Na stronie programu XnView jest błąd. Podajecie, że plik waży 6,33 MB, zaś podczas ściągania pokazuje mi, że 12,6 MB. Nie zauważyłem nigdzie opcji raportuj, zgłoś błąd. Do aktualizacji się to raczej nie zalicza. Może warto by było zrobić przy danym programie opcję zgłoś aktualizację, zgłoś błąd, bądź połączyć okno zgłoś aktualizację na zgłoś aktualizację/błąd na stronie głównej. Pozdrawiam.
Z logowaniem do DP to od wielu miesięcy jest jakiś problem.
Wielokrotnie się nie loguję, bo zdarza się, że przeglądarka potrafiła się na tym zawiesić. Mowa o FF z serii 3.XX czy Seamonkey w ostatniej wersji również.
Poza tym - to co pisał też wacek4 - pomimo zaznaczenia opcji “zapamiętania” zapamiętany nie zostaję. I włączone skrypty czy inne rzeczy nie mają na to wpływu. Nie pamięta i już.
Mowa o FF 4.01 na XP SP3 + wszystkie aktualizacje.
W sumie zadam może naiwne pytanie, ale… czemu w ogóle strona logowania musi być taka “udziwniona”? Jakby jakieś wyskakujące okno, nie wiem jak to nazwać. Nie może to być po prostu normalna strona?
Dzięki za informacje! Linki zaktualizowane, a w przypadku gdy były problemy z dostępnością plików umieszczone one zostały na naszym serwerze. Tak więc obecnie oba programy pobierać można bez najmniejszych problemów i ograniczeń
#1. Korzystam z Vortalu na komputerze i PDA oraz czasami na innych komputerach. Boli mnie to, że za każdym razem jak zaloguje się na danym urządzeniu, to z tego drugiego zostaje wylogowany. Dało by się zrobić tzw. “multilogowanie” na DP? Bo czasami męczy mnie ciągłe przeklikiwanie Logowanie - Zaloguj się.
#2. Odnośnie logowania. grafika 1 i grafika 2 - jeżeli okienko przeglądarki jest mniejsze niż okno logowania, to urywa jakiś % lewej części, zależności od wielkości okna przeglądarki. O ile login i hasło idzie wpisać, to Zapamiętaj nie ma już jak kliknąć.
Pozdrawiam.
– Dodane wtorek, 31 maja 2011, 14:53 –
Jest błąd w najnowszym newsie “ChronoPay odpowiedzialny za MACDefendera?”. Ktoś nie zamknął najprawdopodobniej tagu i dalsza część strony jest pochyłą czcionką pisana.
Wygląda na to, że istnieje jakiś problem z powiadomieniami o nowszych wersjach programu w przypadku, gdy program znajduje się zarówno w wersji stabilnej, jak i w wersji beta. Gdy aktualizowana jest wersja beta, przychodzi powiadomienie o nowej wersji stabilnej - i odwrotnie.
Wczoraj dostałem na Jabbera takową informację, mimo że zaktualizowano wersję stabilną Malwarebytes Anti-Malware 1.51.0.1200.
Dlaczego przy okazji nowej gry wykorzystującej HTML5, dyskryminowane są przeglądarki inne niż Internet Explorer? W przeciwieństwie do konkurencji, jest ona elementem systemu operacyjnego, który kosztuje kilkaset złotych - nie stać mnie na taki wydatek. A jeśli przeglądarki konkurencyjne rzeczywiście nie są tak zaawansowane technologicznie, żeby gra działała poprawnie - dlaczego dostęp dla nich nie zostanie otwarty, aby to udowodnić?
Cóż, komuna wróciła. Też mi się to nie podoba. Nie podoba mi się to, że bez mojej wiedzy po raz kolejny została zmieniona skórka. Czy nie dało by zrobić jakiejś opcji w ustawieniach konta, że nie chcemy by nasza domyślna skórka zostawała zmieniana w przypadku dodawania nowej, lub jakiejś akcji?
Mi się ostatnio spodobała skórka promująca IE (a nie jestem w żadnym razie fanem IE) ale wkurza mnie to automatyczne zmienianie skórki gdy pojawi się nowa (już chyba o tym pisałem kiedyś).
A to że na firefoxie zmieniło mi skórkę na tą nową zrobioną tylko pod IE z grą która nie działa w FF to idiotyzm (przepraszam za sformułowanie ale musiałem nazwać to po imieniu) - nie dość że ta gra nie działa na ff to jeszcze ta skórka muli przeglądarkę!
Następnym razem jak zrobicie jakąś nową skórkę to zamiast zmieniać wszystkim na nią z automatu zróbcie komunikat o nowej skórce i pytanie czy chcę zmienić skórkę na tą nową.
No u mnie skórka z IE nie muli (może dzięki ABP) ale ta najnowsza to koszmarnie zamula.
A w kwestii tego automatycznego zmieniania skórek to znalazłem swój stary post (zglaszanie-bledow-nowej-odslonie-vortalu-t351095-600.html#p2714293) napisany 16.12.2010 (Cz) 16:58 - sprawa została kompletnie olana przez adminów bo ani tego nie zmienili ani się w tej sprawie nie wypowiedzieli…
trux , a niech se i będzie powierzchnią reklamową ale są pewne granice.
Byś tak samo pisał jakby ci tu goog… adwords z co drugiego słowa robiło linka z reklamą? Raczej wątpię abyś tak entuzjastycznie do tego podchodził…
Co z tej powierzchni reklamowej jeśli useability siada…
Nie mam nic do reklam czy skórek reklamowych ale nich mi się same nie zmieniają a już tym bardziej niech się nie wwala skórka napisana pod IE w FF gdzie tylko powoduje mulenie a i tak nie działa albo źle działa…