Zgłaszanie błędów w portalu

Wcześniej na komórce nie było tego widać. Teraz już jest co jest dla mnie dużym +

Flash i zdjęcia się nie lubią na blogu: link

Problem występuje m.in. na Google Chrome i IE9. Na Operze daje radę, a na Firefoxie po załadowaniu się fotki flash znika (podczas efektu pojawiania Flash jest nad zdjęciem, po załadowaniu pod).

Ten błąd występuje też na stronie głównej portalu.

Kolega kuba3351 wrzucił niedawno na galerię takie zdjęcie:

image_id: 4411

Jak widać nawet tutaj są problemy. Wypadało by to poprawić, a jest to dopisanie kilkunastu znaków do poszczególnych kodów flash.

Oznaczenie licencji aplikacji “bezpłatna, z wyłączeniem zastosowań komercyjnych” wprowadza w błąd. Wiele z aplikacji oznaczonych w ten sposób ma licencję, która pozwala jedynie na użytek domowy, np. w przypadku Avasta Free:

To wyklucza używanie go np. w szkole, która instytucją komercyjną przecież nie jest.

Proponuję zmienić to oznaczenie na “bezpłatna, tylko do użytku domowego”.

To i tak problemu nie wyczerpuje, bo np. w przypadku Microsoft Security Essentials użycie niedomowe jest ograniczone. W firmie można go zainstalować na maksymalnie 10 komputerach, a nie wolno go używać w instytucjach rządowych i edukacyjnych - a więc znów użycie w szkole odpada:

Tutaj można wprowadzić oznaczenie: “bezpłatna, ograniczony użytek w firmach/instytucjach”

A jaką jest ??

To że jest placówką administracji państwowej nic nie zmienia w stosunku co do jej komercyjności. Jeżeli licencja zezwala na korzystanie w takich placówkach, bądź organizacjach no profit, stosowna uwaga zawarta jest w opisie programu.

W rozdzielczości 1400x1050 główna wygląda tak brzydko:

image_id: 4420

• paski po bokach

• nieładnie wyglądające strzałki.

Za sjp.pwn.pl:

Szkoła publiczna nie jest nastawiona na osiągnięcie zysku. Wręcz przeciwnie, jest dofinansowywana. Podobnie zresztą jest w przypadku stowarzyszeń.

Po przełączeniu wersji DP z Windows/Linux na MAC OS przy każdym odświeżaniu strony za każdym razem pojawia się w stopce inny program tygodnia. Przy pozostałych działach (Windows i Linux) takiego błędu nie ma.

Nie jestem pewny czy to błędy vortalu czy coś u mnie nie tak ,ale nie mogę pobrać Autoruns wyskakuje takie cuś :

oraz coś mi się stało z skórka Opery ,wygląda tak :

Przechwytywanie_.JPG

te ciemne pola są klikalne i się trochę chowaja po najechaniu :smiley: ,wedle kolejności prowadzą tam gdzie trzeba ,na innych skórkach belka zachowuje się normalnie , również pod innymi przeglądarkami wygląda normalnie - Opera 11.62-1347.

Potwierdzam problem z pobraniem Autoruns, na Nightly 14.

Skórka na wymienionej przeglądarce działa prawidłowo :wink:

Wygląda na to ,że mi przycisk do opróżniania cache przestał działać (?) ,po opróżnieniu z preferencji ,wyświetla się normalnie :smiley:

Po wejściu na główną stronę portalu automatycznie przesuwa stronę do wpisu z polecaną grą na weekend - przeglądarka OPERA

już kiedyś był taki błąd;p

Nie wiem czy to problem po mojej stronie, czy portalu ale na głównej w boksie “Ostatnio na forum”, pojawił się jakiś dziwny “artefakt?!?”, po najechaniu kursorem zmniejsza się trochę:

image_id: 4466

U mnie jest coś podobnego:

http://postimage.org/image/qrfve5vst/ .

http://forum.dobreprogramy.pl/dlaczego-takie-mozliwosci-t487418.html

Taki mały hack ze strony użytkownika. Znaki tajskie. Widać korzystacie IE. We FF jest mniejszy problem, w Chrome i Operze go nie ma.

U mnie problem występuje na Nightly, wydanie dzisiejsze…

Ale wiem o co chodzi, bug jest z tego tematu viewtopic.php?t=487418 wraz z przesuwaniem się tematu w dół, te “szlaczki” wędrują razem z nim… :smiley:

Mam to samo. Sprawdzałem też pod Firefoxem, również przesuwa… Naprawcie to proszę jak najszybciej :frowning:

Ja mam Chrome 20 i też mam ten błąd.