Też cały czas szukałem w tym miejscu, pudło. Tak samo jak szukanie problemu w playerze gry na weekend.
Problem powodował player od relacji samsunga, który co ciekawe, był kilka newsów ponad miejscem na który przerzucała przeglądarka.
Też cały czas szukałem w tym miejscu, pudło. Tak samo jak szukanie problemu w playerze gry na weekend.
Problem powodował player od relacji samsunga, który co ciekawe, był kilka newsów ponad miejscem na który przerzucała przeglądarka.
Fakt, te czcionki za ciekawie nie wyglądają - jak bym chciał to w Operze mam suwak na dole, albo Ctrl + (w innych przeglądarkach zapewne jest podobnie).
Mi wielkość czcionki nie przeszkadza, wygodnie się czyta, jedyne co bym zmienił to kolor w skórce “Opera” na trochę ciemniejszy, było by idealnie
No to niezła “zasłona dymna”, czarny robił sobie “żarty” i zwalał winę na szarego. Test “na szybkiego” wskazywał, że to domyślny, szary player robi problem - utwierdziło mnie w tym to, że tymczasowe zablokowanie rozwiązało sprawę (blokowało zawartość div’a o którym pisałem). Choć później po wczytaniu się w to co jest w div’ie player’a z grą na weekend i tego od HotZlot-u (na tym drugim był łapany focus), nie zauważyłem nic szczególnego, a player’a z relacji samsunga nawet nie brałem pod uwagę… kamuflaż udany
A tak przy okazji, belka z pływającym tekstem (między logotypem strony, a “szukajką”) została zamierzenie “wyłączona”? Brak w niej treści.
W tej nowej skórce “System Center” przy przeglądarce IE9 podczas korzystania z Aero Snap (np przeciągam przeglądarkę do prawej strony) nie pojawia się na dole belka do przesuwania stron na boki. Problem pojawia się oczywiście tam, gdzie wyswietlana jest ta skórka
Kiedy zostanie naprawiony problem z wielkością czcionki?
Kpc21 , it’s not a bug, it’s a feature Trzeba posiłkować się własnym css.
I ja jestem zadowolony.
Jaahquubel_ ,
jasna sprawa ,ale nie każdy u mnie na 19cali wygląda to fatalnie, przydał by się
też proponuję jakies rozwiązanie żeby można sobie tą czcionkę ustawiać, dla mnie jest za duża.
Niestety dołączę się do narzekań na zbyt dużą czcionkę. Jestem posiadaczem 22 calowego monitora (a założę się, że i są tacy, co mają większe ekrany) i na takim monitorku nowa czcionka wygląda po prostu brzydko… Dla mnie może zostać nawet jako domyślna, ale jakby nie patrzeć, to koledzy wyżej mają rację - dodatkowy button, tak aby strona zapamiętała nasz wybór i wszyscy będą zadowoleni - i Ci, co im większa czcionka pasuje i Ci, co chcą mieć mniejsze literki.
Witam,
dziś 19.40 zaczęły występować u mnie rozmaite anomalie na waszym portalu. Zapewne wiąże się to z cache’owaniem grafik?
Zaczęło się od tego że avatary zmieniały właścicieli (wyświetlały się losowo).
Przeglądarki Chrome i IE9.
Ktoś jeszcze tego doświadczył?
O problem z avatarami jest już od dawna. Ale już u mnie nie występuje. Pisałem o tym prawie rok temu.
Niestety również przyłączam się do prośby o wprowadzenie funkcji umożliwiającej zmianę czcionki.
manieKMP podał pewien sposób, jednak jest on zbyt skomplikowany dla mniej zaawansowanych użytkowników. Bardzo prosiłbym również o wytłumaczenie, jak zastosować ten kod w Google Chrome. W Firefoxie udało mi się go zastosować, więc myślę że gdyby ktoś mnie chociażby nakierował, to z Chrome też bym sobie poradził.
MacRisto , https://chrome.google.com/webstore/deta … pgmdaleoha > opcje rozszerzenia > styles > add a new > adres podajesz http://www.dobreprogramy.pl , w dolne pole wklejasz:
#content .third .news .newsContent, #content .third.page a, #content .third.content .itemContent {font-size: 12px !important;}
I gotowe.
W lewym górnym logu można zaznaczyć system. Owszem, link ładnie się zaznacza i zmienia kolor na niebieski ale niestety, wersje programów pozostają dla domyślnego systemu. Wszedłem z Maca chcąc poszukać programu pod Windows i okazało się to niemożliwe :(.
Witam!
Mam problem. Na chwile obecną po kliknięciu na którykolwiek, z moich wpisów pojawia się ukochany przez internautów błąd 404. Ostatni mój wpis o Castlevani ma 0 wyświetleń, ze względu na ów błąd. Proszę o pomoc!
Było już zgłaszane w innym wątku.
Potwierdzam istnienie błędu.
Gdzie się podziała kolumna, która zawsze była po lewej (OSTATNIO NA FORUM)?
Mam również prośbę o dodanie nowego feature w portalu - zapamiętywanie preferencji wyglądu po zalogowaniu (wybierając wygląd zielony, informacja ta zapisuje się w bazie i jest przypisana ta preferencja do naszego profilu). Denerwuje mnie ciągła konieczność zmiany wyglądu po zalogowaniu się. Na forum jest taka opcja i myślę że na portalu tez by się przydała.
Pozdrawiam!