Daro151 , jeżeli używasz przeglądarki Firefox, to masz np. na dole lub na górze przeglądarki małą, sześciokątną, czerwoną ikonkę z białymi literkami “ABP” - kliknij na niej PPM i przeczytaj - wszystko stanie się jasne.
http://i55.tinypic.com/15g3s5z.jpg
Firefox 3.6.13
Na przyszłość proszę na forum wstawiać tylko linki, albo miniaturki, bo przez takie wielkie grafiki rozjeżdża się forum przy niższych rozdzielczościach.
Areh
że się tak zapytam co to ma znaczyć:
http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0211/beztytulue86a.jpg
od jakiegoś tygodnia nęka mnie ten komunikat, w domu, w pracy, na ie, operze, maxtonie, browser zjada cale dostepne zasoby, komputer wyje, i sie zawiesza, odrazu mowie ze problem wystepje tylko podczas przegladania db.
Na przyszłość proszę na forum wstawiać tylko linki, albo miniaturki, bo przez takie wielkie grafiki rozjeżdża się forum przy niższych rozdzielczościach.
Areh
Jaką masz wersję Flasha? Wyślij mi na PW co pojawia Ci się na tej stronie:
Na blogu jak widać, występuje mały problem przy długich nickach
Pozdrawiam!
Szerzej opiszę problem zgłoszony przez sebta : po wejściu na swój profil znajdujemy element “Ostatnie komentarze”. Jeżeli chcemy przejść za pomocą zamieszczonych tu linków do komentarzy dotyczących aktualności w portalu - jest ok. Ale jeżeli chcemy przejść do komentarzy dotyczących programów - pojawia się błąd serwera nr 404.
kanał RSS blogu nie działa.
500
Co się stało?
Wystąpił problem techniczny, który uniemożliwił wyświetlenie żądanej strony. Prawdopodobnie spowodowane jest to aktualizacją silnika obsługującego vortal. Możliwe też, że nasze serwery są zbyt obciążone żeby obsłużyć wywołanie, doszło do ich uszkodzenia lub komplikacji podczas działań administracyjnych.
Najmocniej przepraszamy, pracujemy w tej chwili tak sprawnie jak tylko potrafimy, żeby przywrócić dostępność serwisu. Prosimy o wyrozumiałość i sugerujemy spróbować ponownie za jakiś czas.
Mówi się że jeden obraz jest wart więcej niż tysiąc słów więc:
Nas szanowni moderatorzy korygują za błędy w pisowni w postach (nie żebym się czepiał bo to ich praca) że przecież Firefox ma słownik i sprawdzanie pisowni a redaktorom newsów też często zdarzają się takie “fooxy”, proszę zwracajcie przynajmniej większą uwagę na poprawność pisowni nazw programów (błędy typu użyta zła forma wyrazu są jeszcze do zrozumienia i przełknięcia).
Przy okazji zapytam czy ktoś już pracuje nad tym aby pierwszy wpis w tej belce newsów nie znikał tak momentalnie poza polem widoczności aby można było go przeczytać bez konieczności kilkakrotnego odświeżania strony (już kiedyś to zgłaszałem i ktoś odpisał że zajmiecie się tym)?
Od kilku tygodni “jaberowe” powiadomienia o aktualizacji ulubionych programów dochodzą w bardzo dziwny sposób, raz je dostaję raz nie, próbowałem wyłączyć tę opcję i włączyć na nowo, jednak niewiele to dało. Czy ktoś jeszcze ma problemy z powiadomieniem na na “jaber”?
semtex - trudno powiedzieć. Mam parę ulubionych programów, jak wszyscy; powiadomienia o nowych wersjach przychodzą, ale nie sprawdzam “ręcznie” czy któraś nie została czasem pominięta przez powiadomienia z Jabbera.
U mnie za to przychodzi co jakiś czas powiadomienie pobierz program do wypełniania PIT ale podejrzewam, że tak ma być, pewnie takie przypomnienie dla użytkowników
Pozdrawiam!
Istnieje także problem z przejściem ze swojego profilu do komentarzy w dziale Lab. Błąd jest podobny do tego, co opisał sebt w tym poście (i co podsumował Ostatni Mohikanin ). Wszystko byłoby dobrze, gdyby w parametrze takiego linku była wartość “Lab” zamiast “Aktualnosc”, gdyż komentarz dotyczy newsa w dziale Lab, a nie w Aktualnościach.
A ja tym razem zamiast pisać o jakimś błędzie chciałbym redakcji podziękować za to że wreszcie zajęli się belką newsów na górze strony vortalu, wreszcie można przeczytać newsa zanim jego początek się przesunie i zniknie.
Dobra robota.
Miałem już 2 razy (na dwie próby :), że szukając (wyszukiwarka na dp) jakiegoś wpisu na blogu np.:
Miranda IM - dla każdego… [Paczka 0.9.16 Portable]
wyszukiwarka znajduje wpis prawidłowo, jednak przy kliknięciu linka dostaje:
http://www.dobreprogramy.pl/Error500.ht … ntent.aspx
Natomiast gdy tytuł wpisu googluje, wyrzucane linki są prawidłowe, kierują bezpośrednio do wpisu.
Zauważyłem brak obrazka przy opisie gry http://www.dobreprogramy.pl/Akuji-the-D … 13741.html
Pozdrawiam!
sebt , ruszyło i to znacząco ale niestety nie zawsze to funkcjonuje jak trzeba…
Potwierdzam kolejny raz problem z powiadomieniami na Jaber o aktualizacji ulubionych programów, problem był również poruszony na SB przez innego Użytkownika, czyli coś jest nie tak