Pewne jak w banku, samo AVG określa te syfy tak: BAT/Generic AVG detects this somewhat active Potential virus (sami na dobrą sprawę nie wiedzą co to jest )
Wszystkie inne skanery określają DP jako stronę czystą.
Niesmak jest, biorąc pod uwagę współpracę DP z AVG.
To się zdarza niestety od czasu do czasu u różnych producentów AV, sprawę zawsze wyjaśniamy i mam nadzieję, że i tym razem niedługo oznaczenie zniknie. Dzięki za zgłoszenie tego
Witam. Przyglądnąłem się dzisiejszej pozycji - Universal USB Installer - chcę zobaczyć screen, a tu nie ma galerii. Obrazek obok nieczytelny. Powiększenie na 200 - zarys jest, ale szczegóły niewyraźne. Latam po necie i oglądam sobie gdzie indziej, jaki wygląd ma strona programu.
– Dodane 22.03.2013 (Pt) 12:51 –
Ponownie zaglądam po ciekawym spostrzeżeniu. Na DP przeglądałem program odkurzacz. Skopiowałem myszą na stronie, linka do franmo.pl i po sprawdzeniu otrzymałem to: http://vpx.pl/image/A58e zaraz wszedłem na forum odkurzacza, gdzie mam konto i dałem temat. Niech działają, skoro ich treści zamieszczone u Nas, czy na PC Format, wskazują na zagrożenie, chociaż wiadomo, że to false positive.
Dalszy ciąg tych wykrywanych “zagrożeń” na DP. Mam na srware iron, dodatek, skrypt, który trochę zagrożeń blokuje. Trochę sprawdziłem, jak to działa i… http://vpx.pl/image/A57b Potem sprawdziłem kopiując tego drugoego linka i otrzymałem to http://vpx.pl/image/A57d czyli page rank 0.
Ten dodatek, to Yah’s Link Checker for Chrome 1.205 - można mu ufać?
Chyba się trochę zapętliłeś w swoim śledztwie Na stronie pobierania programu Odkurzacz na pewno żadnych zagrożeń nie ma, dodatek Yah’s Link Checker to nie od nas i nie wiem skąd się wziął w Twoich rozważaniach. Poza tym proponuję wyłączyć blokowanie skryptów i reklam, a potem analizować co się dzieje na stronie - inaczej będziesz miał, tak jak teraz, mnóstwo dziwnych problemów…
Wyrzuciłem chrome i mam na ie spokój. Jeśli kiedyś coś wlazło z jakimś programem, że mimo odznaczania dodatkowych softów zainstalowało się coś niepożądane, to nigdy z powodu użytkowania strony DP od lat. Mam zaufane www i tego będę się trzymał. Już wczoraj doszedłem do podobnego wniosku, że idę na manowce.
Pozdrawiam. Bogdan.
– Dodane 25.03.2013 (Pn) 12:07 –
Żeby ten mój post przydał się, to jest taka sprawa: przy programie Perfgraph 3.0.13 jest mały nieaktywny obrazek. Brak galerii, a w powiększeniu 400 rozmazany.
WinMetro 1.0 też tak ma, tylko ze obrazek ciut lepiej czytelny. YUMI 0.0.9.3 też.
– Dodane 27.03.2013 (Śr) 2:41 –
Widzę, że tego jest więcej. AllBenchmark, RogueKiller, NetChk-Protect, ViStart. Zaglądnę za jakiś czas, czy coś się zmieni.
Czasem występuje problem podobny do tego co podął wojtekadams , jednak nie ma błędu, a w ogóle nic się nie dzieje. Po wciśnięciu “Wyślij” zaznacza obwódka jedynie przycisk i nic. Po zalogowaniu za jakiś czas problem znika, lecz występuje co jakiś czas.
Ciągle występuje problem z zasłanianiem przez reklamę listy dostępnych do wyboru motywów portalu. Problem zgłaszany kilkukrotnie i chyba nikt nic z nim nie robi.
Problem występuje zarówno pod najnowszym Firefoksem jak i IE.
Właśnie na starym xp i ie8 tak to wyglądało do tej pory http://vpx.pl/image/APln niezależnie od skórek. Żebym mógł wyiksować tą, w tym miejscu reklamę, to machnąłbym ręką, bo i nie byłoby się czym przejmować. A co. Stać mnie kliknąć dla Dobrychprogramów, choćby kilka razy. Ale ta pizza jest na wynos.
Nie mam pojęcia czemu portal dobreprogramy (z uporem godnym lepszej sprawy ) domyślnie dla mnie zaznacza programy z MAC OS. Już kilkukrotnie złapałem się na tym, że pobieram jakiś program, a on się nie instaluje, bo jest dla MAC’a. Muszę za każdym razem przejść na programy Windows. Zaznaczam, że mój tzw. “User Agent” wskazuje na mój system, czyli Windows.
Nie wiem czy ktoś coś naprawił, ale od dzisiaj (przynajmniej na razie) przeszło. Teraz mam tak jak kiedyś - domyślnie jest Windows.
– Dodane 8.05.2013 (środa) 17:48:08 –
Jaki sens ma pisanie o tym samym błędzie zakrywania menu wyboru systemu od wielu miesięcy, przez wielu użytkowników, skoro przerasta to redakcję? Nie wiem, ale zamiast pisać wkleję dzisiejsze zdjęcie: