Skórka zmienia się raptem kilka razy w roku. Każda nowa pojawia się domyślnie żeby ktokolwiek ją zobaczył, jak napiszemy newsa to po jednym dniu nie będzie po nim śladu, a nie każdy czyta wszystkie newsy codziennie. Wydawało się nam, że nie jest to taka “upierdliwość” zmiana skórki. Jeśli kilka razy w roku pojawi Ci się skórka, która się nie podoba to wystarczą dwa kliki i skórka znika “na wieki” Piszesz, że ostatnio Ci się podobała skórka IE, być może gdyby nie polityka wrzucania nowych jako domyślne na jakiś czas to byś nawet nie wiedział, że taka jest.
Zdaję sobie sprawę, że w pierwszym momencie jeśli pojawi się coś co się nam nie podoba - może wypłynąć lekka irytacja ale myślę, że to tak trochę dla zasady, gdyby to była skórka obowiązkowa to wtedy byłoby zrozumiałe, ale nie jest. Proszę więc Was o wyrozumiałość i nie wściekanie się dla zasady. Reklama i promocja to coś co jest nieodłącznie związane z działalnością wydawniczą w sieci - i nie ma od tego ucieczki. Można to jednak robić chamsko, zakrywając treść pływającymi okienkami itd albo robić fajne zabawy i dawać nowe skórki do wyboru - osobiście uwielbiam skórkę operową
vanshei , zgadzam się z twoją propozycją, nawet bym przełknął pływającą ramkę pod warunkiem że po kliknięciu w krzyżyk ta ramka by znikała permanentnie i nie pojawiała się więcej do czasu wypuszczenia nowej skórki.
Albo żeby po pojawieniu się nowej skórki lista skórek się przy pierwszym wejściu na stronę rozwijała z informacją w rodzaju “zobacz nową skórkę”.
Nie piszę tego aby się powściekać z byle powodu ale żeby zasugerować konkretne rozwiązanie na lepsze.
Nie rozumiem i chyba nie chcę zrozumieć. Dlaczego zawsze robotę próbuje się zrzucić na innych lub ją im podrzucić? Zmiana skórki dla zwykłego user’a - jak nawet napisał lisek - to po prostu dwa kliknięcia i koniec; w dodatku zdarzające się 2, 3 razy do roku… Ale po co obarczać się takim ciężarem? Lepiej nich ktoś coś zmodyfikuje w wortalu, nich poświęci godziny pracy, by później usłyszeć, że to powiadomienie też jest denerwujące - bo przecież trzeba kliknąć krzyżyk… #-o
Podobnie ma się sprawa przy wysyłaniu komentarzy. Już 2 razy zdarzyło mi się wcisnąć guzik wysyłania dwukrotnie (po tym jak za pierwszym razem nie zadziałał, myślałem, że wina leżała po mojej stronie), co poskutkowało zdublowaniem komentarza. Co ciekawe, dubel nie został usunięty, chociaż przecież wszystkie komentarze, także te zalogowane, są moderowane.
Moim zdaniem nowa strona z potwierdzeniem wysłania komentarza wprowadzi niepotrzebne klikanie - trzeba będzie kliknąć, aby wrócić do strony poprzedniej albo przejść do innej. Przecież teraz po wysłaniu pojawia się potwierdzenie na tej samej stronie, a wysłany komentarz jest od razu widoczny. Ja już się przyzwyczaiłem odczekać sekundę-dwie po kliknięciu na Wyślij, chociaż też kiedyś raz czy dwa zdarzyło mi się zdublować komentarz. Odrobinę cierpliwości.
Właśnie mi się przypomniał kolejny szczegół, jak pisałem przed chwilą komentarz. W prawym, górnym rogu pojawia się napis “Proszę czekać…” (chyba tej treści, jak dobrze zauważyłem). Fakt, że dzisiaj wieczorem trzeba czekać dłużej niż zwykle - może serwery są przeciążone np. zainteresowaniem rejestracją na HotZlot. Natomiast tego, co piszesz, nie zdarzyło mi się doświadczyć, a przynajmniej nie przypominam sobie - chociaż racja, takie coś akurat nie jest normalne, aby trzeba było samemu odświeżać stronę po wysłaniu komentarza.
Server Error in '/' Application.
Runtime Error
Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.
Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This tag should then have its "mode" attribute set to "Off".
Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's configuration tag to point to a custom error page URL.
Linki w górnej części serwisu (aktualności, blog, programy…) nie mają ustawionego tekstu alternatywnego. Jest to denerwujące, kiedy wchodzę z telefonu, gdzie wyłączam wyświetlanie grafiki ze względu na oszczędność transferu (i czasu) - muszę zgadywać, który z linków prowadzi np. do bloga czy forum.
Na stronie głównej dobreprogramy.pl rozwala się tekst w zakładce Nadchodzące Wydarzenia. Zakładka Ostatnio na blogu jest raczej nie na swoim miejscu, screen: http://imageshack.us/photo/my-images/834/dpba.png/ . Ubuntu 11.04, Opera 11.50.
No właśnie o tym mówię. I tutaj pojawia się znowu temat filtracji reklam.
Druga sprawa. Próbuję pobrać AVG Anti-Virus Free Edition i podczas instalacji potrzebuje jakiegoś klucza którego nie ma nigdzie. Na stronie programu nie ma żadnego klucza, podczas instalacji też nie ma żadnej rejestracji.