Ja nic takiego nigdy nie widziałem
Ten problem (o ile się nie mylę) występuje wtedy, gdy na głównej stronie portalu wyświetlane są niektóre reklamy (nie ma to więc znaczenia, czy jest to pierwsze uruchomienie, czy n-te odświeżenie), np. ta:
Potwierdzam, u mnie też pojawił się ten komunikat.
Pozdrawiam!
Poczytałem na szybko na ten temat i co ciekawe nie ma jednoznacznego wyjaśnienia tego “popup’a”, jeden koleś stwierdził że dotyczy to jakiegoś niewyjaśnionego błędu na stronach, cokolwiek to znaczy, w każdym bądź razie nie miałem jeszcze okazji spotkać się z tym osobiście na Nightly x64 i x86
AdBlock-a mam włączonego. Tyle, że “dobreprogramy” nie blokuję. A ma to jakiś związek?
Raczej nie ma to związku, bo ja np. nie mam w ogóle AdBlocka i to okienko właśnie przed chwilą wyskoczyło mi dwa razy, raz gdy wszedłem na stronę, drugi raz po zalogowaniu się. Okienko nie też ma nic wspólnego z reklamą Google Chrome, ponieważ przy innej reklamie też wyskoczyło.
Pozdrawiam!
Mi wyskakuje to okienko za każdym razem gdy pojawia się ta reklama Google Chrome (tak jak to zauważył matzu). Przy innych reklamach tego nie zauważylem.
Pytałem o AdBlock-a (którego nawiasem mówiąc też nie używam), bo być może u części użytkowników ten komunikat błędu nie występuje, dlatego że nie widzą reklam. Po tym co napisałeś roobal popatrzyłem trochę na tą główną stronę i wciąż uważam, że problem jest związany z reklamą, ale nie tą co wcześniej pisałem, a tą widoczną poniżej (również jest to reklama Google Chrome):
1.Mam reklamę
2.Mam niską rozdziałkę (dla monitora 1280x960 )
3.Nie ma alertu na Operze ,na Fx jest .
Jeszcze może wrzucę zrzut ekranu, żeby nie było wątpliwości o co mi chodzi
http://i52.tinypic.com/28qq4r9.png
Czyli w trakcie ładowania strony reklama nie może być w tej części ekranu, która jest dla nas widoczna. Ustawiając niższą rozdzielczość można to osiągnąć. Prawdopodobnie komunikat błędu zostanie też wyświetlony, gdy powiększy się czcionkę używając kombinacji klawiszy Ctrl i +.
Ten komunikat błędu powinien być niezależny od przeglądarki. W IE9 i Fx6 występuje. Opery nie mam niestety teraz zainstalowanej. Może masz Łukash jakąś opcję zaznaczoną, która blokuje takie komunikaty?
Żeby wywołać ten błąd najprościej jest rozpocząć nową sesję użytkownika (wyłączyć i włączyć przeglądarkę), bo jak słusznie zauważył przemor25, komunikat błędu pojawia się najczęściej przy pierwszym uruchomieniu. Wtedy przeważnie jest wyświetlana ta reklama (przynajmniej u mnie).
Podczas wchodzenia (startu) na stronę portalu otrzymuję komunikat popup “start below fold” na ekran. Surfowanie jest możliwe dopiero po zamknięciu okienka komunikatu. O co chodzi? Sytuacja występuje po Firefox 6 i jest wkurzająca. Proszę coś z tym zrobić, albo podać przyczynę występowania i jak to wyeliminować.
Pod IE mi też wyskoczyło te okienko na reklamie CHROME .
Czy już wiadomo coś o tym okienku bo wkurza to jak się wchodzi na stronę główną
Ja mam to samo.
Wydaje mi się, że problem został już rozwiązany, a przynajmniej u mnie nie pokazuje się już to okienko mimo spełnienia tych dwóch powyższych warunków.
Drobny błąd, a raczej literówka. W komunikacie na pasku u góry (o przestarzałej przeglądarce), który wyświetla się w IE6, przed linkiem do “nowoczesnych przeglądarek” nie ma spacji.
z jakiego powodu przy próbie wejścia na panel użytkownika za pomocą klawisza Profil otrzymuje :
404 Co się stało?
Nie możemy znaleźć strony, którą starasz się wywołać. Możliwe, że źle wpisałeś jej adres, została usunięta z naszych serwerów lub występuje obecnie problem techniczny uniemożliwiający jej wyświetlenie.
Prosimy upewnić się, że wywoływany adres jest poprawny, spróbować ponownie za jakiś czas i jeśli problem będzie się utrzymywał, bylibyśmy naprawdę wdzięczni za jego zgłoszenie pod adres admin@xenium.pl./
Obstawiam, że złożyły się na to łącznie dwa czynniki (choć oczywiście poczekaj na odpowiedź kogoś z redakcji):
-
kropka na końcu nazwy użytkownika,
-
ustawienie w profilu, aby wyświetlana była krótka nazwa użytkownika.
z ta kropka a nawet kropkami to możliwe, a czy redakcja odpowie, wątpliwe
co do drugiego, raczej nie, bo do ustawień profilu po prostu nie mogę się dostać :lol:
dzięki za odpowiedź
Miałem na myśli to, że kiedyś miałeś dostęp do profilu i ustawiłeś sobie wówczas krótką nazwę użytkownika. To w połączeniu z kropkami na końcu nazwy użytkownika spowodowało, że nie możesz teraz przejść do swojego profilu. Chyba, że nigdy nie mogłeś przejść do swojego profilu, no to wówczas moja teoria jest błędna.