Zgłaszanie błędów w portalu

Kiedyś można było swobodnie (jak dobrze pamiętam) ustawiać panele z “Gorące Tematy”, “Program tygodnia” itd.

Dziś zauważyłem że układ się zmienił, Blog miałem na końcu itd. czy jest to permanentna zmiana?

Dokładnie myślę o tym elemencie strony głównej:

Przechwytywanie_PNG_300x300_q85.jpg

Ten blok z lewej strony też można było modyfikować, ale to już od dłuższego czasu jest zmienione. Nie wiedzieć czemu :slight_smile:

Ja też miałem ten blog z prawej, nigdy nic nie modyfikowałem, ale miejsce się zmieniło :slight_smile:

U mnie też się coś poprzestawiało. I samych bloczków też nie mogę przesuwać ;(

Uprzejmie zapytowuję - gdzie się podział motyw “W chmurach”?!? :!: Najfajniejszy motyw zniknął, a został Nie dla acta!

Możliwość układania bloków zniknęła już… oj… ze dwa lata temu. Usunęliśmy ją ze względu na niskie, wręcz mikroskopijne zainteresowanie tą funkcją. Na usunięciu tej funkcji zyskali jednak wszyscy użytkownicy, bo wyeliminowaliśmy zestaw funkcji, które spowalniały ładowanie strony.

Co do samego układania bloków - testujemy różne konfiguracje, ale zawsze jesteśmy otwarci na Wasze opinie.

A skórka “W Chmurach” wróci, prawdopodobnie jeszcze dzisiaj :slight_smile:

Ja o niej nie wiedziałem, a używałbym. :confused:

Super ![-o<

To ja bym prosił o stary układ, był najbardziej intuicyjny (tak, tak, siła przyzwyczajenia :wink: )

Kiedyś też pisałem (temat) że miło by było mieć ilość komentarzy w panelu Blog.

Bo jak raz człowiek ustawił “po swojemu” to po co miał zmieniać ciągle? :slight_smile:

bo pewnie większość czytelników portalu o takowej funkcji nie wiedziała :slight_smile:

Ja wiedziałem ale dowiedziałem się o niej przez przypadek ;p

Tak jak napisał Tomick z przesuwania boksów zrezygnowaliśmy ze względu na małe zainteresowanie, a z drugiej strony spore obciążenie jakie powodowało. Kolejność obecnie zmieniona oczywiście nie musi być ostateczna, ale zmiana była podyktowana tym, że w przypadku wybrania wersji 1024 piksele na szerokość - czyli wersji czteroboksowej nie było boksa z najnowszymi blogami, który cieszy się zainteresowaniem. Postanowiliśmy więc zamienić kolejność - boks z wydarzeniami na koniec, w efekcie wydarzenia są widoczne w wersji pięcioboksowej, a blogi zawsze.

Skoro układ jest podyktowany względami praktycznymi to IMO niech zostanie tak jak jest teraz :wink:

W sumie używając monitora 1600/900 nie pomyślałem o Userach z mniejszą rozdzielczość, mea culpa :wink:

BTW> trzeba zmienić przyzwyczajenia…

Jeżeli o mnie chodzi to układ powinien wyglądać tak:

• Ostatnio na blogu

A mam takie pytanie - czy braliście pod uwagę możliwość przestawiania boksów w ustawieniach profilu (tzn. bez bajeranckiego przesuwania, tylko wpisuje sobie na której pozycji ma się wyświetlić ten boks, na której ten…)? Uważam, że taka konfigurowalność jest super! :slight_smile: A coś takiego chyba wyeliminowało by niedogodności związane z wcześniejszą wersją, “przesuwaną”…

Na stronie z licencjami brak odnośnika do programu na którego jest przypisana licencja. Według mnie wygodniej byłoby gdyby taki link był aktywny (szybszy dostęp do programu).

http://www.dobreprogramy.pl/Licencje.html

Trzeba poprawić jeden z newsów w belce na górze strony, teraz on brzmi: “Juś jest film z nurkowania Camerona do Rowi Mariańskiego” - Polski to trudny język…

Zauważyłem ciekawą rzecz. Jeżeli nie mam zainstalowanego Flash Playera to filmy z youtube’a w aktualnościach są widoczne i można je odtwarzać (dzięki tagowi video) a już na blogu jest tylko puste pole [na przeglądarce IE9].