Zgłaszanie błędów w portalu

Mam to samo co WinLin. Na forum avatar jest a na stronie DP z newsami jak dam komentarz to avatara nie mam.

Mieliśmy przejściowe problemy z awatarami, ale już zostały naprawione - bodajże przedwczoraj. Proszę ponownie ustawić awatar na forum, a powinien się zsynchronizować z główną stroną :slight_smile:

Nie mogę zalogować się automatycznie w operze, wyrzuca chsło. Proponuję żeby w aktualnościach grafika była linkiem do strony o której mowa.

Dlaczego program tygodnia od paru dni jest nie do odczytania.Śpicie?

W jaki sposób ostatnio dodaje się recenzje do programów? Owszem, znalazłem napis "Dodaj komentarz/recenzję z czego słowo „recenzję” jest aktywne, ale po kliknięciu na nie, znika zarówno pole komentarzy/recenzji, same komentarze, jak i prawy panel. Tak, jak to widać na zrzucie. Poniżej reklamy Samsunga jest już do końca puste, białe pole.

dpzrzut.jpg

Dotyczy IE8, FF i Opery, ale i w innych przeglądarkach na pasku stanu pojawia się komunikat o błędzie na stronie.

Bardzo tajemniczy ten program tygodnia:

programl.th.png

Na stronie logowania po żądaniu zresetowania hasła, tekst informacyjny wyjeżdża poza ramkę.

image_id: 3519

Stronę przeglądałem w Firefoksie 3.6.13 pod Ubuntu.

Pozdrawiam!

@lukasamd, ande07:

Wyłączcie adblocka…

@Meszuge, roobal:

Dzięki, sprawdzimy.

@Meszuge, sprawdź proszę teraz, wrzuciłem małą poprawkę, więc powinno być OK.

W przypadku Opery już jest OK. Udało mi się dodać recenzję do Pajączka. Ale jeśli chodzi o IE8 to nadal “kicha”. Kliknięcie na “recenzję” znika prawy panel i okno komentarzy. Po odświeżeniu strony znów te elementy są widoczne.

To jest w ogóle coś dziwnego. W prawym panelu jest coś takiego, jak “moja ocena”. Łapię suwak LPM, przeciągam go w prawo, ale w momencie, kiedy puszczam - wszystko znika dokładnie tak samo, jak to wyżej opisałem. Z tym, że ocena pozostaje już taka, jak ustawiłem.

U mnie avatar też już działa dobrze :smiley:

Coś się wam spaprało z ramką “ostatnio na forum” - ramka jest pusta.

Czasem jak przełączam skórkę to pojawiają się w niej linki ale jak odświeżę stronę (lub kliknę na logo DP z linkiem do strony głównej to znów znikają).

Wygląda to tak (na każdej skórce):

90128931.png

Sprawdzone na: Firefox 4.0b7; SeaMonkey 2.0.11; Opera 10.63; Safari 5.0.3; Chrome 7.0.517.44

(Żeby nie było: AdBlock wyłączony co zresztą widać).

Dziękujemy za zgłoszenie [i za brak AdBlocka :)]

Faktycznie przez chwilę na nie wyświetlały się ostatnie wątki z forum, ale już powinno wszystko normalnie działać.

Potwierdzam że już wróciło do normy.

Przy okazji chciałbym zwrócić uwagę na to że jest to denerwujące że wcześniej wybrana skórka zmienia się automatycznie gdy dodajecie nową.

Może byście zamiast automatycznie zmieniać skórkę jedynie informowali o nowej skórce tak żeby nie zmieniać wybranej przez kogoś skórki.

Niestety, problemy, które opisałem na poprzedniej stronie w IE8 (32 i 64 bit) występują nadal.

nie działa “poświata” pod avatarem w komentarzach informująca czy użytkownik jest online

(sprawdzałem na sobie i użytkowniku, który był dostępny w tym czasie na forum)

Nie sprawdzałem czy błąd istniał wcześniej, bo nie korzystał z możliwości wrzucania obrazków do teraz.

Błąd przejawia się brakiem możliwości dodania grafik do opublikowanego już wpisu blogowego. Publikuję wpisy pod tym samym kryptonimem, co nazwa mojego użytkownika na forum(nintyfan). Strona błędu nie zwraca istotnych informacji o błędzie, a jedynie informuje, że taki wystąpił. Sądzę, że pewnie jest gdzieś zapisany w logach.

Z góry dziękuję za zainteresowanie.

Zapomniałem o tym, że skrypt może nie przyjmować każdego formatu grafiki, a nigdzie nie było wyszczególnione, w jakich formatach można nadsyłać. Jest to mój błąd. Zmieniłem format na PNG i wszystko przeszło.

@Meszuge: Zajmiemy się tym.

@nintyfan: Rzucę na to okiem w poniedziałek. Dzięki za zgłoszenie. :slight_smile:

To miło. :slight_smile:

Zauważyłem tylko, że w IE9 ten problem nie występuje.

Drobiazg istniejący od czasu dodania operowego CSSa. Jeżeli istnieje dalej to znaczy, że nikt nie zgłosił :wink:

Konkret - w najnowszym operowym stylu strony nie zdefiniowano koloru tła. Na pewno miało być tak, żeby każdy widział “swoje” tło, czy magik zapomniał, że nie wszyscy mają BIAŁY jako domyślny kolor tła stron.