Zgłaszanie błędów w portalu

no niestety nie mogłem :slight_smile:

Witam.

Od wczoraj wchodząc na główną stronę DP(tylko za pomocą IE9) pojawia mi się taki problem jak na zdjęciu poniżej:

beztytuulje.png

W innych przeglądarkach nie ma tego problemu.

U mnie na IE9 wszystko gra.

Przechwytywanie.JPG

W podglądzie kodu widać że zamiast spacji jest tam HTML’owy znacznik spacji niełamliwej (   ), pewnie koleś pisząc komentarz zamiast spacji wpisał tam ten znacznik.

Rozwiązanie okazało się banalnie proste. Wystarczyło na chwilę włączyć tryb zgodności a potem go wyłączyć :slight_smile:

U mnie coś takiego od jakiegoś tygodnia, ale nie zawsze, czasami sie ładuje normalnie.

Windows 7 64bit i Opera

Schowek01.jpg

Tak zrobiłem to.

+1 do rozjeżdżania się strony. Korzystam z Opery od dawna i problem zaczął się od momentu zmiany wyglądu strony. Wcześniej - z tym wyglądem problemu nie było. Żeby poprawić wygląd trzeba zmienić skórkę albo wyczyścić pamięć podręczną.

Dział po godzinach się rozjeżdża - sekcja Tapety powoduje powstawanie paska przewijania w poziomie http://img585.imageshack.us/img585/3888/23077608.png.

Potwierdzam, u mnie dzieje się dokładnie to samo.

Opera 11.51 - 1087

Nie ma problemu

Przechwytywanie_JPG_300x300_q85.jpg

A to ciekawe bo u mnie na dokładnie tym samy buildzie wygląda to tak:

bez_tytu%C5%82u1_png_300x300_q85.jpg

Ponadto w identyczny sposób wygląda to u mnie na FF7, SeaMonkey 2.4, Google Chrome 14.0.835.163 m oraz IE 8…

Poprawka .Potwierdzam :smiley: .

zmyliło mnie to

Patrzyłem na Po godzinach > Tapety (Więcej)

Nie mogę pobrać z portalu DP VMware Workstation ani VMware Player, kliknięcie przycisku pobierz przekierowuje do strony producenta gdzie żądają rejestracji aby móc pobrać.

Ten sam problem jest z Parallels Desktop

Czy nie można by zrobić pobierania tych programów bezpośrednio z serwera DP tak jak to jest z innymi programami (na niektórych portalach te programy są właśnie tak dostępne)?

Może to kwestia licencji. Programów Microsoftu również nie można pobrać z serwerów DP, tylko jest się przekierowanym do strony MS.

To nie jest żaden błąd. Podobnie jest z tego co pamiętam z płatnymi programami od Adobe (no chyba że coś się zmieniło ostatnio) :slight_smile:

Może i jest to kwestia licencji, nie wiem i dlatego pytam.

Problem w tym że producent żąda rejestracji aby można było z jego strony pobrać program w wersji testowej.

Sprawa jest tym ciekawsza że na niektórych innych portalach o profilu takim jak DP programy te można bez problemu pobrać z ich serwera.

Opera 12.00.1085 Po odświeżeniu strony ,wysyłany jest ponownie komentarz.

Łukash , to chyba błąd Opery, Firefox w takiej sytuacji gdy odświeżenie by się wiązało z ponownym wysłaniem formularza pyta czy przesłać.

Dodane 10.10.2011 (Pn) 11:04

Mam wrażenie że team DP trochę zbyt wcześnie umieszcza w portalu wersje beta Firefoxa, Thunderbirda, i SeaMonkey.

Bo już od paru dni na DP jest Firefox 8.0 beta 2 ale na oficjalnej stronie http://www.mozilla.org/pl/firefox/channel/ wciąż najnowsza beta to Firefox 8.0 beta 1.

Wiem że nie jest to błąd techniczny w działaniu portalu i że te bety są umieszczane w portalu jak tylko pojawią się na serwerze mozilli ale to chyba są wczesne pre release wersji beta w których jeszcze mogą być dyskretnie wprowadzane szybkie poprawki przed oficjalnym wypuszczeniem.

Może lepiej by było jakby team DP umieszczał w portalu te bety dopiero po tym jak na oficjalnej stronie pojawi się o tym info.

Otóż vortal portalem, ale blog to jakby nie patrzeć jego część.

Otóż gdy dodamy pierwszy wpis w danym miesiącu i nie jest on zatwierdzony to i tak wyświetla się na liście miesięcy w których są wpisy np. Październik.

Wchodzimy a tam:

beztytuushv.png