Możliwość układania bloków zniknęła już… oj… ze dwa lata temu. Usunęliśmy ją ze względu na niskie, wręcz mikroskopijne zainteresowanie tą funkcją. Na usunięciu tej funkcji zyskali jednak wszyscy użytkownicy, bo wyeliminowaliśmy zestaw funkcji, które spowalniały ładowanie strony.
Co do samego układania bloków - testujemy różne konfiguracje, ale zawsze jesteśmy otwarci na Wasze opinie.
A skórka “W Chmurach” wróci, prawdopodobnie jeszcze dzisiaj
Tak jak napisał Tomick z przesuwania boksów zrezygnowaliśmy ze względu na małe zainteresowanie, a z drugiej strony spore obciążenie jakie powodowało. Kolejność obecnie zmieniona oczywiście nie musi być ostateczna, ale zmiana była podyktowana tym, że w przypadku wybrania wersji 1024 piksele na szerokość - czyli wersji czteroboksowej nie było boksa z najnowszymi blogami, który cieszy się zainteresowaniem. Postanowiliśmy więc zamienić kolejność - boks z wydarzeniami na koniec, w efekcie wydarzenia są widoczne w wersji pięcioboksowej, a blogi zawsze.
A mam takie pytanie - czy braliście pod uwagę możliwość przestawiania boksów w ustawieniach profilu (tzn. bez bajeranckiego przesuwania, tylko wpisuje sobie na której pozycji ma się wyświetlić ten boks, na której ten…)? Uważam, że taka konfigurowalność jest super! A coś takiego chyba wyeliminowało by niedogodności związane z wcześniejszą wersją, “przesuwaną”…
Na stronie z licencjami brak odnośnika do programu na którego jest przypisana licencja. Według mnie wygodniej byłoby gdyby taki link był aktywny (szybszy dostęp do programu).
Trzeba poprawić jeden z newsów w belce na górze strony, teraz on brzmi: “Juś jest film z nurkowania Camerona do Rowi Mariańskiego” - Polski to trudny język…
Zauważyłem ciekawą rzecz. Jeżeli nie mam zainstalowanego Flash Playera to filmy z youtube’a w aktualnościach są widoczne i można je odtwarzać (dzięki tagowi video) a już na blogu jest tylko puste pole [na przeglądarce IE9].