Zgłoszenia błędów na forum (phpBB)

Gdy umieścimy dłuższy tekst w znaczniku “Code” nie pojawia się pasek przewijania.

Przez parę minut nie miałem dostępu forum :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 … do+serwisu

http://wstaw.org/images/free/2009/01/26 … 89e91.jpeg - nie wiem co jest grane ale tak jak wspomniałem wcześniej

i

Jest coraz więcej błędów :? Administratorzy będą chyba musieli popracować…

Nikt nie będzie pisał od nowa forum, bo to jest multum roboty. Poza tym to jest dobre, a te kolory to… wypadek przy pracy. :stuck_out_tongue:

by dali jakiś ciemny kolor…

Ciemny? A po co? Jasny jest lepszy. Nie chce mi się wzroku wytężać. :stuck_out_tongue:

Te kolory co teraz są to niezbyt fajne.

Szczerze powiedziawszy, mi się podoba. Kolorwiej jest, ciekawiej.

A więc Twoim zdaniem, lepiej jest ciągle naprawiać błędy, niż napisać forum od nowa raz a dobrze ??

W takim razie wymień te wszystkie błędy, które uniemożliwiają lub utrudniają wygodną pracę na forum (bez tej kolorystyki).

Mam kolejny błąd - Licznik postów się zatrzymał. W profilu i liczniku postów pod avatarem jest napisane, że mam 105 postów. Kiedy wyszukiwarka wyszukuje posty, to pokazuje mi 114 postów.

Po napisaniu poprzedniego posta licznik postów pokazywał mi ciągle 105 postów.

Po napisaniu tego posta, licznik postów dalej pokazuje mi 105 postów.

Po prostu licznik się zatrzymał. Proszę o naprawienie tego.

Normalna kolorystyka wróciła :smiley:

Bo pewnie masz te posty w działach innych niż te w sekcji “Szeroko pojęte oprogramowanie”

Na Firefoxie i Google Chrome

mb02td4zjs3epo1y1tx_thumb.png

Łatwo mówić a trudniej zrobić - trzeba tez mieć pojęcie na temat tworzenia tak rozbudowanego forum by tworzyć takie wnioski :? Nie pasuje to zmień forum

bartek46op , u mnie na Firefoxie (tj. Shiretoko - 3.1b3) jest to samo. W ogóle nie przeszkadza w czytaniu forum. Zdarza się również, że forum nie chcę się załadować, ale to chyba wina mojego komputera :wink:

Chłopie sam nie wiesz o czym piszesz, Lisek podjął się stworzenia autorskiego forum dla DP, ale prace zostały zaprzestane ze względu na trudności w imporcie bazy danych starego forum w phpbb2 do forum autorskiego. Pojawiła się wersja phpbb3 która umożliwiła wprowadzenie wielu nowych funkcjonalności i bezproblemowe przeniesienie danych i na nią zdecydowała się administracja.

I co dalej jesteś za tym żeby pisać forum od nowa, a cały dorobek (czyli to co istnieje: posty, poradniki, userzy) do kosza i zaczynamy wszystko od nowa na autorskim forum napisanym od nowa ??

A czemu akurat wszystko do kosza ?? Czy nie ma możliwości napisania forum od naowa i przeniesienia wszytkiego na nie ? (Tzn. posty, userzy itp) ?? Coś mi się wierzyć nie chcę żeby nie było takiej możliwości… Poza tym - tylko Lisek potrafi pisać w jezyku phpBB ? W Administracji pewnie mają nie jednego który to umie.

odpowiedź masz post wyżej :expressionless:

To uwierz.

Poza tym czytam to forum od dość dawna i NIKT poza tobą nigdy nie wspomniał o konieczności pisania forum od nowa. Tak jak jest jest dobrze i nie trzeba zaraz pisać wszystkiego od nowa (błędy są przecież poprawiane), poza tym napisane od nowa forum może znów zawierać mnóstwo błędów i kółko się zamyka. Poza tym nie uzyskałem od ciebie odpowiedzi na moje pytanie:

Ciągłe zawieszanie się SB (“No messages”), często niedziałająca wyszukiwarka, dzisiaj 3x miałem problem z wejściem na forum :o (Jakiś błąd MySQL czy co tam jest), oraz jak wchodzę w swoje posty to mi wyskakuje wiadomość aby spróbować później :o :o

David_PL99

Zamiast narzekać zabrał byś się pisanie nowego forum, co? Jak będziesz miał gotowe zgłoś się do ekipy DP… może kupią Twój skrypt i jeszcze na tym zarobisz :]

Ale nie, łatwiej narzekać - niech inni się męczą.

Co do nowej kolorystyki - mi się podobało :slight_smile: