no niestety nie mogłem
Witam.
Od wczoraj wchodząc na główną stronę DP(tylko za pomocą IE9) pojawia mi się taki problem jak na zdjęciu poniżej:
W innych przeglądarkach nie ma tego problemu.
U mnie na IE9 wszystko gra.
W podglądzie kodu widać że zamiast spacji jest tam HTML’owy znacznik spacji niełamliwej ( ), pewnie koleś pisząc komentarz zamiast spacji wpisał tam ten znacznik.
Rozwiązanie okazało się banalnie proste. Wystarczyło na chwilę włączyć tryb zgodności a potem go wyłączyć
U mnie coś takiego od jakiegoś tygodnia, ale nie zawsze, czasami sie ładuje normalnie.
Windows 7 64bit i Opera
Tak zrobiłem to.
+1 do rozjeżdżania się strony. Korzystam z Opery od dawna i problem zaczął się od momentu zmiany wyglądu strony. Wcześniej - z tym wyglądem problemu nie było. Żeby poprawić wygląd trzeba zmienić skórkę albo wyczyścić pamięć podręczną.
Dział po godzinach się rozjeżdża - sekcja Tapety powoduje powstawanie paska przewijania w poziomie http://img585.imageshack.us/img585/3888/23077608.png.
Potwierdzam, u mnie dzieje się dokładnie to samo.
A to ciekawe bo u mnie na dokładnie tym samy buildzie wygląda to tak:
Ponadto w identyczny sposób wygląda to u mnie na FF7, SeaMonkey 2.4, Google Chrome 14.0.835.163 m oraz IE 8…
Poprawka .Potwierdzam .
zmyliło mnie to
Patrzyłem na Po godzinach > Tapety (Więcej)
Nie mogę pobrać z portalu DP VMware Workstation ani VMware Player, kliknięcie przycisku pobierz przekierowuje do strony producenta gdzie żądają rejestracji aby móc pobrać.
Ten sam problem jest z Parallels Desktop
Czy nie można by zrobić pobierania tych programów bezpośrednio z serwera DP tak jak to jest z innymi programami (na niektórych portalach te programy są właśnie tak dostępne)?
Może to kwestia licencji. Programów Microsoftu również nie można pobrać z serwerów DP, tylko jest się przekierowanym do strony MS.
To nie jest żaden błąd. Podobnie jest z tego co pamiętam z płatnymi programami od Adobe (no chyba że coś się zmieniło ostatnio)
Może i jest to kwestia licencji, nie wiem i dlatego pytam.
Problem w tym że producent żąda rejestracji aby można było z jego strony pobrać program w wersji testowej.
Sprawa jest tym ciekawsza że na niektórych innych portalach o profilu takim jak DP programy te można bez problemu pobrać z ich serwera.
Opera 12.00.1085 Po odświeżeniu strony ,wysyłany jest ponownie komentarz.
Łukash , to chyba błąd Opery, Firefox w takiej sytuacji gdy odświeżenie by się wiązało z ponownym wysłaniem formularza pyta czy przesłać.
– Dodane 10.10.2011 (Pn) 11:04 –
Mam wrażenie że team DP trochę zbyt wcześnie umieszcza w portalu wersje beta Firefoxa, Thunderbirda, i SeaMonkey.
Bo już od paru dni na DP jest Firefox 8.0 beta 2 ale na oficjalnej stronie http://www.mozilla.org/pl/firefox/channel/ wciąż najnowsza beta to Firefox 8.0 beta 1.
Wiem że nie jest to błąd techniczny w działaniu portalu i że te bety są umieszczane w portalu jak tylko pojawią się na serwerze mozilli ale to chyba są wczesne pre release wersji beta w których jeszcze mogą być dyskretnie wprowadzane szybkie poprawki przed oficjalnym wypuszczeniem.
Może lepiej by było jakby team DP umieszczał w portalu te bety dopiero po tym jak na oficjalnej stronie pojawi się o tym info.
Otóż vortal portalem, ale blog to jakby nie patrzeć jego część.
Otóż gdy dodamy pierwszy wpis w danym miesiącu i nie jest on zatwierdzony to i tak wyświetla się na liście miesięcy w których są wpisy np. Październik.
Wchodzimy a tam: