Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Proszę nie zgłaszać błędów występujących w programach testowych.

Nie wiem czy to błąd ale na pewno jest bardzo denerwujące. Pokażę na przykładzie screenów o co mi chodzi. Od kilku dni zauważyłem, że mimo że w spisie tematów danego działu widać, że pojawił się nowy post, to po wejściu do tematu tego ostatniego posta nie widać. Kiedyś działo się tak przy bardzo przepełnionych tematach, a teraz zdarza się takie coś nawet w świeżych tematach, dopiero co założonych. Nie pomaga czyszczenie pamięci cache przeglądarki, ponowne logowanie, odświeżanie strony z wciśniętym klawiszem Shift.

Tutaj mamy screena jak to wygląda, jak widać na pierwszym screenie w temacie pojawił się nowy post:

aazr1.th.jpg

niestety po wejściu do tematu tego posta nie widać:

abyv0.th.jpg

Pozdrawiam.

Zauważyłem , że nie działa poprawnie opcja zaloguj automatycznie przy każdej wizycie.

Moja przeglądarka Internet Explorer 7 z dodatkiem IE7 Pro 2.0

U mnie pod Firefox 2.0.0.12 jak i wcześniejszymi wersjami funkcja automatycznego logowania działa bez zastrzeżeń.

Pytanie:

Czy przycisk “Zacytuj zaznaczenie” pod Operą to będzie chodził?

Nie wszystko jest przetłumaczone na język polski np:(w Twoje konto->profil->dane rejestracji)

problem1xy4.th.jpg

oraz jak się korzysta z przeglądarki i coś znajdzie to:

problem2ml4.th.jpg

Forum działa sprawnie na IE, troche mniej na Firefoxie - ale na Operze to działa karygodnie.

Kiedy zostanie to naprawione?

korzystam tylko z opery i nie bardzo rozumiem w czym problem wiec moze rozwiniesz stwierdzenie “działa karygodnie”

Może nie karygodnie, lecz cytowanie, sb, nie dzialają - forum czasami się rozwala.

Tłumaczenie jest niedopracowane. Mam na myśli np. pola komunikatorów w profilach.

Sb też lubi robić psikusy. :slight_smile:

There are no messages ahh

Od wczoraj po południu, SB przestało działać.

Czy tylko u mnie SB nie działa? (Firefox 3 Beta 4 i na Operze tak samo):

bb46f672f199d084m.png

bartek46op , Piwollo , u mnie tak samo, w przetłumaczeniu z jez.ang.,Nie masz żadnych wiadomości’’

A tak pozatym to ostatnio kiedy pisze posta często wywala taki bląd:Internal Server Error

Z zauważonych błędów (pewnie będę się powtarzał):

• powiadomienia o odpowiedziach w obserwowanych tematach przychodzą zazwyczaj z opóźnieniem (od kilkunastu minut do kilku godzin), na przykład teraz doszło do mnie jednocześnie 6 zaległych powiadomień z taką samą godziną wysłania;

• Shoutbox często nie działa prawidłowo. Pojawiają się błędu typu, “Błąd XML” albo “There are no messages”. Szczególnie, gdy po wczytaniu strony głównej forum szybko kliknę na jakiś link. Jakby co - przeglądarka Firefox 2.0.0.12.

• dokładam teraz to co widzę wyżej - przy próbie wysłania tego posta komunikat Internal Server Error

W albumach, przy ich usuwaniu jest błąd w tłumaczeniu. Po usunięciu albumu mamy taki komunikat:

c6bdf4fd28281001m.jpg

Pisząc post który jest ostatni na stronie automatycznie jest on kopiowany na następną.

Nie wiem czy tak ma być ale jak dla mnie do głupie trochę :stuck_out_tongue:

86193cdf199c3c36m.jpg f82612b3085e50abm.jpg

P.S.

=D za zmianę ikonek do numeru GG itp. (chwalić też trzeba :mrgreen: )

Wczoraj rejestrowałem się na tym vortalu i później trzeba było wejśc na link aktywacyjny-na e-mailu . JA wchodzę w ten link opisany: aby aktywowac konto wejdź w ten link czy cos w tym stylu . Gdy tam właziłem pokazywało twoje konto jest już aktywowane , Więc się loguję a tam wyskakuje Komunikat musisz aktywowac konto wiec sie wkurzyłem i dzisiaj zarejestrowałem sie jeszcze raz i POSZŁO! !!

@radeon95: jaki był Twój pierwszy login?

Dawid12345 , poczytaj Regulamin. Post twojego autorstwa kosz.