No ciekawe, więc zwracam na to uwagę
Po update forum nowe problemy z SB:
po wysłaniu wiadomości nie pojawia się ona w shoutboksie
Czy naprawdę nie dałoby się wrócić do SB z phpBB2? Różnił się on tym, że żeby zobaczyć nowe wiadomości trzeba było go odświeżyć za pomocą przycisku Wyślij, ale działał poprawnie.
Forum było aktualizowane, wróciło autołączenie postów oraz zmieniły pliki językowe (np. część forum to już nie jest forum tylko dział), poza tym coś było grzebane w SB bo zmieniły się problemy. Stąd pewnie te wasze przejściowe problemy.
KONKRETY pisz, takie posty nic nikomu nie dają.
Sprawdź ustawienia przeglądarki co do przechowywania lokalnych kopii strony.
A więc wcześniej napisałem konkretną wiadomość, aby Administratorzy napisali od nowa forum bo na tym jest coraz więcej błędów. Nie zauważyłeś tego ? :?
Szukanie dziury w całym. Siedzę dużo ostatnimi czasy na forum i jeszcze nie zauważyłem ani jednego błędu utrudniającego pracę. A jestem wyczulony na problemy z funkcjonalnością. Zawsze się zdarzy jakieś niedociągnięcie, ale wszystko się da poprawić. Nikt nie będzie pisał forum, bo na shoutboxie pojawił się jakiś błąd- czat to jest tylko dodatek, a nie właściwa treść forum. Żaden user szukający tu pomocy nawet nie zauważy, że coś jest nie tak.
Nie zawracajcie administracji głowy. Zmiana skryptu (chyba tak się to nazywa, bo nie wiem) to ciężka praca. Później trzeba to wszystko od nowa szczegółowo dopracowywać. Nie sądzę, by komuś się to chciało robić, jak obecne forum świetnie działa.
Takie jest moje zdanie. Sorry za off-top
Była już próba napisania autorskiego skryptu forum przez jednego z naczelnych adminów i niestety z powodu wielu trudności skończyło się na tym że zdecydowano się na phpBB 3.
Myślisz że napisać forum od podstaw to tak jak pstryknąć z palców ??
A potem jeszcze eksport danych ze starej bazy do nowej ??
:?
Ja wiem, że to nie jest takie proste… Jakbym znał język pisania phpBB3 to mógłbym pomóc w pisaniu forum od nowa. Niestety nie znam. Poza tym i tak w końcu trzeba będzie napisać forum od nowa, a przynajmniej któryś z Adminów będzie musiał się podjąć tego zadania
Co ty za bzdury gadasz?
Któryś z adminów? Wiesz ile „adminów” pisało phpBB3? Jakbyś wiedział to byś sie zdziwił.
Jak sama nazwa wskazuje, zostało ono napisane głównie w PHP…
Prosze Cie, niektóre Twoje posty sa po prostu śmieszne :lol:
A możesz mi powiedzieć że niby po co ??
Korzysta się z darmowej aplikacji, ewentualnie dokonuje własnych modyfikacji. Jak wychodzą modyfikacje od autora robi się po prostu upgrade i tyle.
David_PL99 , nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz, skończmy tę farsę.
Witam!
A ja mam problem innego typu, a mianowicie wchodząc na niektóre tematy mam komunikat “Nie masz wystarczających uprawnień aby przeglądać ten dział.” , np: viewtopic.php?t=301254 .
Czym to jest spowodowane? Nie mam dostępu spod FF i IE. Czyżby był jakiś dział/działy, do których zwykli, zarejestrowani oczywiście, userzy nie mają dostępu?
Pozdrawiam!
A czy to nie przypadkiem link do działu dla beta testerów nowego Vortalu?
Praktycznie na każdym forum gdzie są dodatkowi moderatorzy poza adminem jest taki dział. Tutaj też.
A nie wiem, wchodzę z vortalu na najnowsze tematy
Skąd taki link Ci się stworzył? :?
klikając na temat zaznaczony na screenie można taki komunikat zobaczyć
chyba ten temat przypadkiem tam wisi
Edit chyba na tą listę “wciąga” tematy także z działów niedostępnych dla “zwykłych” userów ponieważ klikając na kilka z nich jest ten komunikat
a sam tak się skrócił tu jest pełny:
Pomimo stworzenia tematu : http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=3&t=301468 on nie pokazuje się jak klikne Zobacz swoje posty… co sie dzieje ?
Pozdrawiam
mikber18 , musisz poczekać trochę dłużej, nie zawsze posty pojawiają się tam od razu.