Zgłaszanie błędów w portalu

scripter1 , Ze skryptów mam obecnie tylko fix do opery na vod.onet.pl i wirtualną klawiaturę ,jest tak jak piszę ,problem pojawił się po dodaniu intelowskiej skórki ,czasem jest tak że uda się zmienić w taki sposób : zmiana skórki(oczywiście 500) powrót na główną i odświeżenie .Wszystkie ustawienia są po prostu normalne i odpowiednie ,nie utrudniające niczego.

Filmik z tym jak to wygląda http://www.screentoaster.com/watch/stUE … ng_8_39_pm

A tu udało mi się uchwycić moment jak się da zmienić http://www.screentoaster.com/watch/stUE … g_12_12_am (zalogowany na forum a wylogowany na głównej)

Tu skrypty http://www27.zippyshare.com/v/41067630/file.html ,może komuś będzie się chciało je przeanalizować pod kątem ewentualnych błędów ,ale to na 100% nie to.Opera 10.63 - 3516 ,na IE 8 problemu nie ma.

Prawie za każdym razem jak wchodzę na stronę na pierwszym newsie mam takie coś

7877cb46919d1d9em.png

FF 3.6.12

Nie wiem czy tylko na zakładkach tych programów, ale np. w OpenOffice.ux.pl, czy OpenOffice.org, lub Microsoft Office Professional 2010, screeny, a właściwie loga i pudełka programu są rozjechane. Na pewno w jeszcze kilku miejscach jest coś takiego, ale nie będę wszystkich szukać, bo nie na tym to polega.

scripter1 , korzystasz z Bety, więc nikt nie odpowiada za błędy przeglądarki.

Ja korzystam z wersji 3.6.12 i wszystko jest OK.

Próbowałeś czyścić cookies ??

fiesta , to nie błąd przeglądarki. U mnie na Chromie najnowszym (Pełna, nie beta) również krzaczy, przeglądarka dopiero przedwczoraj zainstalowana na świeżym systemie.

Jeśli w tekście komentarza pod newsem umieści się < oraz > to wszystko pomiędzy nimi zostanie uznane za tag HTML i nie zostanie wyświetlone na stronie. Przydałoby się wywołać gdzieś Server.HtmlEncode lub coś podobnego.

Potwierdzam że strona główna rozjeżdża się na różne sposoby niekiedy ,teraz np w taki sposób:

beztytu%C5%82u_JPG_300x300_q85.jpg

fiesta , wiem że na betach mogą dziać się różne dziwne rzeczy ale fakt że nie tylko ja mam tak ale też inni na innych przeglądarkach świadczy o tym że to nie wina przeglądarki.

Sprawdziłem na najświeższej Operze i strona czasem się rozjeżdża jak na screenie który dał Łukash.

Na IE8, Chrome, Safari i SeaMonkey chwilowo nie widzę tego rozjeżdżania się strony ale to może być przypadek bo i na tej becie FF też jest teraz dobrze.

Wgrywając tapetę do profilu o rozmiarze przekraczającym 512 KB wyświetla się komunikat, że nie można przekroczyć 512 Kb (BTW może na wstępie odrzucać za duże pliki, żeby user nie czekał i nie marnować transferu?)

Przy próbie uploadu grafiki 1920x1080 dostałem komunikat, że nie może być ona większa niż 1440x900, za to 1440x1000 przeszła :smiley:

Tak się nie da zrobić, a przynajmniej nie przy użyciu samego JavaScript.

Jak się nie da skoro się da, właśnie js jest do tego najlepszy ale sprawdzanie wielkości już po wgraniu też lepiej zostawić dla bezpieczeństwa bo js działa po stronie klienta i można go obejść.

Po wklepaniu tematu w google widzę wiele stron z opisem jak to zrobić.

Chętnie zobaczę kod JavaScript potrafiący zrobić coś takiego :stuck_out_tongue:

Kolejne fotki…

Przechwytywanie_JPG_300x300_q85.jpg

A tak czasem wygląda strona główna na Operze ,odświeżanie nie pomaga…

Przechwytywanie1_JPG_300x300_q85.jpg

image_id: 3431

Dziękuję :slight_smile: Wreszcie uzyskałem oczekiwany efekt.

U mnie na Operze 10.70 [9053] nic się nie rozjeżdza.

Chrome 7.0.517.44

Windows XP

pozdrawiam

===1===

if8xo5.jpg

===2===

Co może oznaczać taki błąd ,przy próbie wylogowania się ze strony głównej ?

Przechwytywanie_JPG_300x300_q85.jpg

Brak możliwości wylogowania się.

Taki błąd może oznaczać pomyłkę w kodzie. Ewentualnie błąd samego serwera.

Firefox 3.6.12