Zgłaszanie błędów w portalu

To siedzi w ciastku. Sądząc po awatarze, zjadasz ciastka, dlatego za każdym razem musisz zmieniać. :stuck_out_tongue_winking_eye:

A tak na poważnie, to zgadzam się, że wskazane byłoby to zapisywać w profilu użyszkodnika, zamiast w ciachu.

Zajrzyj tu: ramka-ostatnio-forum-dlaczego-przesunieta-t493130.html

stream ,

wstretny-wyglad-t492131.html

Czy usunięcie najnowszych tematów na forum, które pojawiały się z lewej strony na stronie głównej portalu, to działanie zamierzone? Czy ja usunąłem to w jakiś sposób?

Nie usunąłeś, u mnie też nie ma.

Dla mnie jest trochę do kitu taka zmiana.

skrzek , ra-v , :slight_smile:

ramka-ostatnio-forum-dlaczego-przesunieta-t493130-30.html#p3106607

Trochę z innej beczki: ostatnio po wejściu na swój profil na blogu, gdy klikam w odnośnik “wcześniejsze wpisy”, ukazuje się “Błąd serwera nr 404”.

Wadliwie działa przewijanie strony kółkiem myszy oraz klikanie w wolne miejsce poza suwakiem. “Ciągnięcie” za suwak działa prawidłowo. Problem ten występuje już na stronie tytułowej DP i zakładki “Programy” i inne- “Forum” działa prawidłowo. Strony innych (niż DP) portali działają w tym względzie prawidłowo.

Nie wiem czy prawidłowo umieszczam ten wpis, jeśli nie, proszę o wyrozumiałość i przekierowanie we właściwym kierunku- jest to mój pierwszy tego typu wpis (prosiłbym o łopatologiczną instrukcję jak to robić jeżeli mam coś do powiedzenia na określony temat lub sam chcę coś zasugerować- regulamin i “O portalu” są zbyt małą pomocą).

Ostatnio zauważyłem coś takiego: Jak nie jetem zalogowany to widzę normalnie wszystkie newsy na stronie głównej, ale jak się zaloguje to widzę newsa np. z przed 3 dni jako “najświeższego”. Firefox 13.0.1 Windows 7 HP x64

@przemol96

Wygląda że coś Ci siedzi w cache albo ciachu, czyściłeś historię przeglądania w Lisie? Z tym że wyczyść całą a nie np. z ostatnich kilku dni :wink:

Tylko że ja miałem tak samo na notebooku z Windows 8 CP x64 i teraz na stacjonarnym. Ale wyczyszczę cache i zobaczymy.

Chyba że masz podobny problem do mojego swego czasu, zaloguj się-> wejdź na główną-> zjedź na sam dół strony-> po prawej jest opcja “Pokaż” -> rozwiń ją i zaznacz “wszystko” :smiley:

@semtex, Już jest ok :wink: dzięki.

Od kilku tygodni wortal a dokładniej od zmiany wyglądu na ten z system center bardzo obciąża procesor w przeglądarce opera.

Odkąd zrobiło się bardzo ciepło problem jest szczególnie denerwujący bo po chwili zaczynają wyć wiatraki .

Zmiana skórki wortalu nic nie daje

sshot-1_jpg_300x300_q85.jpg

Czyszczenie nie pomoże nie jest to też wina flasha za to obciążenie odpowiada ten pasek z przewijającymi się newsami

Co do zmiany procesora…

@zord

Korzystasz w Operze z akceleracji sprzętowej?

Ubij dziada własnym CSS-em. Ja tak zrobiłem.

@semtex teraz mam włączoną akceleracje ale to bez znaczenia bo przy wyłączonej jest to samo

div.ticker

{

display:none

}

div #divShortsHolder

{

display:none

}

Zapisujesz gdzieś jako arkusz stylów CSS, wchodzisz na DP, prawoklik, Preferencja dla witryny, Widoczność i ustawiasz ten arkusz stylów. I nie widać paska.