomienia? Dodałbym je do wyjątków we wtyczce antyspamowej, bo powiadomienia te nie dochodzą.
W regulaminie Vortalu jest dwa razy pkt IV - “IV Blog”, a po nim znów pkt IV tyle, że “Forum vortalu dobreprogramy”.
Znak funta ( £ ) nie pojawia się w kometarzach. Zamiast tego mamy dużą literę L.
Poprawione, dzięki
Czasami liczba pobrań programu jest pokazywana nieprawidłowo, pomaga odświeżenie strony.
Nieprawidłowo - http://img824.imageshack.us/img824/364/xxxe.jpg
Prawidłowo - http://img830.imageshack.us/img830/7716/xxxx.jpg
Ponawiam…
Wchodząc na dowolną stronkę profilu, bloga a nawet HotZlotu, po najechaniu na logo DP widoczne jest pokazanie się 4px linii - podkreślona spacja ( ).
Wystarczyło by dodać do pliku main.css coś takiego:
.logoLink a:hover{text-decoration:none;}
i po sprawie
Na stronie głównej w kolumnie Ostatnio na forum często trafiam na linki po których kliknięciu nie pojawia się wątek tylko napis “Wybrany wątek nie istnieje” lub pojawia się wątek będący w śmietniku.
Po co komu na stronie głównej vortalu linki do nieistniejących wątków lub wątków ze śmietnika w których nie da się pisać odpowiedzi, edytować postów ani nic…
Sortowanie ocen już działa
Chciałbym zwrócić uwagę na niedoróbkę w mechanizmie raportowania komentarzy do moderacji, łatwo kliknąć przez przypadek przycisk raportuj nie przy tym komentarzu co się chciało raportować (zdarzyło mi się to przez przypadek) i raport jest od razu wysyłany bez żadnego zapytania o potwierdzenie raportowania i bez możliwości wyjaśnienia dlaczego się uważa dany komentarz należy wymoderować.
– Dodane 14.08.2010 (So) 18:55 –
Druga wada jest w mechanizmie sortowania komentarzy: gdy klikam “odwróć kolejność” kolejność komentarzy faktycznie się odwraca ale tylko tych na aktualnie wyświetlanej stronie.
Intuicyjnie człowiek się spodziewa że jest równoznaczne z przełączaniem między “najpierw najstarsze” a “najpierw najświeższe” i takiej opcji brakuje.
Jak widać, teoretycznie użytkownik wyżej ma takiego samego nicka jak ten niżej, co przecież jest niemożliwe. Po wejściu w profil Grzecha wyżej, widać jego prawdziwe dane, czyli uzytkownik152917.html
A to wszystko w temacie nie-mozna-uruchomic-aplikacji-poniewaz-jej-konfiguracja-t409589.html
EDIT:
Któryś z modów usunął posta niżej i wszystko wróciło do normy.
Nie mogę się zalogować do vortalu. Po wpisaniu loginu i hasła i wciśnięcia “zaloguj” przechodzi do strony głównej vortalu ale mimo tego nie loguje się (dalej jest widoczna opcja “Logowanie” w panelu) Natomiast do forum loguje się bez problemów. Ten błąd występuje na Operze 10.61. W Firefoxie nie występuje ten problem (i tu i tu loguje się bez problemu)
u mnie coś nie pykło po testowaniu ostrzeżeń i mam ujemną wartość
steemm , napisz cos “mądrego” to zaraz Ci wyzeruję
No chyba że chcesz za free żółtą kartkę
Gorzej jak -1 zrobi się wtedy dwa
już mi wystarczy ostrzeżeń, jestem pierwszy który ma ujemną wartość ostrzeżeń :lol:
Były już kiedyś takie przypadki. Choć nie jestem pewien czy na tym forum.