Jakże brakuje mi czegoś takiego. Pisałem już o recenzjach z d… publikowanych pod programami na portalu, nie mam pojęcia kto zatwierdza takie gnioty, ale wisi “to to” i straszy. Piszą je jacyś jednorazowi użytkownicy (0 komentarzy, 1 recenzja). I nic z tym zrobić nie można?
Skoro nikt tego nie sprawdza, to po co w ogóle opcja późniejszego zatwierdzania przez moderację? Może niech recenzje pojawiają się zaraz po napisaniu? Po co taka sztuka dla sztuki?
Sam to już pisałem, ale to było dawno temu, jeszcze na wiosnę, a gnioty nadal wiszą.
Teraz mamy specjalny dział do takich rzeczy, więc powtórzyłem zgłoszenie, bo według mnie czym innym jest komentarz do programu, a zupełnie czym innym recenzja programu. Różnic chyba nie muszę opisywać, każdy je powinien rozumieć.
Choć czytając te zatwierdzone “recenzje” mam wątpliwości…
Tak czytam forum DB i często “Redakcja się nie odzywa” “Admin nie odpowiada”.
No nie ładnie robią, a przecież to dzięki userom ta strona istnieje, jak widać wszelkie powiązania finansowe z microsoftem, operą itp zrzuciła userów na dalszy plan i teraz już wygląda to jak by olewali (może mają tyle pracy…) zwykłych użytkowników.
Nie mówiąc już o tym, ze coś zostanie poddane moderacji a przepuszczane są takie rzeczy, że z pewnością nikt tego nie czyta… ale ładnie brzmi, ze moderator musi zatwierdzić.